Bilförsäkring för Renault

Bilförsäkring för Renault

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault.

Om Renault

Bilmärket grundades 1889 i Frankrike av de tre bröderna Renault. Marcel och Fernand drev företaget och den tredje brodern, Louis, var anställd och ansvarade för design och produktutveckling. År 1900 stod deras Voiturette C klar, som anses vara den första bilen av typen sedan, alltså en bil med tak. Renault är också ett bilmärke som är känt inom racing och biltävlingar. Renault vann första franska Grand Prix tävlingen 1906 och har sedan dess haft sina bilmodeller med i många tävlingar, inte minst formel 1. Renault är numera partner med två andra företag, Nissan och Mitsubishi Motors och anser sig ha en unik expertis inom elektrifiering av bilar. Renault Group har idag fem varumärken:

  • Renault

  • Dacia

  • LADA

  • Alpine

  • Mobilize

Renault Clio och Renault Megane är två av de mest kända Renault modellerna. Nya Arkana (lanserades hösten 2021) har fått högt betyg i många biltester och finns med både Renaults E-tech hybrid samt bensinmotor.

Försäkra din Renault? Tänk på det här!

Det finns olika typer av bilförsäkringar att välja på för din Renault. Allt beror på vilket skydd du är i behov av. En trafikförsäkring är ett måste, men sedan är det upp till dig att bestämma dig för om du behöver ytterligare försäkringsskydd.

Var femte elbil på de europeiska vägarna är en Renault, och om du väljer en el- eller hybridbil bör du vara uppmärksam på att den försäkring du tecknar inkluderar skador som uppkommer på just den typen av bilar. Vanligtvis ersätter de flesta försäkringsbolag skador på exempelvis bilbatteriet, men skyddet kan variera. Just därför bör du jämföra bilförsäkringar och verkligen fundera på vilken typ av försäkring som passar just dig.

Trafikförsäkring för Renault

Enligt trafikskadelagen måste alla motordrivna fordon som används i trafik ha minst en trafikförsäkring. En trafikförsäkring omfattar personskada på samtliga inblandade i en krock eller trafikolycka, samt även egendom utanför det egna fordonet. Dock bör du känna till att skador på det egna fordonet inte ingår i en trafikförsäkring.
Läs mer om trafikförsäkring för Renault här

Halvförsäkring för Renault

Om du vill ha ett mer omfattande skydd för din Renault kan nästa nivå vara det som passar dig. När du tecknar en halvförsäkring ingår alltid en trafikförsäkring. Det som även brukar ingå som standard i en halvförsäkring är skydd för maskinskada, brand och glas.
Även dessa tre försäkringsskydd ingår vanligtvis:

  • rättsskydd

  • räddning

  • stöld


Är din Renault helt ny ingår oftast vagnskadegaranti i tre år och då brukar en halvförsäkring räcka, likaså om din Renault är av äldre modell och har ett lägre värde. Zmartas jämförelsetjänst kan hjälpa dig att hitta rätt bilförsäkring. Förutom priser kan du jämföra även villkor, självrisk och mycket annat som kan skilja sig åt mellan de olika försäkringsbolagen.
Läs mer om halvförsäkring för Renault här

Helförsäkring för Renault

Är din Renault värd det bästa skyddet? Då kan en helförsäkring vara alternativet för dig. Både trafik- och halvförsäkring är då inkluderat samt även vagnskadeförsäkring. Med en vagnskadeförsäkring ersätts skador som uppkommer på din bil exempelvis vid en olycka, skadegörelse eller andra yttre olyckshändelser som din bil kan råka ut för. Har du en Renault äldre än tre år med en vagnskadegaranti som är på väg att löpa ut? Då rekommenderas en helförsäkring.
Läs mer om helförsäkring för Renault här

Märkesförsäkring för Renault

Många tycker att bilen är den viktigaste ägodelen och vill ha en specialanpassad bilförsäkring. Om du väljer en Renault märkesförsäkring finns en del extra som ingår exklusivt för just Renaultägare. Till exempel kan det ingå att du vid skada får hjälp av auktoriserade Renault-verkstäder som endast använder originaldelar. Det ingår även service dygnet runt där du som Renaultägare kan få hjälp och anmäla din skada direkt, via en app eller telefon.

Osäker på om märkesförsäkring är rätt för dig? Då måste du själv ta kontakt med de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för Renault. Vi på Zmarta kan sedan hjälpa dig att jämföra de prisförslag du får på märkesförsäkring, mot de försäkringar våra samarbetspartners erbjuder.

Kostnader för att försäkra din Renault, vad påverkar?

Trots att Renault anses vara en kvalitetsbil med sportbilskänsla är den en ganska prisvärd bil att försäkra. Självklart påverkas priset på din försäkringspremie av faktorer som exempelvis var i landet du bor, din ålder samt vilken typ av Renault du väljer. Det är alltså mycket som påverkar och att säga exakt vad en bilförsäkring för dig och din Renault kostar är svårt. Men om du använder Zmartas jämförelsetjänst kan du snabbt knappa in dina uppgifter, jämföra och få fram ett prisförslag. Du kan även klicka på länken nedan för att se genomsnittspriser på bilförsäkringar runt om i Sverige. Läs mer här om kostnader för Renault bilförsäkring här

Teckna bilförsäkring för din Renault? Här kommer 5 bra tips!

1. Jämför allt som ingår i en bilförsäkring

Titta inte enbart på kostnaden för själva försäkringen. Det är viktigt att jämföra alla delar som ingår som exempelvis storlek på självrisken, tilläggsförsäkringar samt övriga villkor innan du bestämmer dig. Fundera kring ditt val av Renaultmodell och kanske även på att samla försäkringar som gör att du kan spara på dina månadsutgifter.

2. Vilken Renaulttyp är du?

Tänker du Formel 1 när du ser en Renault? Visst är bilmärket känt för sina sportiga egenskaper, men Renault har även många modeller anpassat för olika sammanhang och livsstilar. Renault Megane halvkombi med plats för mycket eller den lilla Renault Clio som trots sin mindre storlek har en stor komfortkänsla och passar både landsväg och storstad. Valen är många så tänk över vilken Renault som passar din livsstil bäst innan du slår till.

3. Vilken försäkring behöver du?

Renault är som vi nämnde tidigare ganska billig när det kommer till att försäkra. Men hur din egnen situation ser ut påverkar vad försäkringspremien kommer att kosta i slutändan. Har du precis tagit körkort och kör ut på vägarna i en helt ny Renault? Grattis! Men som ung bilägare kan din kostnad för försäkring bli högre. Å andra sidan är ju din bil ny, och då ingår en vagnskadegaranti de första åren, då kanske en trafik- eller halvförsäkring räcker till en början. Varje situation och bilägare är unik så fundera på vilken typ av bilförsäkring som är mest lämplig för dig.

4. Kom igång med ditt bilsparande

Trots att du har en bilförsäkring finns det olika tillkommande kostnader för din bil som kan förändras beroende på årstid och andra omständigheter. Exempel på det kan vara däckbyte eller avgifter för parkering eller garage. Att spara en slant varje månad till den typen av kostnader kan vara en bra idé.

5. Slå ihop dina försäkringar och sänk dina månadskostnader

Ett sista tips är att samla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Det kan innebära fler förmåner för dig som kund, som exempelvis sänkta försäkringskostnader. En annan fördel är att om exempelvis din villa börjar brinna och branden skadar din bil som var parkerad på uppfarten, blir både din bilförsäkring och din bostadsförsäkring aktuella. Om du då har bägge försäkringarna i ett och samma försäkringsbolag behöver du i de flesta fall endast betala en självrisk istället för två.

Zmarta hjälper dig att jämföra och välja rätt

Att välja första bästa försäkringsbolag utan att jämföra är ett misstag många gör. Det är extra viktigt när du väljer bilförsäkring, eftersom det är många delar och villkor som skiljer sig från bolag till bolag. Att jämföra bilförsäkring hos olika försäkringsbolag är nödvändigt för att inte riskera att få en sämre försäkring med en högre premie.

Vi på Zmarta finns här för att hjälpa dig. Med vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du snabbt få förslag från flera olika försäkringsbolag med bara en förfrågan! Fyll enkelt i formuläret för vår jämförelsetjänst och vi hittar alternativet som är bäst för dig och din Renault.

Chatta