Bilförsäkring för Kia

Bilförsäkring för Kia

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia.

Om Kia

Kia grundades 1944 och är Sydkoreas äldsta tillverkare av motorfordon. Idag är Kia en del av Hyundai-Kia Automotive Group, en av världens femte största fordonstillverkare. Namnet Kia betyder “uppåtgående/framåtskridande från Asien”. Kia är ett relativt nytt bilmärke i Sverige, det lanserades så sent som 1997 men har snabbt stigit i popularitet. Utmärkande för Kia är deras kvalitet, design och säkerhetstänk i kombination med ett konkurrenskraftigt pris. Kia har en unik nybilsgaranti som gäller i hela 7 år från fabriken på alla sina modeller. Kia har även ett stort miljötänk och satsar mycket på laddbara bilar.

  • Kias helelektriska modellutbud kommer att utvidgas med elva modeller till år 2026.

  • Kia har det lägsta genomsnittliga C02-utsläppet av Sveriges mest sålda bilmärken.

  • De har utvecklat Plattformen E-GMP, som möjliggör ultrasnabb laddning där bilen kan laddas från 10 till 80 % på bara 18 minuter.

  • Kia har som mål att redan 2024 ha 100 % laddbara bilar i sin tillverkning.

Kia Ceed och Kia Niro tog första respektive andra plats på listan över de mest sålda bilarna i Sverige 2021 och anses vara Sveriges tredje största bilmärke totalt sett.

Hög tid att hitta bilförsäkring till din Kia?

Bilförsäkringar finns det många att välja på till din Kia. En obligatorisk trafikförsäkring är en bra start men vad behöver du sedan? Det är helt upp till dig som Kia-ägare att bestämma. Har du någon av Kias populära laddbara bilar krävs kanske en tilläggsförsäkring för skador som kan förekomma på den typen av bilar. Är din Kia ny räcker det kanske med en halvförsäkring till att börja med. Men glöm inte att jämföra olika försäkringar och försäkringsbolag, det kan finnas pengar att spara!

Trafikförsäkring för Kia

En trafikförsäkring måste du alltid teckna och den omfattar personskada på samtliga personer inblandade i en krock eller trafikolycka, samt även andras egendom, till exempel om du skadar någons bil eller staket. Skador på det egna fordonet ingår dock inte i en trafikförsäkring.
Läs mer om trafikförsäkring för Kia här

Halvförsäkring för Kia

Nästa försäkringsnivå du kan teckna för din Kia är en halvförsäkring. I den inkluderas alltid den obligatoriska trafikförsäkringen. Som standard brukar det även ingå räddning och rättsskydd. Här följer några fler exempel på det som vanligtvis ingår i en halvförsäkring.

  • Stöldskada: om din bil utsätts för inbrott och förstörelse och/eller stöld av hela bilen.

  • Brandskada: gäller vid brand, blixtnedslag och explosion.

  • Glasskada: som exempelvis ett stenskott, då rutan spräcks eller krossas.

  • Maskinskada: om fel uppstår på elektroniken eller motorhaveri.


Var dock uppmärksam på att villkor och det exakta upplägget kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag. Testa Zmartas jämförelsetjänst innan du tecknar en halvförsäkring.
Läs mer om halvförsäkring för Kia här

Helförsäkring för Kia

När du känner att du vill ta ditt försäkringsskydd till nästa nivå är en helförsäkring ett bra alternativ. Det som främst skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring är att en vagnskadeförsäkring ingår. Med en vagnskadeförsäkring är du skyddad mot yttre skador på din Kia vid exempelvis skadegörelse eller om du råkar ut för en olycka. Även om din Kia är omfattad av en nybilsgaranti, är detta inte någon försäkring. Yttre skador eller annat som inte omfattas av nybilsgarantin bör du därför ha en försäkring för. Det är viktigt att läsa på vad som gäller för just din Kia och om en helförsäkring behövs eller inte.
Läs mer om helförsäkring för Kia här

Märkesförsäkring för Kia

Om du väljer en Kia märkesförsäkring kan det inkludera många fördelar. Det kan bland annat innebära att du ersätts med en helt ny Kia om du är med i en olycka då din Kia är max två år gammal. Andra fördelar kan inkludera reparationer via märkesverkstad samt en smidigare skadehantering. Även om en märkesförsäkring har många fördelar kan kostnaden bli ganska omfattande. Frågan du måste ställa dig är om du verkligen behöver en märkesförsäkring? Om svaret är ja, måste du själv hämta offert från de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för Kia, sedan kan vi på Zmarta hjälpa dig jämföra mot till exempel halv- och helförsäkring. På så sätt får du en bra översikt inför ditt val av bilförsäkring.

Ta reda på hur mycket det kostar att försäkra din Kia

Kia är en relativt billig bil att försäkra och ligger under snittpriset för vad en bilförsäkring brukar kosta. Men det är mycket som påverkar försäkringskostnaden, både val av försäkring och försäkringsbolag, hur gammal du är och var du bor. Bor du exempelvis i tätbefolkat område kan risken för skadegörelse eller stöld vara högre och påverka kostnaden för bilförsäkringen. Vill du veta mer om snittpriser på bilförsäkringar?
Läs mer här om kostnader för Kia bilförsäkring här

Att tänka på inför ditt val av bilförsäkring

1. Jämför vad som ingår innan du tecknar din bilförsäkring

Det finns mycket att fundera kring när du ska teckna bilförsäkring. Framförallt när det gäller villkoren och kostnaderna, eftersom det kan skilja stort mellan de olika försäkringsbolagen. Så tänk på att jämföra bilförsäkring från flera olika försäkringsbolag eftersom det finns möjlighet att spara pengar på rätt försäkring.

2. Vilken Kiatyp är du?

Kia kanske främst förknippas med prisvärd familjebil och ett bra miljötänk, men faktum är att det finns många olika modeller att välja bland, från fyrhjulsdrivna Sorento, till populära lilla Rio. Säkert finns det en Kia-modell för just dig, oavsett vilka dina bilbehov är.

3. Hur omfattande bör din försäkring vara?

Det är egentligen helt upp till dig och dina behov. En helt fabriksny Kia har med sig en nybilsgaranti som gäller i 7 år. Det innebär inte att du kan skippa försäkringen, men kanske räcker en halvförsäkring till att börja med?

4. Spara en slant vid sidan om till din Kia

En bil innebär inte bara kostnader i form av försäkring, det finns mycket annat som du behöver investera i när det gäller en bil. Små skador som stenskott eller repor exempelvis. I de fall du inte har någon typ av försäkring som täcker dessa skador, blir det du som får stå för kalaset. Andra kostnader kan vara för parkeringsplats eller när du behöver köpa nya vinterdäck. Därför kan det vara värt att lägga undan en mindre summa varje månad, reserverat för bilen.

5. Sänk månadskostnader genom att samla dina försäkringar

Ett annat sätt att spara pengar på är att samla alla dina försäkringar hos ett försäkringsbolag, istället för att ha dem utspridda hos olika försäkringsgivare. Det gör att du i de flesta fall får rabatt på dina försäkringar och kan även innebära att du får andra förmåner som exempelvis lägre självrisk. Det blir också enklare för dig som kund att ha ett och samma försäkringsbolag till alla dina försäkringar.

Zmarta hjälper dig att välja rätt bilförsäkring

Mycket kan skilja sig åt mellan de olika försäkringsbolagen och därför är det viktigt att du jämför både upplägg, villkor och annat som kan påverka din premie för att se till att du enbart betalar för det du behöver och får en bilförsäkring som passar dig och din Kia. Genom att jämföra bilförsäkring hos olika försäkringsbolag kan du undvika att teckna en sämre försäkring med en dyr premie. Istället kan vi på Zmarta hjälpa dig att hitta den försäkring som är bäst för dig med vår enkla jämförelsetjänst. Det går snabbt att fylla i formuläret och du får snabbt flera förslag på förmånliga bilförsäkringar från våra samarbetspartners!

Chatta