Bilförsäkring för Jaguar

Bilförsäkring för Jaguar

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.

Om Jaguar

Jaguar är ett brittiskt bilmärke som grundades för över 90 år sedan av Sir William Lyons. Företaget köptes upp av Ford 1990, men ägs idag av indiska företaget Tata Motors. Jaguar ligger i framkant i lyxbilssegmentet, och den kanske mest kända modellen är troligtvis Jaguars E-Type, som tillverkades mellan 1961–1975 och har medverkat i flertalet James Bond filmer. I dagsläget har E-Type ersatts av den moderna kraftfulla F-Type, men känslan, körupplevelsen och designen känns igen. Jaguar finns i totalt 6 olika modeller:

  • Jaguar I-PACE prisbelönt eldriven SUV.

  • Jaguar F-PACE en lyxig SUV som även finns med plug-in hybrid.

  • Jaguar E-PACE en kompakt SUV som även finns med laddhybrid.

  • Jaguar XE en sportig och snygg och sportig sedan.

  • Jaguar XF en personbil med hög prestanda.

  • Jaguar F-TYPE en djärv sportig modell med elegant utseende och toppmodernt körsystem.

Den 15 februari 2021 meddelade Jaguar att alla bilar som tillverkas under varumärket ska vara helelektriska från och med år 2025.

Rätt försäkring för din Jaguar

När du valt en lyxbil som Jaguar vill du säkert vara rätt försäkrad om olyckan skulle vara framme. Vi ger dig i denna artikel information kring de olika försäkringsnivåer som finns, och vad som vanligtvis ingår, samt ger dig tips du som bilägare kan ha nytta av i ditt billiv.

Trafikförsäkring för Jaguar

Det mest grundläggande skyddet för dig, dina passagerare och andra trafikanter är en trafikförsäkring. Den ersätter personskador och skador på andras egendom. En trafikförsäkring är obligatorisk enligt trafikförsäkringslagen. Om du inte har en trafikförsäkring får du betala en daglig avgift varje dag din bil förblir oförsäkrad. Enda tillfället då det inte krävs trafikförsäkring är om din Jaguar är avställd. Tänk på att det inte ingår skydd för det egna fordonet i en trafikförsäkring.

Läs mer om trafikförsäkring för Jaguar här

Halvförsäkring för Jaguar

Om du tecknar en halvförsäkring ingår trafikförsäkring samt en hel del extra skydd för din Jaguar som exempelvis maskinskadeskydd, räddning vid olycka och rättsskydd. Det ingår även brand- glas och stöldskydd. Om du köper en helt ny Jaguar ingår det 3 års vagnskadegaranti, därför rekommenderas halvförsäkring till nybilsägare. Men är din Jaguar av äldre modell och har ett lägre värde kan en halvförsäkring passa även dig. Se även till att den typ av bil du har, exempelvis elbil, matchar skyddet i din bilförsäkring, så att skyddet täcker skador på elsystemet exempelvis.

Läs mer om halvförsäkring för Jaguar här

Helförsäkring för Jaguar

Tycker du att din Jaguar förtjänar det bästa? Välj en helförsäkring! Med en helförsäkring ingår förutom trafik- och halvförsäkringsskydden även vagnskadeförsäkring som ersätter yttre skador på bilens kaross. Var dock alltid noga med att läsa igenom villkor och vad som gäller hos respektive försäkringsbolag innan du tecknar din försäkring.

Helförsäkring är att föredra om vagnskadegarantin löpt ut, eftersom vagnskadeförsäkringen i helförsäkringen då ersätter den förbrukade vagnskadegarantin.

Läs mer om helförsäkring för Jaguar här

Märkesförsäkring för Jaguar

Nöjer du dig inte med en helförsäkring finns ytterligare ett försäkringsalternativ, nämligen märkesförsäkring. En märkesförsäkring är den enda bilförsäkring du inte kan teckna via oss på Zmarta. Vill du ha offert och villkor får du själv kontakta de försäkringsbolag med märkesförsäkring för Jaguar. De prisförslag och skydd du får från en märkesförsäkring kan du sedan jämföra mot övriga försäkringar som våra samarbetspartners erbjuder. Med en märkesförsäkring får du ett skräddarsytt skydd för just Jaguar, men oftast blir det dyrare. Jämför och tänk igenom vad du egentligen behöver innan du väljer en märkesförsäkring.

Hur mycket kan det kosta att försäkra en Jaguar?

Jaguar är en relativt dyr bil att försäkra. En helförsäkring kan ligga på allt mellan 4 000 upp till 16 000 per år, beroende på var i landet du bor och dina egna förutsättningar. Med egna förutsättningar menas exempelvis din ålder och din bostadsort som kan påverka hur försäkringsbolagen gör sina riskbedömningar. Risk för stöld, inbrott eller olycka anses minska på mindre tätbefolkade orter, men samtidigt kan du behöva en tilläggsförsäkring om du bor i ett område där viltolyckor är vanligt förekommande. Här kan du få en prisöversikt på försäkringskostnader.

5 tips som förenklar ditt billiv

1. Jämför bilförsäkringar

Att teckna en bilförsäkring kan kännas komplicerat. Men om du till exempel tar en halvförsäkring, har den oftast liknande innehåll, oavsett försäkringsbolag. Det som kan skilja sig åt är priset, villkoren och hur bolagen gör sina riskbedömningar. Därför är det så viktigt att du jämför.

2. Vilken Jaguartyp är du?

Troligtvis uppskattar du en klassisk sportbil med snygg design och bästa köregenskaper om du väljer en Jaguar. Men det finns modeller som passar även dig som inte enbart är ute efter en sportbil. Faktiskt är det så att Jaguar tillverkar några av marknadens bästa SUV:ar som överträffar konkurrenter som exempelvis BMW, Audi och Mercedes när det gäller lyx, teknik och prestanda.

3. Välj nivå på försäkring som passar just din Jaguar

Det är väldigt individuellt vilken nivå av skydd en Jaguar behöver, allt beror på om den är ny eller av äldre modell, har en aktiv vagnskadegaranti eller inte. Men har du valt en lyxbil som Jaguar är det troligtvis en högre nivå av skydd som krävs.

4. Spara pengar för oförutsedda bilkostnader

Det kan vara värt att komma igång med ett månadssparande när du har en bil, för även om den är försäkrad är det många andra kostnader som tillkommer. Exempel på det kan vara trängselskatt, nya däck, biltvätt och parkeringsavgifter.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Varför inte samla alla dina försäkringar?

Du kan spara pengar genom att samla samtliga försäkringar du har på ett och samma ställe. Du får ofta rabatt på premier och andra förmåner när du samlar. Det förenklar även ditt försäkringsliv när det är dags att betala och den dag du behöver utnyttja din försäkring, om allt är samlat hos samma försäkringsbolag.

Vi hjälper dig att jämföra och teckna din bilförsäkring

Använd vår jämförelsetjänst och du kan enkelt jämföra olika bilförsäkringar för din Jaguar med bara ett klick. Det är snabbt och kostnadsfritt att jämföra, och du kan sedan teckna din försäkring via oss. Om du väljer första bästa försäkring som du erbjuds utan att först jämföra, finns risk att du du betalar en för hög premie och kanske inte får den försäkring som passar dig och ditt billiv allra bäst. Testa att jämföra redan idag!

Chatta