loans

Jämför och hitta bästa kreditkortet

Jämför och välj kreditkortet som ger dig bäst villkor, låg ränta och bra förmåner.

1.
Välj din bank.
2.
Analys av din kontohistorik.
3.
Få rekommendation av kreditkort via Blipwise.

Du kan du läsa mer om hur Zmarta använder dina personuppgifter i Zmartas dataskyddspolicy.

Coop Mastercard
Marginalen Traveller
MoreGolf
Refunder
Remember Flex
Resurs Classic
4,6 av 5 baserat på 20 892 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
A
Ali säger:

Det är mindre ränta kanske därför jag säger bra.

10 juni 2024
TE
Tony Eriksson säger:

Hjälpa min bror.

10 juni 2024
A
Agneta säger:

Snabbt beslut!

3 juni 2024

Hitta kreditkortet för dig

Hitta och välj kreditkortet som ger bra villkor, lägst ränta och bäst förmåner för just dig.

Zmarta Illustrations Submitting application 4

Ansök

Skicka in din ansökan genom att fylla i din mejl och verifiera dig med ditt BankID.

Zmarta Illustrations Comparison Generic 10

Jämför

Gå igenom och jämför för att hitta kreditkortet som passar dina behov.

Zmarta Illustrations Select an offer 9

Välj

Välj och gå vidare med kreditkortet du vill ha.

Jämför kreditkort

Är du ute efter att skaffa ett nytt kreditkort? Eller är du inte nöjd med ditt nuvarande och vill byta till ett annat? Oavsett anledning så är det värt att jämföra olika typer av kreditkort för att se vilket som är bäst för just dina behov.

Ett kreditkort är inte ett lån i sig, men det är en säkerhet du kan falla tillbaka på om du skulle behöva extra kapital för att betala någonting. Genom att jämföra olika kreditkort kan du bland annat se hur kreditgränserna ser ut, eventuella uttagsavgifter och vilken ränta som passar din ekonomiska situation.

Kreditkort i Sverige – hur väljer du rätt typ?

Det positiva med att jämföra kreditkort istället för att gå med första bästa alternativet, är att du kan se vilket som passar dig bäst innan du bestämmer dig. Hur viktigt är det för dig att ha en låg uttagsavgift? Är lågt eller inget valutapåslag en avgörande faktor? Eller behöver du använda det för att underlätta vardagens bestyr?

Beroende på vilken typ av kreditkort du behöver är det svårt att säga vilken som är rätt. Viktigt är att se över vilken årsränta kreditkortet kommer med och hur du räknar in kreditkortets användning i din vardagsbudget.

Håll även koll på årsavgiften, den är olika från vad räntan är och någonting som du betalar årligen. Det är oftast en rörlig avgift som kan påverkas av kreditkortets ränta.

Bra att tänka på när du jämför kreditkort

Ett kreditkort är inte samma sak som ett betalkort där du själv sätter in pengar, för att sedan använda dem. Kreditkort är precis som det låter, ett kort fyllt med kredit som du kan använda och sedan betala tillbaka. Värt att tänka på innan du bestämmer dig för att skaffa ett kreditkort är vilka användningsområden kortet kommer att ha:

 • Ska du ut och resa och behöver extra kapital utifall någonting händer? Att ha ett kreditkort med dig på resan kan ge dig en extra säkerhet så att du kan slappna av och ha kul.

 • Måste du ersätta en trasig diskmaskin men kan inte betala hela summan direkt? Allt fler väljer att ersätta saker som går sönder i hemmet på kredit. Det kan vara ett skönt sätt att få en ny diskmaskin, samtidigt som du slipper oroa dig för om du kommer ha råd med mat eller inte.

 • Drivmedel är någonting som har blivit en dyr utgift i vår vardag. Vissa har dock inte möjlighet att ändra till ett billigare drivmedel eller hitta alternativa sätt att ta sig fram. Genom att ha en balans och tanka på kredit kan du ta dig till och från jobbet, hämta barnen på skolan eller handla utan att riskera soppatorsk.

 • Om det oväntade händer och du inte är försäkrad. Här pratar vi om du oturligt nog skulle bli långvarig sjuk och inte har trygghetsförsäkring eller om bilen går sönder och du inte har råd att fixa den. Oväntade kostnader är något som kan hända oss alla, så att ha ett kreditkort som säkerhet kan underlätta samtidigt som du slipper stress och ångest över om du kommer ha råd eller inte.

Oavsett varför är det bra att du går igenom och listar vilka användningsområden som du kommer använda ditt kreditkort till. När det kommer till resor är det kanske viktigare att ditt kort kommer med ett lågt eller inget valutapåslag? Medan det kanske är mer intressant att få bonusar och rabatter om du ska använda det till att shoppa?

Så ansöker du om kreditkort

Första steget i din ansökningsprocess är att bestämma vilken typ av kreditkort du vill ha, när du gjort det så går du vidare och ansöker. När du skickar in din ansökan om kreditkort med Zmarta så binder du dig inte till någonting (det kostar ingenting heller). När du får svar på din ansökan är det bara för dig att jämföra och välja det bästa kreditkortet för just dina behov. Ångrar du dig och vill inte ha ett kreditkort längre? Då är det bara att strunta i att skaffa det.

Viktigt att komma ihåg när det gäller kreditkort

 • Kreditkort är inte gratis och det finns saker som du måste komma ihåg, alla kreditkort kommer också med en årsavgift, denna kan variera men ligger vanligtvis på mellan 200–400 kronor.

 • Kreditgränsen kan variera och du kan ha allt från 5 000 kronor och upp. Vilken gräns du erbjuds kan bero på din nuvarande, ekonomiska situation.

 • Räntefri period är en kort period där du kan betala tillbaka din eventuella skuld utan att behöva betala någonting i ränta. Denna ligger normalt på runt 55 dagar. När dagarna löpt ut tillkommer räntan som står i villkoren.

 • Har du tur så slipper du uttags- och valutaväxlingsavgifter, men det är ingen garanti. Är du ute efter ett kreditkort för resan är denna punkt extra viktig, då du vill ha valutaväxlingsavgiften så låg som möjligt.

Vad ingår i ett kreditkort?

I ett kreditkort har du alltid en kredit (pengar). Men det kan även finnas förmåner i form av reseförsäkringar, rabatter och bonusar. Detta är någonting som du kan läsa mer om när du jämför och väljer vilket kreditkort som du vill ha.

Kreditkort med bäst bonus och förmåner

Det är inte helt ovanligt att man får bonusar tillsammans med sitt kreditkort. Detta beror dock på vilken typ av kort du har och hur du ska använda det

 • Reseförmåner och valutapåslag. Planerar du att skaffa ett kreditkort för att resa är detta någonting som du ska kolla extra noga på. Flyger du mycket kan ett kreditkort som ger dig reseförmåner såsom billigare biljetter eller var tionde reda gratis vara avgörande. När det kommer till valutapåslagen för kreditkortet så ska du kolla så att det är så lågt som möjligt, alternativt att det kommer utan.

 • Shoppingbonusar och rabatter. Vill du ha ett kreditkort som kan underlätta de vardagliga inköpen? Om du planerar att skaffa ett kreditkort för att hjälpa till med utgifterna och vardagsshoppingen så glöm inte att ta en titt vad kreditkorten erbjuder. Finns det bonusar att hämta om du kommer upp i en viss summa? Eller kan du få erbjudanden och rabatter när du använder det?

Det finns specifika kreditkort för specifika användningsområden. Så det är viktigt att du ser över dina behov, vad du vill ha ut av kreditkortet och går efter det som passar dig och dina behov bäst.

Ansökningskrav när det kommer till kreditkort

För att få ansöka om kreditkort via Zmarta måste du uppfylla följande krav:

 • Du ska ha fyllt 18 år

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

 • Du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kr

 • Du behöver BankID för att kunna genomföra din ansökan.

Jämför kreditkort med Zmarta

Att ansöka och jämföra kreditkort med Zmarta kan inte bli mycket enklare. Du fyller i din mejladress och går sedan vidare i ansökningsprocessen tillsammans med ditt BankID. Som vi nämnt tidigare binder du dig inte till någonting och det kommer inte kosta dig något att jämföra.

Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar kreditkort?
 • Kan jag skaffa kreditkort med låg ränta?
 • Vad är ett kreditkort?
 • Vad är ett bra kreditkort?
 • Vilket kreditkort är bäst?
 • Vad är en kreditkortsjämförelse och hur gör jag det?
 • Hur skaffar jag bästa kreditkortet 2023?

Hur kan vi hjälpa dig?

Privatlån

Låt oss vara din kompass i lånedjungeln och hitta lånet för dig.

Samla lån

Bind ihop flera lån och krediter till ett – se om du kan sänka månadskostnaden.

Låna pengar

Låna pengar via Zmarta – jämför flera långivare samtidigt.

Lån med betalningsanmärkning

Ta reda på hur och om du kan låna pengar med betalningsanmärkningar.

Omstartslån

Lös dyra lån med ett omstartslån – kan minska lånekostnaden.

Banklån

Skräddarsy banklån som passar dig och dina behov.

Lånekalkyl

Räkna ut ränta på lån och se vad din månadskostnad kan bli.

Blancolån

Ta ett lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor.

Billån

På jakt efter en ny bil? Låna till bilen med lägre ränta.

Låna till renovering

Renovera ditt hem med ett renoveringslån.

Låna till resa

Jämför och hitta billigaste lånet för din resa.

Kreditkort

Hitta kreditkortet med lägst ränta, bäst villkor och förmåner.

Smålån

Ett litet lån för dig med en mindre utgift.