Collector Bank

Låna pengar med Collector Bank via Zmarta

Collector Bank grundades 1999 av Lena Apler och Johan Möller och har idag ca 290 medarbetare på sina kontor i Göteborg, Stockholm, Oslo och Helsningfors. Huvudkontoret hittar du i Göteborg. Banken ägs idag av finanskoncernen Collector AB. När Collector Bank startade upp kretsade den största verksamheten till en början kring nödlidande krediter. Från 2003 började man skapa egna marknadslösningar inom krediter och marknadsförde dem mot både privatkunder och företag. Idag erbjuder Collector privatlån, bolån, kreditkort och sparkonton.

Samla dina lån hos Collector Bank via Zmarta och spara pengar varje månad

Genom att samla dina lån i ett och samma sparar du oftast en hel del pengar varje månad. Inte bara är det fördelaktigt ur bankens perspektiv, utan för egen del eftersom du oftast får både tid och pengar över till annat samtidigt som du får en bättre överblick över din ekonomi och dina utgifter. Du ansöker om ett lån med ändamål att samla andra lån och krediter, eller tar ett ”samlingslån” som det också brukar kallas. Har du flera småkrediter, kontoavbetalningar och andra lån tar du istället ett högre belopp som täcker den totala summan med mer fördelaktig ränta och på det sättet får du allting samlat i en månadskostnad istället för flera smålån med högre räntor och avgifter. När du skickar in din ansökan till oss på Zmarta anger du som ändamål; ”samla lån” eller omläggning.

Privatlån hos Collector Bank - Vad innebär det och hur kan du använda pengarna?

Privatlån kallas också för blancolån i folkmun. Det är ett lån avsett för antingen konsumtion, som för ett köp av bil eller kanske en kommande renovering - eller för att samla flera lån och krediter i ett samlingslån. Oftast kan du som kund ansöka om summor från 5000 kr och upp emot 600 000 kr, även om detta kan variera mellan de olika aktörerna. Du bestämmer själv vad du vill använda lånet och pengarna till. Ett privatlån har du också möjligheten att helt eller delvis betala av när du önskar och du betalar såklart bara ränta på lånet så länge du har det kvar. Återbetalningstiden kan du själv ange och oftast är längsta möjliga tid 15 år och i vissa enstaka fall upp emot 20 år.

Vilka är kraven för att få låna pengar hos Collector Bank?

För att ta ett lån via Zmarta behöver du uppfylla dessa krav:

 • Vara minst 20 år gammal

 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr

 • Vara folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Vara utan obetalda skulder hos Kronofogden per ansökningsdatum

Ett skuldsaldo är en sammansättning av de skulder som man inte har betalat. Om man inte betalar en skuld så kan detta leda till en betalningsanmärkning hos Kronofogden som sedan registreras hos kreditupplysningsföretagen. Betalningsanmärkningar försvinner ur registren efter 3 år, men om man inte betalat av sin skuld efter denna tid så kommer information om detta att finnas under ett så kallat skuldsaldo.

Utöver punkterna ovan kräver Collector Bank även att du inte har några betalningsanmärkningar eller någon obetald skuld hos Kronofogden. Men låt det inte hindra dig från att ansöka – vi har flera långivare som även tar emot ansökningar från de som har betalningsanmärkningar, dessutom oavsett antal betalningsanmärkningar.

Få individuell ränta med ett privatlån från Collector Bank via Zmarta

Räntan på privatlån baseras alltid på dina egna ekonomiska förutsättningar och sätts därmed helt och hållet individuellt utav bankerna och långivarna. Det kan vara faktorer såsom din ålder och din aktuella inkomst. Men även din kreditbild så som hur många lån och krediter du har sedan tidigare och även vald återbetalningstid och storlek på det sökta beloppet du önskar låna spelar in när det kommer till räntesättningen. Antal kreditupplysningar du har på dig sedan tidigare är också en faktor som väger tungt hos våra långivare och banker. Räntorna på våra privatlån är alltid rörliga vilket innebär att de kan komma att förändras över tid. Idag sätts räntorna från ca 2,95% på privatlån.

Låna pengar med ett blancolån hos oss på Zmarta

När du ansöker om ett privatlån (blancolån) via Zmarta jämförs upp till 35 långivare och banker samtidigt med endast en kreditupplysning hos UC. Ju färre kreditupplysningar som görs på dig, desto bättre är din kreditvärdighet. En annan fördel med att ta hjälp utav Zmarta när du ska låna pengar är att du sparar tid. Du får enkelt en överblick över vilken långivare som kan ge dig bäst villkor och ränta och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar din ekonomi bäst. Du har även möjlighet att få råd och hjälp utav någon av våra duktiga handläggare som finns tillgängliga på telefon dygnet runt.

Zmartas jämförelsetjänst kan idag erbjuda följande tjänster:

 • Låneerbjudanden från upp till 35 långivare samtidigt

 • Pengarna på kontot inom 1-4 dagar

 • Endast en kreditupplysning hos UC

 • Kostnadsfri tjänst

 • Digital och smidig signering med BankID

 • Erbjuder även billån, företagslån och bostadslån

 • Jämför försäkringar och elavtal

Ansök idag på zmarta.se eller genom att kontakta vår kundservice0771-47 48 49. Du kan också göra en ansökan genom att mejla oss på info@zmarta.se. Alternativt kontakta oss via chatt. Du kan kontakta oss dygnet runt!

Välkommen med din ansökan!

Hitta lånet med lägst ränta

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5.95% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.11%, tot. belopp 239 262:-,
kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2022-05-30.

Individuell ränta 2.95–26.05% (effektiv ränta 2.99–29.40%). Återbet. tid 1-20 år.

Minska formuläret
Chatta med oss! Chatt