Ikano Bank

Ansök om att låna pengar hos Ikano Bank via Zmarta

Ikano Bank är en modern och helt internetbaserad bank, och är idag en del av den internationella koncernen IKANO som ägs av IKEA-familjen Kamprad. Banken startades precis som IKEA i de småländska skogarna, med syfte att ge de ”måna människorna” ett bra alternativ i vardagen. Som bank öppnade man dörrarna 1995 och har idag vuxit till ett företag med ca 1000 medarbetare i åtta länder. Ikano Bank erbjuder idag privatlån, billån, sparkonton och kreditkort. 2015 utmärkte de sig med Sveriges mest nöjda privatlånekunder enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Samla dina lån och krediter och få en bättre ränta genom Ikano Bank

Har du flera dyra lån och krediter som du betalar onödigt mycket för varje månad? Då är det en god idé att ansöka om ett samlingslån där du bakar ihop dessa i ett större mer fördelaktigt lån. Det är inte bara en fördel ur bankens perspektiv att du önskar att sänka dina kostnader och släcka en del lån och krediter, utan för egen del gör du den kanske största vinningen. Oftast när du har flera lån och kanske olika sorters kontokrediter, betalar du inte bara höga räntor utan även också de dolda avgifterna som man oftast glömmer bort. Ansöker du om ett samlingslån bakar banken ihop samtliga lån till ett enda och på det sättet sänker du dina utgifter och kostnader varje månad. Du får också en bättre kreditbild när du släcker dyra lån, men framförallt sparar du tid och pengar.

Vad är ett privatlån och vad kan jag använda pengarna till?

Med ett privatlån är det du själv som bestämmer hur du vill använda pengarna och till vad. Förr brukade man kalla det konsumtions-lån eller blancolån, eftersom man oftast använde pengarna för just konsumtion av något slag. Som för till exempel ett båt-köp, bilköp eller kanske till en resa eller för renovering. Du kan även ansöka om att samla lån med ett privatlån. Ett privatlån är ett lån helt och hållet utan säkerhet som du har möjlighet att lösa helt eller delvis precis när du önskar. Du betalar också bara på räntan så länge du har lånet kvar. Räntorna på privatlån är allt som oftast rörliga och du kan ibland välja om du vill ha ett annuitetslån eller ett lån med rak amortering.

Vilka krav ställer Zmarta om man vill låna pengar via dem?

För att ta ett lån via Zmarta behöver du uppfylla dessa krav:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal

 • Du behöver ha en årsinkomst på minst 100 000 kr

 • Du behöver vara folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Du behöver vara utan obetalda skulder hos Kronofogden per ansökningsdatumet

Ett skuldsaldo är en sammansättning av de skulder som man inte har betalat. Om man inte betalar en skuld så kan detta leda till en betalningsanmärkning hos Kronofogden som sedan registreras hos kreditupplysningsföretagen. Betalningsanmärkningar försvinner ur registren efter 3 år, men om man inte betalat av sin skuld efter denna tid så kommer information om detta att finnas under ett så kallat skuldsaldo.

Utöver punkterna ovan kräver Ikano Bank även att du inte har några betalningsanmärkningar. Men låt det inte hindra dig från att ansöka – vi på Zmarta har flera långivare som även tar emot ansökningar från de som har betalningsanmärkningar, och dessutom oavsett antal.

Individuell ränta baserad på dina förutsättningar hos Ikano Bank

När du ansöker om ett lån hos Zmarta är räntan alltid individuellt baserad på dina förutsättningar. Det spelar också självklart in hur många olika privatlån, kontokrediter och kreditkortsskulder du har vid själva sökningstillfället. Räntan baseras bland annat på faktorer såsom ålder, inkomst och kreditvärdighet. Även antalet kreditupplysningar du har på dig sedan tidigare kan avgöra räntesättningen. Ju fler desto sämre utfall brukar det vara. Räntorna på privatlån är allt som oftast rörliga och självklart kan du lösa ett privatlån helt eller delvis närsomhelst utan kostnad.

Låna upp till 600 000 kr med ett blancolån hos oss på Zmarta

Vi jämför upp till 35 olika banker och långivare när du skickar in din ansökan till oss. Detta på endast en kreditupplysning hos UC. Detta är enbart fördelar för dig som kund då bankerna idag oftast ser negativt på i fall du har för många kreditupplysningar eller förfrågningar på dig. Samtidigt är det flera olika aktörer i vår panel som kommer med bud och tävlar om att ge dig det bästa erbjudandet och den lägsta räntan. Hade du istället valt att gå från bank till bank på egen hand, hade det inte bara tagit längre tid utan du hade också fått en kreditförfrågan från varje bank. Ju färre kreditupplysningar du har, desto bättre erbjudande. Hos oss på Zmarta sparar du förhoppningsvis både tid och pengar och vi finns dessutom alltid tillgängliga på telefon för att hjälpa dig, dygnet runt!

Zmartas jämförelsetjänst kan idag erbjuda följande tjänster:

 • Låneerbjudanden från upp till 35 långivare samtidigt

 • Pengarna på kontot inom 1-4 dagar

 • Endast en kreditupplysning hos UC

 • Kostnadsfri tjänst

 • Digital och smidig signering med Bank-ID

 • Erbjuder även billån, företagslån och bostadslån

 • Jämför försäkringar och elavtal

Ansök idag på zmarta.se eller genom att kontakta vår kundservice på 0771-47 48 49. Du kan också göra en ansökan genom att mejla oss på info@zmarta.se. Du kan kontakta oss dygnet runt!

Välkommen med din ansökan!

Chatta med oss!