Hedvig Försäkring

Hedvig är ett nytt och modernt försäkringsbolag som lanserades år 2018 med ambitionen att revolutionera försäkringsbranschen. De är det enda försäkringsbolaget i Sverige som inte har någon bindningstid och du gör din skadeanmälan direkt i deras app – snabbt och enkelt! 

Fördelar med Hedvig 

Förutom att överskottet går till välgörenhet så finns det andra fördelar med att välja Hedvig. Hedvig är ett av få försäkringsbolag i Sverige som inte har någon bindningstid på sina försäkringar. Det innebär att du kan säga upp försäkringen precis när du vill. I vanliga fall tecknar du ett ettårsavtal med ett försäkringsbolag och då kan du bara säga upp din försäkring till huvudförfallodagen. 

Förare som är under 25 år slipper också att betala en högre självrisk om de behöver använda sig av försäkringen. 

Vilka försäkringar kan jag teckna hos Hedvig? 

Säkra ditt hem, dina ägodelar och din bil idag genom att teckna en försäkring hos Hedvig via Zmarta. Vi gör det enkelt för dig att hitta den försäkring som passar just dina behov. Innan du tecknar en försäkring rekommenderar vi att du jämför flera olika alternativ för att få en försäkring som täcker det du behöver till ett bra pris.  

Är du redo att börja jämföra? Klicka på någon av jämför-knapparna, beroende på vilken försäkring du är intresserad av, här nedan. Eller läs vidare om vad Hedvigs försäkringar innehåller.  

Hedvig bilförsäkring – utan bindningstid! 

Du kan välja mellan att teckna en trafik-, halv- eller helförsäkring. 

Trafikförsäkring 

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag. Den innehåller ett personskydd för dig som förare, dina passagerare samt personer utanför bilen. Den ersätter även skador på andras egendom, men inte på din egen bil. 

Halvförsäkring 

Halvförsäkringen innehåller skyddet från trafikförsäkringen, men ersätter även skador på din egen bil vid exempelvis brand, stöld och inbrott. Den ersätter även glasskador såsom stenskott eller krossad ruta. 

Halvförsäkringen innehåller också 

 • räddningshjälp och bärgning: hjälper dig vid en trafikolycka eller annat driftstopp. Du kan få transport hem eller till närmaste verkstad beroende på vad som har hänt. 

 • maskinskadeskydd: ersätter skador på motor, batteri och funktion för både el- och bensinbilar i upp till 8 år eller 10 000 mil. 

 • rättsskydd: ersätter advokat- och rättegångskostnader vid en tvist som rör din bil eller ditt bilägande. 

 • kristerapi: ersätter dig för upp till 10 behandlingstillfällen av en legitimerad psykolog om du mår psykiskt dåligt efter en trafikolycka eller rån. 

Helförsäkring 

Helförsäkringen innehåller skyddet från både trafik- och halvförsäkringen, men utöver det så innehåller den även en vagnskadeförsäkring. Den ersätter dig för yttre skador på bilens kaross, till exempel om du får en buckla på bilen efter en olycka eller om ett träd faller ner över din bil. 

Jämför bilförsäkring   

Hedvig hemförsäkring – utan bindningstid! 

Oavsett om du bor i en hyresrätt, bostadsrätt eller villa rekommenderar vi att du tecknar en hemförsäkring som täcker dina behov. 

Hyresrätt 

I hyresrättsförsäkringen ingår skydd mot 

 • eldsvåda 

 • vattenläcka 

 • oväder 

 • inbrott 

 • överfall 

 • stöld 

 • skadegörelse 

 • skador på vitvaror. 

Det ingår även en reseförsäkring som gäller för resans första 45 dagar. Den ersätter bland annat kostnader om du blir akut sjuk eller skadar dig, eller om ditt bagage blir försenat vid utresan. 

Det finns också ett ansvarsskydd som gäller om någon kräver dig på skadestånd för att du har orsakat en skada. Då får du hjälp med utredning och förhandling och ersätts för både rättegångskostnader och skadestånd, om det visar sig att det är du som har vållat skadan. 

I försäkringen ingår också ett rättsskydd som ersätter dig för advokat- och ombudskostnader om du hamnar i en rättslig tvist. Till exempel vid en vårdnadstvist, arvstvist eller fastighetstvist. 

Allrisk, eller drulle som det också kallas, ingår i alla Hedvigs försäkringar utan extra kostnad. Den gäller om du råkar ha sönder någon av dina saker genom en plötslig och oförutsedd händelse. Till exempel om du spiller kaffe på datorn, tappar mobilen i marken eller sätter dig på glasögonen. 

Dina saker är försäkrade upp till 1 000 000 kronor och självrisken är 1 500 kronor. 

Bostadsrätt 

Hedvigs bostadsrättsförsäkring innehåller precis det som ingår i den vanliga hemförsäkringen för hyresrätter, men utöver det innehåller den också ett bostadsrättstillägg så att du som äger din bostad får ett heltäckande skydd. 

Bostadsrättstillägget ersätter skador på fast inredning, till exempel ditt kök, samt skador på ytskikt såsom golv, tak och väggar. 

Med bostadsrättstillägget får du helt enkelt ett skydd som även gäller för själva lägenheten och inte bara dig och dina grejer. Det är viktigt, eftersom du som äger en bostadsrätt ansvarar för dessa saker. 

Dina saker är försäkrade upp till 1 000 000 kronor och självrisken är 1 500 kronor. 

Jämför hemförsäkring

Villaförsäkring 

Hedvigs villaförsäkring innehåller samma delar som den vanliga hemförsäkringen, men har ett utökat skydd som omfattar själva byggnaden, tomten samt tillhörande byggnader. 

Den innehåller dessutom ett ombyggnadsskydd som skyddar dig under alla delar av en ombyggnation av huset. 

Skulle ditt hus drabbas av skadedjur kan du få ersättning för sanering och reparation upp till 4 000 000 kronor. Skyddet gäller för sanering av husbock, hästmyra, myror, getingar, råttor, möss och andra bostadsinsekter, samt när vilda djur tar sig in och orsakar skada i ditt hem. 

Dina saker är försäkrade upp till 1 500 000 kronor och självrisken är 1 500 kronor. 

Jämför villaförsäkring   

Vilken skillnad är det mellan en hemförsäkring och villaförsäkring? 

En hemförsäkring är främst ett skydd för dig och dina saker (lösöre), medan en villaförsäkring är ett skydd för själva byggnaden samt tomt och andra byggnader som är angivna i försäkringsbrevet – exempelvis garage, gäststuga och växthus. 

Många försäkringsbolag erbjuder försäkringslösningar för hus och villor som innehåller både en hemförsäkring och en villaförsäkring. Ibland kallas en sådan lösning för villahemförsäkring. 

Hur säger jag upp min försäkring och byter till Hedvig? 

Om du redan har en försäkring måste du avsluta den innan du byter till Hedvig. Det gör du enklast genom att kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag. Men kom ihåg att du bara kan avsluta din försäkring till huvudförfallodagen. Det är det datum som försäkringen först började gälla och även det datum som försäkringen förnyas för ytterligare ett år framåt, om du inte avslutar den. Den enda gången du kan avsluta din försäkring i förtid är om ditt försäkringsbehov försvinner, till exempel om du väljer att sälja din bil. 

När du avslutat din gamla försäkring slutar den att gälla först i samband med huvudförfallodagen. För att slippa betala för dubbla försäkringar väljer du att den nya försäkringen ska börja gälla i samband med att din gamla har avslutats. 

På Hedvig fungerar det lite annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag. Där finns det ingen bindningstid, så om du vill avsluta din försäkring hos Hedvig behöver du inte ta hänsyn till någon huvudförfallodag, åtminstone inte från deras håll. 

Hur anmäler jag en skada till Hedvig? 

Du anmäler din skada enklast genom att ladda ner Hedvig-appen. Där kan du spela in din skada direkt och få omedelbar ersättning för de allra enklaste skadorna. Du slipper fylla i papper, sitta i långa köer och kontakta callcenters. 

Om du inte har Hedvig-appen kan du göra din skadeanmälan genom att skicka ett mejl till claims@hedvig.com eller skriva direkt i chatten på deras webbplats så fixar de allt direkt. 

Jämför Hedvig mot andra försäkringsbolag på Zmarta 

Det är ofta både tidskrävande och krångligt att jämföra försäkringar på egen hand. Men med hjälp av Zmarta kan du jämföra flera av Sveriges alla försäkringsbolag – samtidigt! Skriv bara in dina uppgifter i vårt formulär och klicka på jämför. Sedan får du dina priser och kan i lugn och ro jämföra priser och villkor för att sedan välja försäkringen som passar dig och dina behov bäst. 

Det är gratis att jämföra och priserna som visas är alltid samma som om du skulle köpa försäkringen direkt hos försäkringsbolaget. Varför inte prova att göra en jämförelse och se hur mycket du kan spara? 

Hedvigs överskott går till välgörenhet 

Eventuellt överskott skänker Hedvig till välgörenhet och du som är medlem får vara med och välja var just din del ska gå! Idag samarbetar de med Barncancerfonden och SOS Barnbyar, men i framtiden hoppas de på att kunna samarbeta med många fler. 

Organisationsnummer: 559093-0334 

Adress: Malmskillnadsgatan 32, 111 51 Stockholm 

Telefon: 010-45 99 200 

Telefontider: Mån–fre 9.00–16.00 (stängt för lunch 12.00–13.00)

Bolagets dokument

Visa bolagets integritetspolicy »

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Chatta med oss!