Bilförsäkring för Tesla

Bilförsäkring för Tesla

Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars är risken att du får sämre försäkring till en högre premie. Vi på Zmarta är experter på att jämföra bilförsäkring och hjälper dig utan kostnad att hitta den bästa försäkringen för just dig. Jämför bilförsäkring för Tesla på Zmarta redan idag!

Vad kostar det att försäkra en Tesla?

Hur mycket det kostar att försäkra en Tesla är tyvärr omöjligt att svara på. Premien kan nämligen variera från person till person för samma Tesla. Faktorer som påverkar premien är bland annat geografi - det vill säga var försäkringstagaren bor - och ålder på försäkringstagaren. Det beror på att försäkringsbolag inte gör samma riskanalys.

Försäkringsinfo Tesla - trafik-, halv- och helförsäkring

När du ska teckna bilförsäkring för Tesla har du tre olika alternativ - trafikförsäkring, halv- eller helförsäkring. Enligt svensk lag är du skyldig att ha trafikförsäkring. I halv- och helförsäkring ingår alltid trafikförsäkring. Läs mer om bilförsäkring nedan.

Viktigt att tänka på är att inte alla försäkringsbolag ersätter skador på batteri och elektronik. Det beror på att en vanlig bilförsäkring är anpassad för fossildrivna bilar. Läs därför igenom försäkringsbolagens villkor noga innan du försäkrar din Tesla.

Läs mer om försäkring för elbil.

Trafikförsäkring för Tesla

I Sverige är trafikförsäkring obligatorisk. Enligt trafikskadelagen måste nämligen alla motordrivna fordon som används i trafik vara trafikförsäkrade. En trafikförsäkring ger bland annat ersättning för skada på person. Det gäller både förare och passagerare i det försäkrade fordonet. En trafikförsäkring kan också ersätta sakskador på fordon - dock inte på det egna fordonet och inte heller på varor som transporteras i fordonet.

Läs mer om trafikförsäkring här.

Halvförsäkring för Tesla

Tycker du att din Tesla förtjänar bättre skydd kan du teckna en halvförsäkring. I en halvförsäkring ingår alltid trafikförsäkring men vad som ingår utöver trafikförsäkring kan variera mellan försäkringsbolag. Normalt täcker en halvförsäkring brand, glas- och maskinskador. Jämför bilförsäkring på Zmarta innan du väljer försäkring.

Läs mer om halvförsäkring här.

Helförsäkring för Tesla

En helförsäkring ger din Tesla det mest omfattande skyddet. I en helförsäkring ingår alltid trafik- och halvförsäkring. Skillnaden mellan en halv- och helförsäkring är att vagnskadeförsäkring är inkluderad i helförsäkring. En vagnskadeförsäkring ersätter skador på din egen bil vid en trafikolycka - även om det är du som orsakat olyckan.

Läs mer om helförsäkring här.

Tilläggsförsäkringar för Tesla

Det finns många tilläggsförsäkringar för din Tesla. Vilka som finns att välja på beror på vilket försäkringsbolag du tecknar försäkring hos. Många har tilläggsförsäkringar som ger kontant ersättning eller ersätter kostnad för hyrbil om din bil blir skadad eller stulen. Jämför försäkring för att hitta tilläggsförsäkringar som passar dig!

Läs mer om tilläggsförsäkring här.

Tesla märkesförsäkring

Trygg Hansa erbjuder Tesla-ägare en märkesförsäkring. Med den får du en helt ny bil om din Tesla blir totalskadad eller stulen första året. TryggHansas märkesförsäkring ersätter dessutom skador på touchskärmen och mycket annat. Dock är det inte alls säkert att TryggHansas märkesförsäkring är det bästa alternativet för dig.

Kontakta oss på Zmarta för en gratis försäkringsjämförelse!

Info om Tesla

En grupp ingenjörer med en gemensam vision slöt sig samman 2003. Man ville vis att man inte måste kompromissa för att köra på el. Tesla grundades och snart tillverkades en elbil som var bättre, roligare och snabbare än fossildrivna bilar. Idag tillverkar Tesla fyra olika elbilar som alla hyllats av motorjournalister världen över.

Tesla elbilar 2018

  • Model S

  • Model X

  • Model 3

  • Roadster

Nackdelen med elbilar är priset. Det gäller inte minst Tesla där priset börjar på 450 000 kronor. Det innebär att försäkringspremien också blir högre. För ungefär halva nybilspriset står elbilsbatteriet. Tesla har som målsättning att erbjuda lägre priser för att påskynda människans övergång till hållbar energi. Därför skapades Gigafactory.

I sin Gigafactory tillverkar Tesla batterier och elmotorer. Fabriken är nödvändig för att man ska kunna möta det förväntade behovet. När produktionen ökar kan Tesla också sänka priserna. För dig som köpare innebär det billigare elbil - både att köpa och att försäkra. En annan faktor som får priset att sjunka är ökad konkurrens.

Chatta