Summer 22 - Mobile

4,6 av 5 baserat på 3 827 omdömen

Jämför dina privatlån

Låna upp till 600 000 kr

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret

Vanliga frågor och svar om privatlån

 • Jag behöver låna, har jag kommit rätt?
  Absolut - Vi arbetar med att förmedla lån och vill gärna försöka hjälpa dig med att ta fram olika erbjudanden som du kan välja bland. Vänligen fyll i en ansökan online eller ring in och prata med en handläggare så kommer vi göra vårt yttersta för att ta fram förslag till dig.
 • Jag studerar, kan jag få låna?
  Att vara student är inget hinder för att söka lån via oss. Vi har ett flertal långivare som kan titta på din ansökan.
 • Jag har många lån och betalar mycket i månaden, kan ni hjälpa mig att slå ihop dessa?
  Du har kommit rätt. Vi arbetar mycket med just att hjälpa kunder att slå ihop sina lån för att få ner kostnaden på dem. Fördelen med vår tjänst är att vi har många banker och långivare som har möjlighet att titta på din ansökan och därmed har du större chans att få lån bevijlat.
 • Jag har precis fått jobb, detta syns inte i systemet, kan bankerna hjälpa mig ändå?
  Det viktiga i ditt fall är att du har underlag där du kan styrka ditt nya jobb annars är det inget hinder att det inte finns i systemet ännu.
 • Kan ni hjälpa mig att lösa skuld hos Kronofogden?
  Dessvärre har vi i dagsläget inte möjlighet att erbjuda hjälp med lån om du har obetald skuld hos Kronofogden.
 • Kollar ni UC vid en ansökan?
  Vi inhämtar en kreditupplysning hos UC i samband med ansökan hos oss. Fördelen är att upp till 35 olika långivare kommer att kunna titta på din ansökan och komma med erbjudande.
 • Jag kan inte aktivera min försäkring, vet inte om det är något fel?
  Vi får titta på det, hur är ditt personnummer?
 • Jag har fyllt i fel inkomst, hur ska jag göra?
  Jag kan hjälpa dig att ändra, hur är ditt personnummer så jag kan ta fram ditt ärende? Vilken inkomst är rätt?
 • Jag är dansk medborgare, kan jag låna med danskt cpr nr?
  För att kunna nyttja vår tjänst behöver du ha ett svensk personnummer, dessvärre kan vi i dagsläget inte erbjuda tjänsten i Danmark.
 • Jag vill inte ha sms/Mail/samtal från er, spärrra mig.
  Jag kan hjälpa dig med detta, hur är ditt personnummer så jag kan hitta dig i systemet?
 • Jag vill låna men har betalningsanmärkningar, kan ni hjälpa till ?
  Betalningsanmärkningar är inget hinder för att söka lån via oss. Vi har flera långivare som har möjlighet att titta på din ansökan och erbjuda lån, så länge du inte har någon obetald skuld hos Kronofogden.
 • Kan ni hjälpa mig med lån till kontantinsatsen till husköp?
  Vi har dessvärre inte möjlighet att erbjuda privatlån i syfte att använda som kontantinsats för husköp.
 • Hur kan jag ta bort mitt konto hos er?
  Det är något jag kan hjälpa dig med via chatten, hur är ditt personnummer?
 • Jag vill avsluta försäkringen som dras varje månad från mitt konto.
  Det är något jag kan hjälpa dig med via chatten. Innan vi går vidare undrar jag vad det är som gör att du inte längre vill behålla försäkringen?
 • Jag har flera anmärkningar men någon av dem försvinner inom kort, är det bättre att vänta med ansökan?
  Att söka lån med betalningsanmärkningar är inget hinder då vi har ett flertal långivare som kan titta på din ansökan. Självklart är det bättre förutsättningar ju färre anmärkningar du har och det kan öka chansen till lån, men det är inget jag vet med säkerhet då det alltid görs en individuell bedömning.
 • Måste jag ha bank-id för att kunna få låna via er?
  Det är inget krav att du behöver ha bank-id för att söka lån via oss. Du har fler möjligheter om du har bank-id dock. Det finns ett antal långivare som enbart kan skicka skuldebrevet elektroniskt, och då kräver dessa att du har bank-id för att kunna godkänna denna.
 • Hur ska jag göra för att nyttja försäkringen som jag har tecknat via er?
  Om du behöver anmäla skada/arbetslöshet så ska du vända dig till försäkringsbolaget AXA på telefonnummer 08 502 520 63. Där kommer kundtjänsten att hjälpa dig att upprätta en anmälan. Du kan också göra en skadeanmälan direkt via AXA:s hemsida
 • Har ni egen utlåning eller är det andra banker ni samarbetar med?
  Vi har ingen egen utlåning utan samarbetar med upp till 35 olika långivare som kan erbjuda dig lån.
 • Har ni egen utlåning eller är det andra banker ni samarbetar med?
  Vi har ingen egen utlåning utan samarbetar med upp till 35 olika långivare som kan erbjuda dig lån.
 • Jag jämförde försäkringar på er hemsida och godkände något förmånsavtal, vill ni avsluta det?
  Vi kan avsluta det åt dig, vill du uppge ditt personnummer och namn så lägger jag in det?
 • Vad bör jag tänka på gällande avbetalning?
  Betala av lån med hög ränta först
  Små lån med hög ränta ska alltid betalas av före större lån med lägre ränta. Det är också bra att du samlar dina lån. Med ett större lån istället för flera små slipper du aviavgifter och uppläggningsuppgifter för varje enskilt lån och får oftast en lägre ränta.
 • Hur gör jag en budget?

  "Vill du springa och gömma dig när någon nämner ordet ”budget”? Alla kan såklart inte älska siffror och ekonomiska kalkyler, men de flesta uppskattar den frihet som uppstår när man har full koll på sin privatekonomi. För det är exakt det budgetar handlar om – kontroll.
  Genom att hålla koll på hur mycket du drar in varje månad och hur mycket spenderar kan ditt liv bli lite enklare. Det tar ungefär en halvtimme (inklusive kaffepausen i halvlek) att sätta upp en bra budget, och det skulle kunna vara den mest välinvesterade halvtimmen i hela ditt liv. Är du med? (snälla, säg ja! Du kommer inte att ångra det).

  Steg 1:
  Lista återkommande inkomstkällor
  Den första delen av budgeten fixar du på ett kick, det handlar helt enkelt om att lista varenda krona som rullar in varje månad.

  Exempelvis:

  Lön
  Studiebidrag
  Föräldrapenning
  Sjukpenning
  Ersättning från a-kassa
  Ja, du fattar, allt ska med. Tänk på att också räkna in exempelvis barnbidrag. Allt som varje månad ger klirr i kassan ska med. Kom igen, det här är kul!

  Steg 2:
  Skilj på fasta och rörliga utgifter
  Dags för utgifterna…men vi som hade så trevligt?! Det är ingen idé att vi luras, nu blir det lite knepigare. Egentligen inte svårare, bara en smula jobbigare. Men ge inte upp nu, vi har faktiskt kommit nästan halvvägs (och då blir det fikapaus!).
  Det vanligaste är att man i en budget skiljer på fasta och rörliga utgifter. Fasta kostnader är boende, mat, el, försäkringar, mobilabonnemang, lån, avgift till fackförbund. Ta med precis allt du kan komma på. Rörliga kostnader kan exempelvis röra sig om fika, resor, restaurangbesök, kläder/prylar och frisörbesök.

  Tänk på:
  Många siffror har du säkert i huvudet, men du kan även behöva leta fram uppgifter för att få med allt. Kolla betalningsavier, bankapp, internetbank osv och kom ihåg att få med sånt som dras via autogiro. Nej, nu måste det väl ändå vara dags för den där fikapausen?!

  Steg 3:
  Ladda ner budgetmallen/få ner allt i en budget
  Strax i mål, redo för slutspurten? Lättast för dig blir det om du använder en fiffig budgetmall (den här tycker vi är enkel och bra: Budgetkalkylen som lägger in alla siffror, och så gör den resten av jobbet åt dig och du kan svart på vitt se var det finns plats för förändring. Det finns såklart även appar och andra mallar online som funkar precis lika bra och om du gillar du Excel bättre så är även det ett finfint hjälpmedel. Och såklart, med papper och penna kommer du hur långt som helst. Huvudsaken är alltså att du skriver ner allt. Plus, minus, är lika med. Tjoff, ganska tråkigt budgetarbete done!

  Äntligen i mål!
  Genom att lägga en ynka halvtimme på att sätta upp en budget har du skapat grunden för en god ekonomi som du kommer ha nytta av resten av livet. Bra jobbat!

 • Vad är kreditscoring?
  Kreditscoring är ett poängsystem som används av banker och andra långivare för att bedöma hur kreditvärdig en person är. Men nu tar vi det från början. När du ansöker om lån hos banker och andra långivare tas en kreditupplysning för att bedöma din betalningsförmåga.
 • Vad betyder olika termer som ibland används när man tar lån?

  "Ibland slänger vi oss med ord som kan vara svåra att förstå för den som inte är insatt. En del termer förklarar vi direkt i texterna, men det kan finnas ord som behöver ett extra förtydligande. Här har du vår ordlista:

  Amortering
  Avbetalning på en skuld, exempelvis ett bolån.

  Aviavgift
  Kostnad för utskick av inbetalningsavi. Aviavgiften ska täcka kostnaden för långivarens administration kring avihanteringen.

  Betalningsanmärkning
  En anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att någon inte har skött sina betalningar. En betalningsanmärkning finns kvar i tre år, även om skulden betalas tidigare.

  Belåningsgrad
  Anger bolånets storlek i relation till bostadens marknadsvärde/pris.

  Blancolån
  Ett lån som kan tas utan säkerhet. Kallas även privatlån.

  Bottenlån
  Ett lån med bostaden som säkerhet, vilket innebär att den som lånar kan få lägre ränta. Bottenlånet utgör oftast cirka 85 procent av bostadens pris.

  Fast ränta
  Väljer du fast ränta hos banken kan du vara säker på att räntan är densamma under hela den avtalade perioden (bindningstiden). Kallas även bunden ränta.

  Handpenning
  Handpenning är den kontantinsats du betalar när du skriver på köpekontraktet. Det är alltså en förskottsbetalning på en del av bostadens totalsumma.

  Kreditgivare
  Företag som erbjuder lån. Banker är exempel på kreditgivare.

  Kreditupplysning
  En utförlig översikt över en persons ekonomi. En kreditupplysning kan innehålla information om en persons inkomster, fastighetsinnehav, eventuella betalningsanmärkningar, kreditförfrågningar, eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden och aktiva krediter. Kreditupplysning används av bland annat av banker och andra långivare för att bedöma en persons betalningsförmåga.

  Köpeskilling
  Bostadens pris.

  Lånelöfte
  Ett förhandsbesked från banken som anger hur mycket du kan låna för att kunna köpa en bostad.

  Löptid
  Lånets löptid är tidsperioden från den dag du tar lånet till den dag lånet ska vara återbetalt. Kallas också återbetalningstid.

  Medsökande
  Ytterligare en låntagare på lånet. En medsökande har samma betalningsansvar som huvudlåntagaren.

  Pantbrev
  Dokument som används som säkerhet för ett bolån.

  Privatlån
  Ett lån som kan tas utan säkerhet. Kallas även blancolån.

  Rörlig ränta
  Justeras ständigt efter marknaden, vilket innebär att du som låntagare måste vara beredd på att räntan kan gå upp, vilket påverkar din ekonomi negativt. Samtliga privatlån har rörliga räntor.

  Skuldebrev
  Det avtal du skriver på när du lånar pengar hos banken. I avtalet framgår villkoren för lånet, exempelvis hur mycket du lånar och vilken ränta ni kommit överens om.

  Topplån
  En del banker och bolåneinstitut låter dig låna endast upp till 70-75 % av bostadens pris/värde. Resten av lånet blir ett så kallat topplån och fungerar egentligen som ett privatlån, du får därför betala högre ränta på topplånet än på den del av bolånet som är bottenlån. Därför är det bra att välja en hög amorteringstakt tills topplånet är betalt.

  Exempel: Om du vill köpa en bostad och har sparat ihop pengar till 15 % av bostaden pris, behöver du alltså låna 85 % av banken.

  Bottenlån ca 75 % av bostadens pris/värde
  Din del: minst 15 % procent
  Topplån: resterande del.

  Uppläggningsavgift
  En engångsavgift som en bank eller annan långivare kan ta ut när ett lån tecknas. Uppläggningsavgiften ska täcka kostnaden för det administrativa arbetet med att lägga upp ett lån.

  Återbetalningstid
  Den tid du har på dig att betala tillbaka ett lån. Kallas även löptid.

Så funkar det

LAN bottom 1 REV

Du väljer den summa du vill låna och en återbetalningstid som passar dig.

LAN bottom 3-01

Vi jämför fler än 30 långivare åt dig, med endast en kreditupplysning.

LAN bottom 2-01

Du får flera erbjudanden och väljer det bästa lånet.

Varje år hjälper vi ungefär 50 000 kunder att jämföra lån

Genom att välja ett lån med lägre ränta kan du sänka din månadskostnad. En del kunder kan spara tusenlappar genom att jämföra lån via Zmarta.

 • Effektiv ränta 2,99 - 29,9 %
 • Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
 • Startavgift 0 kr
 • Återbetalningstid 1 - 20 år
 • Ålder Minst 18 år
 • Årsinkomst 100 000 kr eller mer

Senaste omdömen från våra kunder

4,6 av 5 baserat på 3 827 omdömen
23 november 2022
Britt-Marie Säll säger:

Trevligt samtal. Jättebra att de håller koll räntesatsen för lån, då slipper man betala för mycket i ränta på lån.

22 november 2022
Ivica säger:

Super bra och snabb service!

20 november 2022
Daniele Sant säger:

Alla frågor besvaras snabbt för att hitta en lösning.

20 november 2022
Håkan,Berggren säger:

Snabb och bra service Bara positivt

19 november 2022
Roger säger:

Jag tycker ker det var äldigr bra att det gick så bra och snabbt..

19 november 2022
Stefan Öberg säger:

Jag tycker det var bra

Läs alla omdömen
 • Kostnadsfritt
 • Ingen bindande ansökan
Chatta med oss! Chatt