Bilförsäkring för Skoda

Bilförsäkring för Skoda

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda.

Om Skoda

Bilmärket Skoda kommer ursprungligen från Tjeckien och tillverkade från starten 1895 endast cyklar och motorcyklar. 1902 gick man över till biltillverkning. Skoda blev en “bil för folket” efter andra världskriget, och i Sverige ansågs Skoda vara lite av ett lågprismärke ända fram till början av 90-talet, då Skoda blev en del av Volkswagen. Det satsades då mer på kvalitet och Skoda förbättrades avsevärt, fick fler modeller och deras rykte som lågbudgetmärke försvann. Skodas bilar är uppdelade i 6 olika grupper, alla med flera olika egenskaper och utföranden:

  • SUV

  • City

  • Familj

  • El/Gas/Hybrid

  • Fyrhjulsdrift

  • Sport

Skoda finns ganska högt upp på listor över mest sålda nybilar i Sverige de senaste åren, med populära modeller som exempelvis Skoda Octavia, Skoda Scala och Skoda Superb.

Jämför bilförsäkring innan du bestämmer dig

Att hitta rätt bilförsäkring kan vara svårt. Det finns olika typer av bilförsäkringar och många försäkringsbolag att välja på. Vi på Zmarta kan hjälpa dig genom att via vår tjänst jämföra olika försäkringsbolag och försäkringar, men du behöver själv också fundera på vilken typ av försäkring som passar just dig och din Skoda bäst. I denna artikel går vi igenom de olika försäkringarna och ger dig andra tips kring ditt billiv. Oavsett om du vill teckna en ny bilförsäkring eller kanske byta din nuvarande försäkring mot en med bättre villkor och pris.

Trafikförsäkring för Skoda

Enligt trafikskadelagen är det ett måste för alla som äger en bil att ha minst en trafikförsäkring. Enda undantaget är om bilen är avställd. Om du väljer att enbart teckna en trafikförsäkring bör du veta att den endast täcker personskador i och utanför din bil, samt egendom utanför ditt fordon, exempelvis annan bil som är inblandad i en krock. En trafikförsäkring täcker inte skador på din egen bil.
Läs mer om trafikförsäkring för Skoda här

Halvförsäkring för Skoda

En halvförsäkring blir dyrare än en trafikförsäkring men det är mer som ingår. Det ingår i de flesta fall skydd mot stöld, skador vid brand, glasskada om exempelvis bilrutan skulle krossas, samt maskinskada. Även juridisk hjälp och räddning vid olycka är inkluderat i en halvförsäkring. Grundskyddet trafikförsäkring ingår även i halvförsäkringen. Funderar du på att teckna en halvförsäkring för din Skoda? Tänk på att alltid jämföra kostnader och villkor innan du tecknar en halvförsäkring.
Läs mer om halvförsäkring för Skoda här

Helförsäkring för Skoda

Det helt klart bästa skyddet för din Skoda får du med en helförsäkring. Är du mån om att ha en försäkring som täcker det mesta, är detta försäkringsnivån för dig. Med en helförsäkring ingår nämligen extra skydd i form av en vagnskadeförsäkring. Med en vagnskadeförsäkring har din Skoda skydd vid exempelvis en krock där karossen blir skadad. Men om din Skoda är ny kan en vagnskadegaranti ingå, och då kan det räcka för dig att teckna en halvförsäkring. Annars riskerar du att betala för skydd som redan ingår i vagnskadegarantin, som oftast gäller i tre år på nybilar. Vill du veta mer om vad som ingår i en helförsäkring?
Läs mer om helförsäkring för Skoda här

Märkesförsäkring för Skoda

Med en Skoda märkesförsäkring är det fokus på snabb och rätt hjälp när du behöver det som mest, som vid en olycka. Det blir oftast lägre självrisk och det ingår reparation med originaldelar om det skulle behövas. Skoda märkesförsäkring har även en maskinskadeförsäkring som gäller i upp till åtta år alternativt till 15 000 mil.

För att ta reda på mer om vad som ingår i en Skoda märkesförsäkring måste du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för just Skoda och be om offert. Zmarta kan sedan hjälpa dig att jämföra mot halv- och helförsäkringar som våra samarbetspartners erbjuder. Kanske behöver du inte teckna en märkesförsäkring utan märker kanske att det räcker med en helförsäkring? Just därför är det så viktigt att du jämför innan du tecknar din bilförsäkring!
Läs mer om märkesförsäkring för Skoda här

Kostnader att räkna med när du försäkrar din Skoda

En Skoda är en ganska prisvärd bil att försäkra. Priset på din försäkringspremie påverkas dock av många olika faktorer, en del kan du själv påverka, andra inte. Priset på en bilförsäkring stiger om du bor i storstadsregionerna, jämfört med hur det ser ut om du bor i ett mer glesbefolkat område. Är du förstagångsköpare med nytt körkort? Tänk på att även detta påverkar priset på bilförsäkringen. Du kan självklart spara pengar med endast en trafikförsäkring, men räcker det för dig om olyckan skulle vara framme?
Läs mer här om kostnader för Skoda bilförsäkring här.

Här kommer 5 tips till dig som ska teckna en bilförsäkring

1. Vad ingår? jämför bilförsäkring innan du bestämmer dig!

När du listat ut vilken typ av försäkring du behöver är det dags att jämföra försäkringsbolagens villkor och kostnader. Det kan skilja mycket i pris och olika bolag gör olika riskbedömningar, så du har inget att förlora på att få kostnadsförslag från flera olika aktörer. Kanske du även kan samla fler försäkringar i ett bolag och spara pengar?

2. Vilken Skodatyp är du?

Skoda är inte längre ett lågbudgetmärke, utan står numera för kvalitet och prestanda. Och det finns många Skoda-modeller att välja på, till exempel sportiga Scala Monte Carlo eller Enyaq iV, en helt eldriven SUV med räckvidd på drygt 500 kilometer.

3. Hitta den försäkring som är mest lämplig för dig

Det kan vara svårt att leta bilförsäkring, var ska man börja? Vi på Zmarta kan göra det enklare att hitta rätt! Minst en trafikförsäkring krävs, men det är dina unika förutsättningar som avgör om ytterligare försäkring behövs eller inte.

4. Se över dina utgifter och skaffa en buffert

Att köpa bil är en stor kostnad, kanske har du tagit ett lån för att finansiera ditt bilköp? Oavsett hur ditt billiv ser ut är det alltid bra att lägga undan en mindre summa pengar varje månad. På så sätt är du förberedd när kostnader kan uppstå som exempelvis repor, byte av däck eller årlig rekond.

5. Spartips från oss på Zmarta

Ett bra spartips är att samla ihop alla dina försäkringar som exempelvis hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och bilförsäkring hos samma försäkringsbolag. Det blir enklare för dig och du kommer spara pengar då de flesta erbjuder rabatter och förmåner när du väljer ett och samma försäkringsbolag till alla dina försäkringar. En del försäkringsbolag samarbetar även med långivare som kan erbjuda finansiering av ditt bilköp när om du tecknar bilförsäkring.

Hitta en bilförsäkring till din Skoda med Zmarta

Det finns mycket att tänka på inför valet av bilförsäkring. Och det är alltid viktigt att jämföra både kostnader och villkor innan du bestämmer dig. Om du tecknar första bästa försäkring utan att jämföra är risken stor att du antingen betalar en för hög premie för en försäkring som inte täcker rätt behov. Att använda Zmartas jämförelsetjänst är ett bra alternativ för att hitta rätt försäkring. Att jämföra är kostnadsfritt och du får snabbt flera förslag från våra samarbetspartners, testa själv genom att fylla i formuläret!

Chatta