Bilförsäkring för Jeep

Bilförsäkring för Jeep

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep.

Om Jeep

Jeep har varit en del av amerikanska Chrysler sedan 1987 och ägs idag av den stora Stellantis koncernen. Men Jeeps historia tog sin början 1940, då Jeepen med dess unika fyrhjulsdrift togs fram och blev många soldaters livlina under det pågående kriget. Under 1950-talet, efter krigets slut, var det många som ville ha en Jeep som fritidsbil.

Under 1960-talet fanns hela 14 modeller av Jeep att välja bland, anpassade för både vardag och fritid. 1970 lanserades den ikoniska Jeep Cherokee som vann flera priser. Just nu finns bland annat dessa 4 häftiga Jeep modeller på den svenska marknaden:

  • Jeep Renegade 4XE en plug-in hybrid SUV med hög prestanda och ett bra miljötänk.

  • Jeep Compass 4XE en äventyrsbil med snygg design och hög säkerhet.

  • Jeep Wrangler 4XE en uppdaterad klassiker med lägre utsläpp och hög terrängprestanda.

  • Jeep Gladiator en klassisk pickup truck som även lämpar sig väl för godstransport.

Mellan juni 2021 fram till maj 2022 registrerades totalt 337 nya Jeep i Sverige, varav modellen Compass hade flest registreringar, med hela 160 stycken.

Dags att försäkra din Jeep?

När det är dags att välja bilförsäkring är det viktigt att det blir rätt från början. Det som framförallt en försäkring ska göra är att skydda dig om olyckan skulle vara framme, och därför bör du se till att du har så mycket information som möjligt och har tänkt igenom ditt behov av skydd, innan du tecknar din bilförsäkring.

Trafikförsäkring för Jeep

Enligt trafikskadelagen måste din Jeep ha minst en trafikförsäkring. Det gäller oavsett om den blivit stulen, är i körbart skick eller har körförbud. Enda undantaget är om din Jeep är avställd.

Det som är inkluderat i en trafikförsäkring är ett personskydd för dig och dina medpassagerare samt övriga trafikanter, exempelvis andra förare eller cyklister och fotgängare som vistas i trafiken. Det ingår också ett skydd för andras egendom. Din egen bil har däremot inget skydd i en trafikförsäkring. Vill du ha ett skydd för den egna bilen bör du välja någon av de övriga försäkringsnivåerna.

Läs mer om trafikförsäkring för Jeep

Halvförsäkring för Jeep

Din bil får ett mer omfattande skydd med en halvförsäkring. De delar som vanligtvis ingår i en halvförsäkring är rättsskydd, maskinskadeskydd, brand-, stöld-, och glasskydd samt räddning vid exempelvis en olycka eller krock.

Tänk på att skydden kan minska om du på något sätt orsakat en olycka eller skada. Det är även viktigt att se över villkoren hos de olika försäkringsbolagen som ibland kan skilja sig åt, även om skydden oftast är desamma.

Läs mer om halvförsäkring för Jeep här

Helförsäkring för Jeep

Önskar du den högsta nivån på försäkring för din Jeep kan en helförsäkring vara rätt för dig. Trafik- och halvförsäkring ingår som grundskydd i en helförsäkring, men även en så kallad vagnskadeförsäkring som ersätter yttre skador på bilens kaross. Detta kan vara bra att ha om du äger en Jeep där den 3-åriga vagnskadegarantin löpt ut. Vagnskadeförsäkringen som ingår i helförsäkringen ersätter då garantin så att din bil förblir skyddad.

Läs mer om helförsäkring för Jeep här

Märkesförsäkring för Jeep

Det som en märkesförsäkring kan ge dig som Jeepägare är ett utökat skydd på maskin och elektronik, upp till 15 000 mil alternativt till dess att din Jeep är 8 år. Även rabatt på självrisken för skador som täcks av vagnskadegarantin kan ingå samt reparation på märkesverkstad.

Vill du veta exakt vad som ingår i en märkesförsäkring? Då får du själv kontakta de försäkringsbolag som har märkesförsäkring för Jeep som alternativ och begära en offert. Vi på Zmarta kan sedan jämföra mot andra försäkringsnivåer som våra samarbetspartners erbjuder. Du kan alltså inte teckna en märkesförsäkring via oss utan endast jämföra för att se om en märkesförsäkring är rätt försäkring för dig.

Information om kostnader för att försäkra din Jeep

Att försäkra en Jeep ligger på ett snittpris om drygt 7 300 för en helförsäkring. Men vad just du får betala kan skilja stort, det kan bli både billigare eller dyrare, beroende på din ålder, var du bor i landet och övriga riskbedömningar som de olika försäkringsbolagen gör. Här kan du få veta mer om snittpriser för Jeep och övriga bilmärken.

Några tips innan du kör ut på vägarna i din Jeep

1. Jämför villkoren och hitta en bra och prisvärd bilförsäkring för dig

De allra flesta försäkringar är uppbyggda på samma sätt vad gäller skydden som ingår. Men villkoren kan variera, och det kan i slutändan bli en dyr historia den dagen då olyckan är framme, och du måste aktivera din försäkring. Men du håller säkert med om att en billig försäkring med bra villkor är det allra bästa, läs mer om hur du hittar billigaste bilförsäkringen här.

2. Vilken Jeeptyp är du?

Jeep är en stor bil med hög prestanda, anpassad för att ta sig fram i olika terränger. Det finns allt från mer kompakta SUV:ar till enorma pickup bilar med stort förvaringsutrymme för varutransporter. De är framförallt om du har stort behov av att ha en “arbetsbil” och en snygg klassiker som tar sig fram överallt, som du bör välja en Jeep.

3. Vad ska jag välja för försäkringsskydd?

Det beror på dig, din bil och hur du tänkt använda bilen. Trafikförsäkringen är ett grundläggande krav, men sedan är det upp till dig vilken försäkringsnivå just du väljer till din Jeep.

4. Kom igång med ett bilsparande, alltid en bra idé

En bil är en stor investering och innebär en del kostnader. Att spara en slant i månaden för att täcka upp för kostnader som exempelvis trängselskatt, biltvätt och nya sommardäck kan vara en bra idé.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Samla och spara

Ett bra tips är att samla dina försäkringar hos ett bolag om du vill spara in på dina månadskostnader. Du har säkert flera försäkringar förutom bilförsäkring som exempelvis hemförsäkring och olycksfallsförsäkring. Du kan då få rabatt om du samlar, och ibland även lägre självrisk och bättre villkor. Hantering och betalning blir även enklare då allt är samlat på samma ställe.

Teckna försäkring för Jeep via Zmarta

Du har mycket att ta ställning till när du ska välja din försäkring. För att förenkla för dig kan du använda vår jämförelsetjänst som är både snabb och kostnadsfri. När du hittat den försäkring som passar dig kan du enkelt teckna via oss på Zmarta.

Chatta