Bilförsäkring för Peugeot

Bilförsäkring för Peugeot

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot.

Om Peugeot

Det franska familjeföretaget Peugeot grundades redan 1810 och fokus låg till en början på att tillverka stål i olika former som verktyg, kaffekvarnar, klockdelar och cyklar. År 1889 i samband med världsutställningen i Paris, presenterade Peugeot sitt första fordon, en ångdriven trehjuling. 1948 kom den första Peugeotbilen, Peugeot 203 följt av Peugeot 404 som utvecklades under 1960-talet. Peugeot har flera gånger blivit utsedd till årets bil, mycket tack vare deras urval av motorer, som ger möjlighet för bilköpare att välja antingen el-, bensin- eller dieselmotor. Peugeot är ett bilmärke med en lång historia och är ett väletablerat bilmärke i Sverige.

 • Peugeot var den första fordonstillverkare som etablerade sig redan på 1800-talet.

 • 1974 köpte Peugeot upp ett annat välkänt franskt bilmärke, Citroën.

 • Mest sålda Peugeot genom tiderna är Peugeot 205.

 • Företaget tillverkar även cyklar, mopeder samt lastbilar.

 • Det finns cirka 70 Peugeotåterförsäljare i Sverige och närmare 90 stycken auktoriserade verkstäder från norr till söder.

Den klassiska Peugeotlogotypen, den stående lejonfiguren, har nyligen uppdaterats. Från och med lanseringen av Peugeot 308 våren 2022 kommer en ny lejonhuvudsymbol pryda alla bilar, samt även en ny livsstilskolletktion presenteras.

Försäkra en Peugeot? Hitta rätt försäkringsalternativ!

Att försäkra din Peugeot innebär många olika valmöjligheter och alternativ. Allt från den obligatoriska och mindre kostsamma trafikförsäkringen, till den omfattande och dyrare helförsäkringen. Vilken försäkring kräver just din Peugeot? Oavsett försäkringsnivå är det viktigt att du jämför, läs gärna igenom vår samlade info om vad som gäller när du ska välja bilförsäkring.

Trafikförsäkring för Peugeot

En trafikförsäkring ger ett grundskydd för dig, dina passagerare och övriga trafikanter. Enligt trafikskadelagen är du skyldig att teckna minst en trafikförsäkring för din Peugeot, enda undantaget är om bilen är avställd. Tänk på att skyddet kan minska om du är inblandad i en olycka där du anses ansvarig.
Läs mer om trafikförsäkring för Peugeot här

Halvförsäkring för Peugeot

Om din Peugeot är ny har du en vagnskadegaranti som oftast gäller de första 3 åren. Under den perioden kan alternativet halvförsäkring vara rätt försäkringsnivå för dig. Det skydd som oftast ingår i en halvförsäkring är följande:

 • trafikförsäkring

 • rättsskydd

 • räddning

 • stöld

 • maskinskada

 • brand

 • glas

Hos de olika försäkringsbolagen kan villkoren för dessa skydd variera, så det gäller för dig som bilägare att jämföra innan du tecknar din halvförsäkring.
Läs mer om halvförsäkring för Peugeot här

Helförsäkring för Peugeot

Om du tecknar en helförsäkring får du ett heltäckande skydd för din Peugeot. I en helförsäkring ingår både trafik- och halvförsäkring men även en vagnskadeförsäkring, vilket kan vara bra att ha om din vagnskadegaranti löpt ut. Om din vagnskadegaranti är förbrukad och du endast tecknat en halvförsäkring kan det bli dyrt om bilens exteriör blir skadad vid exempelvis en krock. En del försäkringsbolag uppgraderar försäkringen automatisk när vagnskadegarantin löpt ut, men inte alla, så det gäller att du har koll på vad som gäller innan du väljer din bilförsäkring.
Läs mer om helförsäkring för Peugeot här

Märkesförsäkring för Peugeot

Med en märkesförsäkring som är specialanpassad för just Peugeot, blir ditt billiv enkelt. De extra förmånerna som ingår med en märkesförsäkring kan inkludera rabatt på självrisken, skydd som ersätter din Peugeot ifall den blir totalförstörd eller stulen under första året, eller hyrbil under tiden din Peugeot står på verkstaden. Vad som är viktigt när du vill ta reda på exakta kostnader och villkor för märkesförsäkring är att du själv får kontakta de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för Peugeot och begära prisförslag. Det vi på Zmarta sedan kan hjälpa dig med är att jämföra mot andra försäkringar och villkor hos våra samarbetspartners för att hitta den mest lämpade bilförsäkringen för just dig.
Läs mer om märkesförsäkring för Peugeot här

Hur mycket får jag betala för att försäkra min Peugeot?

Att försäkra en Peugeot kan variera i pris beroende på dig, dina förutsättningar och behov av skydd. Peugeot ligger på en mellannivå när det kommer till priset på försäkringspremien. Men mycket påverkar, det är vanligt att de olika försäkringsbolagen gör olika riskbedömningar som även det kan påverka kostnaderna för din bilförsäkring. Läs gärna mer om snittpriser på bilförsäkring för Peugeot för att få en ungefärlig prisbild av vad det kan kosta.

Några tips när du köpa bil och teckna bilförsäkring

1. Jämför innan du slår till

Att välja rätt bilförsäkring kan kännas omständligt och krångligt. Att ta reda på olika försäkringsbolags priser och villkor kan vara nästa steg i att hitta rätt bilförsäkring för dig. Kan det vara läge att samla ihop flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag? Det kan innebära en mer prisvärd bilförsäkring för din Peugeot. Det finns även möjlighet att få en billigare bilförsäkring om du väljer en högre självrisk. Så jämför alltid innan du slår till!

2. Vilken Peugeot typ är du?

Med sin långa historia är Peugeot en bil med anor. De senaste åren har även design blivit något Peugeot satsat på alltmer, vilket bland annat resulterat i två nya modeller. Peugeot 308 SW, en sportig bil som både är tänkt att väcka uppmärksamhet samtidigt som den är funktionell, samt Peugeot 5008, en snygg sjusitsig SUV där hela familjen får plats.

3. Vilken försäkringsnivå behöver du?

Om din vagnskadegaranti fortfarande är aktuell räcker det oftast med en halvförsäkring. Men allt beror på, kanske känner just du dig mer säker med en mer omfattande märkesförsäkring eller kan en trafikförsäkring räcka? Fundera innan du bestämmer dig.

4. Spara för oförutsedda bilkostnader

Med en bil följer en del utgifter. Att spara en summa varje månad för oförutsedda kostnader som kan dyka upp när du är bilägare kan vara en fördel. Då har du en buffert för kostnader som exempelvis rekond, nya däck eller parkeringsavgifter.
Läs mer om kostnader för att äga en bil här.

5. Många försäkringar? Samla allt på ett ställe.

Många försäkringsbolag erbjuder mängdrabatt och andra förmåner när du väljer att samla alla dina försäkringar hos dem. Det förenklar även ditt försäkringsliv den dag du är tvungen att använda en eller flera försäkringar. Du sparar även tid och det blir enklare när du ska betala.

Samla dina försäkringar, spara pengar!

Det finns pengar att spara med dina försäkringar. Genom att samla både bilförsäkring, hemförsäkring och andra försäkringar du har i ett och samma försäkringsbolag får du oftast rabatt och till och med lägre självrisk i vissa fall. Det gör det även enklare för dig som kund när det är dags att betala. Jämför bilförsäkring med hjälp av vår jämförelsetjänst Det är enkelt att komma igång och jämföra bilförsäkringar med Zmarta. Vi ger dig flera förslag från våra samarbetspartners, som gör att du enkelt kan välja den försäkring som passar dig allra bäst. Genom att jämföra minskar du risken att betala en för hög premie för en försäkring som kanske inte är rätt för dig och dina förutsättningar. Testa vår jämförelsetjänst kostnadsfritt idag.

Chatta