Honda

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda.

Om Honda

Honda har en lång historia och en stark koppling till motorcyklar och racing. Företaget grundades av Soichiro Honda som beslöt att ta sitt japanska företag till Europa och öppnade en fabrik i Belgien 1963. Och år 1970 tillverkades den första, numera ikoniska, Honda Civic. Efter att länge legat efter i tillverkningen av elbilar, har nu Honda skapat två modeller: Honda e, en kompakt citybil, samt Honda e:NY1 en SUV som kommer att lanseras 2023. Förutom dessa två elbilar finns i dagsläget även dessa Honda modeller:

  • Honda CR-V stadsjeepen som är en responsiv och högeffektiv hybridbil.

  • Honda Civic en uppgraderad 5-dörrars klassiker med bra körupplevelse.

  • Honda Jazz en hybridbil med extra utrymme.

  • Honda HR-V en självladdande hybrid med snygg design.

Hondas filosofi är att ständigt utvecklas och förverkliga sina ambitioner som biltillverkare samt göra sina bilköpare nöjda genom att förbättra deras billiv.

Rätt bilförsäkring för dig och din Honda

Att hitta rätt bilförsäkring kan vara snårigt. Därför har vi satt ihop information för att hjälpa dig på vägen mot rätt bilförsäkring. För vad ska du egentligen välja? Halv-, hel- eller rent av en märkesförsäkring? Det är upp till dig och dina behov av skydd. Ett som är säkert är dock att du behöver börja med att teckna en trafikförsäkring. I avsnittet nedan förklarar vi varför.

Trafikförsäkring för Honda

Enligt gällande trafikskadelag är det ett måste att ha en trafikförsäkring. Enda undantaget är om din bil är avställd. Det är trafikförsäkringen som ersätter dig, dina passagerare och medtrafikanter om ni skulle skadas i samband med en trafikolycka. Den ersätter även skador på annans egendom, men tänk på att din egna bil inte omfattas av skydd om den blir skadad.
Läs mer om trafikförsäkring för Honda här

Halvförsäkring för Honda

Med en halvförsäkring ingår skyddet från trafikförsäkringen samt en rad andra skydd som till exempel:

  • glas

  • brand

  • rättsskydd

  • stöld

  • maskinskada

  • räddning

Om din Honda är ny ingår vanligtvis en vagnskadegaranti de tre första åren, och under den perioden brukar det räcka med just en halvförsäkring. En halvförsäkring kan även vara rätta valet för dig om din Honda är av äldre årsmodell. Tänk på att villkoren på halvförsäkring kan skilja sig åt mellan de olika försäkringsbolagen så läs på innan du bestämmer dig.
Läs mer om halvförsäkring för Honda här

Helförsäkring för Honda

Med en helförsäkring har du ett heltäckande skydd för din Honda, inklusive vagnskadeförsäkring som ersätter yttre skador på bilens kaross.

Om du har en halvförsäkring på grund av att du har en vagnskadegaranti som fortfarande gäller, tänk på att vissa försäkringsbolag automatiskt uppgraderar till en helförsäkring när vagnskadegarantin löpt ut. Kolla upp villkor och exakt vad som gäller och ingår i en helförsäkring hos de olika försäkringsbolagen innan du väljer din bilförsäkring.
Läs mer om helförsäkring för Honda här

Märkesförsäkring för Honda

Om du väljer en märkesförsäkring finns det ytterligare skydd och förmåner som kan ingå. Det kan exempelvis handla om ersättning för delar eller hela självrisken om din Honda blir utsatt för skadegörelse och du har en aktiv vagnskadegaranti. Vill du veta mer om märkesförsäkring för Honda och vad som ingår? Just märkesförsäkring är den enda försäkring du inte kan teckna via oss på Zmarta. Istället får du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder den typen av försäkring och fråga om kostnader och villkor. Du kan sedan jämföra det prisförslag du får mot de försäkringar som erbjuds av våra samarbetspartners.

Försäkra en Honda, vad kostar det?

För en Honda får du betala en premie som ligger något under snittet jämfört med exempelvis en Volvo. Men mycket påverkar och ju dyrare självrisk, desto billigare försäkring och tvärtom. Även faktorer som din ålder, var i Sverige du bor och annat påverkar priset. Även försäkringsbolagens riskbedömning varierar och påverkar premien. Här kan du läsa för att få en överblick på snittpris för bilförsäkring.

Tips om bilförsäkringar

1. Tips nummer ett, jämför!

Även om en halvförsäkring innehåller i princip samma skydd oavsett försäkringsbolag, är det värt att titta på villkor och omfattning och jämföra innan du bestämmer dig för ett försäkringsbolag.

2. Vilken Hondatyp är du?

De nya elbilarna från Honda är spännande och har unik design, men även klassiska Honda Civic har genom åren fått ett lyft och nytt, snyggt utseende. Oavsett om du är ute efter en cool stadsjeep eller en liten eldriven citybil har Honda något för alla.

3. Hur vet jag vilken försäkringsnivå som är rätt för mig?

Börja med att utgå från din bilmodell och hur du planerar att använda den. Bor du i en storstad där stöldrisk och olyckor är vanligt förekommande? Kör du bilen dagligen och var är den parkerad när den inte används? Det här är saker du bör ta hänsyn till när du väljer din försäkringsnivå.

4. Spara pengar inför oförutsedda bilkostnader

En bil är en kostsam investering och att se över sitt sparande är aldrig fel. Särskilt när man har bil kan det uppstå kostnader, både löpande och tillfälliga, så att lägga undan pengar avsett för din bil kan vara en bra idé.
Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Chans att spara pengar när du samlar försäkringar

Om du väljer att ha alla dina försäkringar placerade hos samma försäkringsbolag kan du spara både tid och pengar. Du får ofta rabatt på premier och andra förmåner. Att ha alla försäkringar samlade på ett ställe ger dig även enklare hantering och gör betalningen smidigare.

Zmarta vägleder dig till rätt bilförsäkring

Med vår jämförelsetjänst kan vi på Zmarta hjälpa dig att hitta en försäkring som passar dig och din plånbok. Genom att jämföra får du en bra överblick vad försäkringsbolagen vi samarbetar med har att erbjuda, och du kan enkelt se både villkor och kostnader. Om du inte jämför riskerar du att betala en hög premie och få en försäkring som kanske inte passar dina förutsättningar allra bäst. Kanske vill du byta din nuvarande bilförsäkring, eller teckna en helt ny? Oavsett vilket kan vi hjälpa dig att jämföra, det är kostnadsfritt och du får svar inom 30 sekunder.

Chatta