Bilförsäkring för Mazda

Mazda

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda.

Om Mazda

Det japanska bilmärket Mazda grundades 1920 i staden Hiroshima. Mazda kom dock inte till Sverige förrän 1972. Mycket av Mazdas framgångar beror på en speciell roterande teknik i Mazdas motorer som ger deras bilar unika köregenskaper. Mazda satsar även mycket på vad de kallar förarcentrerad design, vilket betyder att bilen både in- och utvändigt ska vara gjord för att passa föraren perfekt. Under en period gick det ganska dåligt för Mazda, men det vände i början på 2000-talet vilket gjorde att Mazda åter blev populär och 2008 vann Mazda utmärkelsen World car of the year. Mazda har flera olika modeller, allt från stora SUV till sportiga roadstervarianter. Här är några av de populäraste modellerna:

  • Mazda CX-5

  • Mazda 2

  • Mazda MX-30

  • Mazda CX-3

Mazda har varit ganska långsamma med att ställa om till el- och hybridbilar men är nu på god väg, bland annat med lanseringen av helelektriska Mazda MX-30.

Hur hittar du rätt bilförsäkring?

Att hitta rätt försäkring till din Mazda kan vara omständligt och ta tid. Det finns många försäkringsbolag och det kan skilja mellan deras kostnader och villkor. Men lugn, vi på Zmarta kan hjälpa dig med rätt information om bilförsäkringar och kan även hjälpa dig jämföra kostnadsfritt. Har du spänt fast bilbältet? Då åker vi!

Trafikförsäkring för Mazda

Det är enligt trafikskadelagen obligatoriskt för alla som äger en bil att ha en trafikförsäkring. Det finns bara ett undantag och det är om din bil är avställd. Det som trafikförsäkringen skyddar är dig, dina passagerare och andra trafikanter om olyckan är ett faktum. En trafikförsäkring skyddar även annans egendom som är inblandad i en olycka, men aldrig det egna fordonet.
Läs mer om trafikförsäkring för Mazda här

Halvförsäkring för Mazda

Med en halvförsäkring får du bättre skydd för både dig och din Mazda. I en halvförsäkring ingår först och främst en trafikförsäkring, men utöver den vanligtvis även

  • räddning vid olycka och även i vissa fall bärgning

  • rättsskydd vid tvist, exempelvis vid ett olyckstillfälle

  • skydd för maskinskada, ersättning eller reparation

  • stöld, om du får inbrott eller hela bilen blir stulen

  • glas, om exempelvis rutan blir krossad när du krockar

  • brand, om din bil av någon anledning börjar brinna.

Tänk dock på att villkor för dessa skydd kan variera från bolag till bolag och om du har orsakat en olycka kan skyddet minska. En halvförsäkring räcker för din Mazda om den är ny och har en aktiv vagnskadegaranti som brukar ingå de första tre åren. En halvförsäkring passar även dig med en begagnad Mazda med lägre värde.
Läs mer om halvförsäkring för Mazda här

Helförsäkring för Mazda

Den största skillnaden mellan halvförsäkring och helförsäkring är att en vagnskadeförsäkring är inkluderad i helförsäkringen. Det innebär att om din vagnskadegaranti löpt ut kan det vara värt att teckna en helförsäkring. Det kan även vara bra att titta på att rätt skydd för just din Mazda ingår, har du exempelvis en helelektrisk bil bör din helförsäkring täcka skador på elektroniken och kanske inkludera hämtning eller hyrbil om du blir stående på vägen.
Läs mer om helförsäkring för Mazda här

Märkesförsäkring för Mazda

I en märkesförsäkring kan det ingå utökad specialskydd för just Mazda. Det kan vara exempelvis lägre självrisk, specialförmåner som gratis hyrbil om din bil måste in på verkstaden eller snabbare skadehantering. Du får själv ta reda på villkor och kostnader för en märkesförsäkring hos de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkringar. Vi på Zmarta kan sedan hjälpa dig att jämföra mot andra försäkringar som våra samarbetspartners erbjuder. Du kan alltså endast jämföra och teckna trafik-, halv-, och helförsäkring via oss på Zmarta.
Läs mer om märkesförsäkring för Mazda här

Vad kostar det att försäkra min Mazda via Zmarta?

Att försäkra en Mazda ligger på en medelnivå om man tittar på snittpriset. Men det är många faktorer som avgör vad just du får betala. Det beror bland annat på din bil, din ålder och var du bor. Därför är det svårt att säga vad exempelvis en halvförsäkring för en Mazda som är två år gammal kostar, för det är fler saker som påverkar. Här kan du läsa vidare om genomsnittspriser för Mazda. Här kan du se en översikt över snittpriser på bilförsäkringar.

Dags att slå till på en bilförsäkring? Här är några tips!

1. Börja alltid med att jämföra

De är mycket som kan skilja sig åt, både prismässigt och vad gäller villkor när det kommer till bilförsäkringar. Du kan enkelt teckna en bilförsäkring via oss på Zmarta men glöm inte att först använda vår jämförelsetjänst innan du slår till!

2. Vilken Mazdatyp är du?

En Mazda är en bil med avancerad teknik, skräddarsydda lösningar och komfort för dig som bilförare. Du kan välja på allt från en kompakt sportbil till stora familjemodeller. Nya Mazda CX-60 laddhybrid är kanske ett alternativ?

3. Vilket försäkringsskydd passar dig?

Tänk på hur du kommer att använda din bil och vilket skick bilen är i. Fundera på vad just du behöver ha för skydd på din bil för att känna dig trygg ute på vägarna. Om din vagnskadegaranti är förbrukad rekommenderas en helförsäkring, men om du har en äldre Mazdamodell kan en halvförsäkring vara tillräcklig.

4. Ett månadssparande kan vara ett sätt att skapa trygghet i billivet

Det kan dyka upp många oförutsedda kostnader när man äger en bil. En del kan täckas av din försäkring, andra inte. Behöver du nya vinterdäck eller har du hittat en garageplats? Det är bara två av alla kostnader som kan förekomma i samband med ditt bilägande.
Läs mer om kostnader för att äga en bil här.

5. Många försäkringar? Samla allt på ett ställe.

Många försäkringsbolag erbjuder mängdrabatt och andra förmåner när du väljer att samla alla dina försäkringar hos dem. Det förenklar även ditt försäkringsliv den dag du är tvungen att använda en eller flera försäkringar. Du sparar även tid och det blir enklare när du ska betala.

Jämför och teckna rätt bilförsäkring via Zmarta

Det vi på Zmarta kan hjälpa dig med är dels att jämföra bilförsäkringar, dels att teckna en försäkring som passar just dig allra bäst. Om du väljer en försäkring utan att jämföra är risken stor att du betalar för mycket för din premie men ändå inte har de skydd som bäst matchar dig och din Mazda. Genom att fylla i vårt formulär får du förslag från våra samarbetspartners och kan enkelt och kostnadsfritt hitta en passande bilförsäkring som du sedan kan få hjälp att teckna via oss.

Chatta