Så får du en billig bilförsäkring.

Peugeot finns i en mängd olika modeller som passar allt ifrån citybilisten till familjen som är i behov av en stor bil att åka bekvämt i längre sträckor. Oavsett modell så behöver du en försäkring som täcker upp om något oförutsett skulle inträffa. Här lotsar vi dig igenom de olika försäkringsvarianterna för att du lättare ska kunna göra rätt val. Häng på så drar vi!

Trafikförsäkring Peugeot

Trafikförsäkring är enligt lag obligatoriskt för alla bilägare vars bil är i trafik, enda gången man inte behöver ha en försäkring på sin bil är om den är avställd.

Om din Peugeot orsakar en skada så täcker trafikförsäkringen eventuella skador på andra inblandade fordon. Skador på din egen bil ersätts dock inte, och du kan inte heller få ersättning för saker som du förvarar i din bil. Om du vill ha ett lite högre skydd för din Peugeot bör du istället fundera på en halvförsäkring.

Halvförsäkring Peugeot

Exakt vad som ingår i en halvförsäkring kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Oftast har du som förare ett visst skydd då något händer, i halvförsäkringen brukar stöldskador, brand- och glasskador samt rättskydd ingå. Även bärgning ingår vanligtvis. Läs igenom villkoren för respektive försäkring för att vara säker på vad som ingår.

Helförsäkring Peugeot

Helförsäkring är den högsta försäkringsnivån. I den ingår ofta plåtskador och andra yttre skador på din Peugeot, orsakat av kollision eller annan olycka, stormskador som nedblåsta träd, skadegörelse med mera. En helförsäkring ger både dig din bil och dina medpassagerare ett riktigt bra skydd i trafiken.

Helförsäkring är den högsta försäkringsnivån.

Vagnskadegaranti Peugeot

Precis som för de flesta andra bilmärken gäller vagnskadegarantin på en Peugeot i tre år efter leverans. Ibland kan man dessutom ha tur och få rabatt på försäkringen vid nybilsköp. Under tiden som vagnskadegarantin är giltig så räcker det med att man har halvförsäkring på bilen eftersom att vagnskadegarantin täcker in de delar som finns i helförsäkringen. När vagnskadegarantin gått ut kan det dock vara en god tanke att uppgradera till en helförsäkring så länge din Peugeot bara är några år gammal.

Tilläggsförsäkringar Peugeot

Beroende på vilken försäkring du väljer att ha på din Peugeot så finns det ett antal tilläggsförsäkringar som man kan teckna. Bland dessa kan du bland annat hitta djurkollision, extraförsäkringar för personskador, motorhaveri och självriskrabatt m.m. När du jämföra Peugeot-försäkringar hos olika försäkringsbolag kan du även passa på att jämföra olika tilläggsförsäkringar om du har behov av detta.

Vad ingår i Peugeot-försäkringen?

Det kan vara värt att kolla upp om det i hushållet finns andra försäkringar, många försäkringsbolag ger nämligen rabatt om man har två eller fler försäkringar hos dem. Ibland blir det dock inte billigare att samla sina försäkringar, därför är det alltid bra att kika på olika alternativ.

Både priset och vad som ingår i din bilförsäkring för Peugeot varierar naturligtvis beroende på ett antal olika faktorer. Något som har stor betydelse för priset är vilken säkerhet din Peugeot har, exempelvis om det finns larm, lås, om den står utomhus eller i ett garage och liknande. Försäkringstagarens ålder kan också ha betydelse, det är exempelvis vanligt att personer under 24 år både har högre självrisk och dyrare försäkring. Priset beror också på vilken bilmodell du har och vilket värde det är på bilen.

Något som har stor betydelse för priset är vilken säkerhet din Peugeot har, exempelvis om det finns larm, lås, om den står utomhus eller i ett garage och liknande.

Fler i samma kategori

Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring – och spara i snitt 1800 kr/år
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...
Tanka fel bränsle bil
Bilförsäkring Feltankning: så gör du om du tankat fel bränsle
Har du råkat tanka bensin i en dieselbil eller vice versa? Feltankning kan bli en dyr historia, speciellt om du har star ...
Bilförsäkring Stenskott
Oavsett hur ansvarsfull bilägare och förare du är, kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Plötsl ...