Bilförsäkring för Hyundai

Hyundai

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai.

Om Hyundai

Hyundai Motor Company grundades 1967 och är Koreas största biltillverkare och den femte största i världen. Hyundai tillverkade sin första bil 1975, Hyundai Pony, en småbil som även exporterades till bland annat Storbritannien och Nederländerna. Hyundai kom till Sverige först 1990 och hittills har det sålts mer än 150 000 bilar till svenska kunder.

Hyundai är mest känt för att ligga i framkant med sina el- och plug-in hybridmodeller och i fabriken i staden Ulsan produceras upp till 1,5 miljoner Hyundaibilar per år. I Sverige är de mest populära Hyundaimodellerna:

 • Tucson

 • Kona

 • i30

 • i20

 • IONIQ5

Hyundai har stadigt ökat sin försäljning i Sverige senaste åren mycket på grund av elektrifieringen av sina bilmodeller, samt deras många lyckade nybilslanseringar.

Dags att hitta en bilförsäkring?

När du ska hitta bilförsäkring är det mycket att tänka på. Vilken nivå ska man välja, och vilket försäkringsbolag? Vi på Zmarta har samlat viktig information kring bilförsäkringar som guidar dig till rätt val av bilförsäkring för din Hyundai.

Trafikförsäkring för Hyundai

Trafikförsäkring är det grundläggande skydd du som bilägare är skyldig att ha. Det krävs oavsett om bilen har körförbud, inte är i körbart skick eller är stulen. Enda undantaget är om din Hyundai är avställd. Trafikförsäkringen ger dig, dina passagerare och andra trafikanter ersättning för personskador om olyckan skulle vara framme. Även andra trafikanters egendom är skyddad men inte din egen.
Läs mer om trafikförsäkring för Hyundai här

Halvförsäkring för Hyundai

I en halvförsäkring ingår ett utökat skydd för din Hyundai. Förutom att trafikförsäkringen är inkluderad ingår även

 • räddning

 • rättsskydd

 • stöld

 • maskinskadeskydd

 • glas

 • brand

När det gäller bilförsäkringar kan villkor variera mellan olika försäkringsbolag och om du på något sätt har orsakat en olycka eller skada, kan ditt försäkringsskydd minska.

En halvförsäkring rekommenderas främst till dig med en Hyundai som är max tre år gammal då en vagnskadegaranti vanligtvis ingår. Halvförsäkring kan även passa dig med en äldre modell av Hyundai.
Läs mer om halvförsäkring för Hyundai här

Helförsäkring för Hyundai

Ett mer heltäckande skydd för din Hyundai får du med en helförsäkring. Då är även ersättning för vagnskada inkluderat, om du exempelvis får karossen förstörd vid en kollision. Det är bra att ha en helförsäkring då vagnskadegarantin löpt ut, det kan annars bli dyrt om du själv får stå för reparationer vid skador på din bil.
Läs mer om helförsäkring för Hyundai här

Märkesförsäkring för Hyundai

Med en märkesförsäkring för Hyundai är det ytterligare skydd och förmåner som ingår. Exempelvis kan det handla om förlängt maskinskadeskydd, sänkt självrisk för vagnskadegaranti och mycket annat. Vill du veta pris och villkor för märkesförsäkring får du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder just märkesförsäkring för Hyundai. Med hjälp av Zmartas jämförelsetjänst kan du sedan jämföra mot andra försäkringsalternativ som våra samarbetspartners erbjuder.

Försäkringskostnader för min Hyundai

En Hyundai ligger på en något lägre mellannivå i försäkringspremie. Men exakt vad just du får betala för att försäkra din Hyundai kan vara svårt att svara på då mycket påverkar priset. Det som framförallt påverkar är:

 • din ålder

 • din bostadsort

 • vilken bil du har

Tänk även på att olika försäkringsbolag gör olika riskbedömningar som kan påverka din premie. Här kan du se en översikt över snittpriser på bilförsäkringar.

Tips inför ditt val av bilförsäkring

1. Vårt första tips, jämför!

Många delar i en bilförsäkring är samma hos alla försäkringsbolag, men mycket kan skilja sig åt när det kommer till villkor och kostnader, så vårt bästa tips till dig som bilägare är att jämföra innan du tecknar din försäkring.

2. Vilken Hyundaityp är du?

Många tänker miljöbil när de tänker Hyundai, vilket inte är så konstigt. Hyundai ligger i framkant när det gäller elbilar. Och försäljningen av Hyundai har ökat i Sverige de senaste åren, mycket på grund av deras populära SUV-modeller, TUCSON och KONA. Även familjebilen i30 har blivit en populär modell på de svenska vägarna.

3. Vilken nivå av skydd räcker för mig?

Allt beror på dig, din bil och hur du tänkt att använda bilen. Bor du i glesbygden och använder bilen långa sträckor varje dag till och från jobbet? Då behöver du troligtvis minst en halvförsäkring. Men en halvförsäkring kanske inte räcker om bilen är äldre än tre år och viltolyckor är vanligt förekommande där du bor? Då kan en helförsäkring vara ett bättre alternativ.

4. Kom igång och spara till bilen

Det är dyrt att äga en bil. Förutom kostnader för bilförsäkringen tillkommer andra kostnader för exempelvis garageplats, drivmedel och bilservice. Att lägga undan pengar varje månad för att täcka upp för extra kostnader kan vara ett bra alternativ.
Läs mer om kostnader för att äga en bil här.

5. Alla försäkringar hos ett försäkringsbolag

Att samla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag är ett bra sätt att spara pengar och förenkla din vardag. Det kan exempelvis ge dig rabatt på försäkringar och förmånligare självrisk.

Bilförsäkring via Zmarta

Genom att använda vår jämförelsetjänst kan du jämföra villkor och försäkringspremier från flera av våra samarbetspartners samtidigt. Du får då en bra översikt inför ditt val av bilförsäkring. Om du väljer första bästa bilförsäkring du blir erbjuden hos exempelvis bilhandlaren, finns risken att du betalar en för hög premie med villkor och skydd som du kanske inte behöver, alternativt skydd du behöver men som inte ingår. Det är därför det är så viktigt att jämföra. Oavsett om du vill teckna en helt ny bilförsäkring eller byta din befintliga mot en som passar dig bättre, testa vår kostnadsfria jämförelsetjänst idag.

Chatta