Redo Försäkringar

Redo Försäkringar startades 2009 av jämförelsetjänsten och försäkringsförmedlaren Insplanet. Redo är ett samarbete mellan Insplanet och Gjensidige som är ett av Nordens ledande försäkringsbolag. Visionen är att erbjuda prisvärda försäkringar med bra villkor för dig, din familj och för dina saker.

Redo är måna om att du ska känna dig både nöjd och trygg som kund. Och det kan du göra med tanke på deras långa erfarenhet och kunnande inom försäkringar!

Försäkringar som du kan teckna hos Redo Försäkringar

Via Zmarta kan du köpa din bilförsäkring eller hemförsäkring hos Redo Försäkringar. Här nedan går vi igenom vad de olika försäkringarna innehåller.

Bilförsäkring

En bilförsäkring finns i tre olika försäkringsnivåer: trafikförsäkring, halvförsäkring (även kallad delkasko) och helförsäkring. Utav dessa är det endast trafikförsäkringen som är obligatorisk enligt lag för att du överhuvudtaget ska få köra bilen. Här nedan går vi igenom vad som ingår i respektive försäkringsnivå.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen ersätter personskador på förare, passagerare och medtrafikanter samt skador på annans egendom, till exempel om du kör in i någons staket. Försäkringen ersätter däremot aldrig skador på din egen bil. För att få ett skydd som täcker skador på din egen bil ska du välja antingen en halv- eller helförsäkring.

Krisförsäkring ersätter kostnader för kristerapi hos en legitimerad psykolog för förare och passagerare som råkar ut för trafikolycka eller rån. Gäller för upp till 10 behandlingstillfällen per försäkrad person.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen bygger vidare på trafikförsäkringen, men innehåller även ett skydd för din egen bil.

Dessa moment ingår:

 • Brand: ersätter skador som uppstår i samband med brand eller kortslutning.

 • Glasskador: ersätter skador på fram, sido- och bakruta.

 • Stöld: ersätter skador som uppstår i samband med stöld eller försök till stöld.

 • Räddning: ersätter kostnader för bärgning av bilen om du råkar ut för ett driftstopp.

 • Rättsskydd: ersätter ombuds- och rättegångskostnader vid vissa tvister och brottmål som gäller din bil.

 • Maskinskada: ersätter plötsliga och oförutsedda maskinella skador eller fel på vissa komponenter i bilen.

 • Allrisk bil: ersätter plötsliga och oförutsedda skador på bilens inredning, förlust av bilnyckel samt sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel.

Helförsäkring

Helförsäkringen innehåller skyddet från både trafik- och halvförsäkringen, men utöver det ingår även en vagnskadeförsäkring som ersätter yttre skador på bilens kaross. Det kan exempelvis vara skador som uppstått i samband med en kollision, skadegörelse eller om ett träd blåser ner över bilen.

Hemförsäkring

Oavsett om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt är det viktigt att du tecknar en hemförsäkring. En hemförsäkring är inte bara ett skydd för dina saker utan också för dig. Den ersätter dig ekonomiskt om någonting skulle hända, så att du slipper betala helt ur egen ficka.

Vilken hemförsäkring du ska välja beror på hur du bor.

Hyresrätt

Du som bor i en hyresrätt behöver bara teckna en vanlig hemförsäkring, eftersom det är hyresvärdens försäkring som står för skador som uppstår på själva lägenheten.

Här nedan kan du se vad Redos hemförsäkring innehåller:

 • Egendomsskydd: skyddar dina saker (lösöre) vid bland annat brand, vattenläckage, stöld, skadegörelse samt vid skador på hushållsmaskiner såsom kyl, frys och tvättmaskin.

 • Rättsskydd: ersätter bland annat ombuds- och rättegångskostnader med upp till 150 000 kronor om du hamnar i en tvist som rör ditt boende.

 • Reseskydd: gäller under resans första 45 dagar och ersätter kostnader vid sjukdom eller olycksfall, läkar- och sjukvård samt medicinering. Du får också hjälp med hemtransport vid sjukdom eller olycksfall samt transport till och från sjukhus.

 • Ansvarsskydd: hjälper dig om du blir skadeståndsskyldig. Försäkringen ersätter dig för skadeståndet samt eventuella rättegångskostnader med upp till 5 000 000 kronor.

 • Överfallsskydd: ersätter dig ekonomiskt om du skulle råka ut för ett överfall, till exempel vid misshandel eller sexualbrott.

 • Krisskydd: ersätter kostnader för kristerapi med upp till 10 behandlingstillfällen om du råkar ut för en traumatisk händelse, till exempel rån, överfall eller brand.

Om du vill kan du även teckna någon av Redos olika tilläggsförsäkringar, till exempel deras Allriskförsäkring (kallas även oturs- eller drulleförsäkring). En allriskförsäkring täcker de flesta olyckshändelser som sker plötsligt och oförutsett. Exempel på vad du kan få ersättning för är om du: råkar välta tv:n, tappar mobiltelefonen i toaletten eller spiller kaffe på din laptop. Högsta ersättningen är 50 000 kronor.

Bostadsrätt (tillägg)

Du som bor i en bostadsrätt har ett större ansvar för lägenheten än den som hyr. Du ansvarar bland annat för yt- och tätskikt samt fast egendom som till exempel kyl, frys, spis, diskbänk, toalett och handfat. Därför behöver du en bostadsrättsförsäkring som kan ersätta dig ifall det blir några skador på dessa saker.

Hos Redo Försäkringar kan du teckna en bostadsrättsförsäkring som ett tillägg till din vanliga hemförsäkring. Den högsta ersättningen är 200 000 kronor.

Så säger du upp din försäkring och byter till Redo Försäkringar

Vill du byta till Redo Försäkringar? Då måste du först avsluta din nuvarande försäkring. Det gör du genom att kontakta ditt försäkringsbolag. Men tänk på att du i de flesta fall endast kan säga upp försäkringen till huvudförfallodagen. Huvudförfallodagen är den dag då försäkringen förnyas automatiskt, vilket är samma datum som försäkringen först började att gälla. Du hittar huvudförfallodagen i ditt försäkringsbrev.

Du kan när som helst meddela ditt försäkringsbolag att du vill avsluta din försäkring, den slutar då att gälla i samband med huvudförfallodagen. Du kan också när som helst jämföra och teckna en ny försäkring, kom bara ihåg att meddela att den ska börja gälla först i samband med att den gamla avslutas. Då slipper du betala för dubbla försäkringar. Zmart va?

Så anmäler du en skada hos Redo Försäkringar

Eftersom Gjensidige är försäkringsgivare av Redo Försäkringar är det dem du ska kontakta för att göra din skadeanmälan. Det kan du göra genom att ringa 0771-326 326 vardagar klockan 8.30–17.00 eller mejla till skador@gjensidige.se

Du kan också göra din skadeanmälan direkt på Gjensidiges webbplats

Tänk på att ha viktiga uppgifter nära till hands när du anmäler din skada, som till exempel

 • personnummer

 • kvitton eller andra inköpshandlingar

 • polisanmälan (vid exempelvis stöld)

 • kontaktuppgifter till eventuella vittnen.

Jämför Redo Försäkringar mot andra försäkringsbolag på Zmarta

Du kan jämföra och teckna din försäkring hos Redo Försäkringar via Zmarta. Fördelen med det är att du kan jämföra flera olika försäkringsbolag – samtidigt! Du sparar tid och slipper krångel jämfört med om du skulle jämföra på egen hand. På Zmarta fyller du bara i dina uppgifter i vårt formulär och klickar på jämför, sedan får du prisförslag från våra olika samarbetsbolag. Därefter kan du i lugn och ro jämföra både priser och villkor för att sedan välja den försäkring som passar dig och dina behov bäst.

Det är såklart gratis att jämföra och försäkringarna kostar precis lika mycket som om du skulle köpa dem direkt hos försäkringsbolaget. Prova att göra en jämförelse och se hur mycket du kan spara!

Bolagets dokument

Visa bolagets integritetspolicy »

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Jämför bilförsäkringar

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
Chatta med oss! Chatt