Länsförsäkringar Stockholm

Vilka är Länsförsäkringar Stockholm?

Länsförsäkringar Stockholm är ett av Länsförsäkringsgruppens 23 självständiga länsförsäkringsbolag. Varje bolag arbetar lokalt och ägs av sina kunder. Länsförsäkringar Stockholms historia började 1844 när Stockholms Stads och Stockholms läns brandstodsbolag bildades. Det första länsförsäkringsbolaget grundades dock redan år 1801 i Kronoberg, vilket innebär att Länsförsäkringar har över 200 års erfarenhet av försäkringsbranschen!

Idag erbjuder de en rad olika tjänster inom bank, försäkring och fastighetsförmedling och har länge legat i toppen när Svenskt Kvalitetsindex visar hur nöjda kunderna är med sin bank och sitt försäkringsbolag.

Ett försäkringsbolag som engagerar sig i barn och ungas liv

Länsförsäkringar engagerar sig i samhället på flera olika sätt, inte minst när det kommer till barn och unga som idrottar. De har bland annat lanserat initiativet “Bolla vidare” med syftet att ge fler barn och ungdomar i Stockholm chansen att få spela fotboll. Genom initiativet samlar de in urvuxna fotbollsskor som de skänker vidare till andra barn som behöver dem.

De har dessutom blivit certifierade som en FairPayer, vilket innebär att de fördelar sponsringsmedel till ungdomsidrotten jämt mellan tjejer och killar. Ett viktigt jämställdhetsarbete som de hoppas ska inspirera andra att ta efter.

Vilka försäkringar kan jag teckna hos Länsförsäkringar Stockholm?

Genom Zmarta kan du försäkra din bil, din lägenhet och din villa hos Länsförsäkringar Stockholm.

Bilförsäkring

Bilförsäkringen finns i tre olika försäkringsnivåer: trafik-, halv-, och helförsäkring. Nivåerna bygger på varandra, så om du köper en halvförsäkring ingår även en trafikförsäkring och om du köper en helförsäkring ingår skyddet från både trafik- och halvförsäkringen. Här nedan kan du läsa mer om vad de olika försäkringsnivåerna innehåller.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och du behöver den för att du över huvud taget ska få köra din bil. Du måste teckna den från och med första dagen som du står som ägare på bilen.

Trafikförsäkringen ersätter personskador på förare, passagerare och medtrafikanter. Den ersätter även skador på annans egendom, till exempel om du råkar backa in i någons staket. Däremot ersätter inte trafikförsäkringen skador på din egen bil eller dina saker i bilen.

Självrisken ligger normalt på 1 000 kronor, men för juridisk person ligger den på 3 500 kronor. Förare under 24 år får betala ytterligare 1 000 kronor till självrisken. Det beror på att unga förare statistiskt sett löper större risk för att drabbas av trafikolyckor.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen ersätter dig för brand-, glas- och maskinskador samt vid stöld. Det ingår även ett krisskydd om du skulle behöva träffa en psykolog efter en trafikolycka, och ett rättsskydd som ersätter dig för advokat- och rättegångskostnader om du hamnar i en tvist. Utöver detta ingår även assistans och räddning som ersätter dig för bärgning, räddning och bogsering om du får driftstopp, exempelvis vid en punktering. Dessutom ingår allrisk (kallas även för drulle) som ersätter dig för “otursskador”, till exempel om du råkar tanka fel, tappar bort bilnycklarna eller råkar skada inredningen i bilen.

Självrisken på en halvförsäkring hos Länsförsäkringar Stockholm ligger normalt på mellan 1 500–1 800 kronor beroende på skada.

Helförsäkring

Helförsäkringen är den mest omfattande försäkringsnivån som ersätter dig för skador på bilens kaross – även om det är du själv som är orsaken till skadan. Det kan till exempel vara om du råkar backa in i en lyktstolpe eller om du orsakar en trafikolycka.

Du kan själv välja vilken självrisk du vill ha, 3 000 eller 5 000 kronor. Är föraren yngre än 24 år och inte är den registrerade ägaren av fordonet tillkommer en självrisk på 1 000 kronor.

Hemförsäkring

Vilken hemförsäkring du ska välja beror på om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. På så vis får du en försäkring som är anpassat efter ditt boende.

Hyresrättsförsäkring

Hyresrättsförsäkringen är för dig som hyr bostad, oavsett om du hyr i första- eller andrahand. Försäkringen innehåller ett:

 • Egendomsskydd: ersätter dina saker vid bland annat inbrott, brand och vattenskada.

 • Ansvarsskydd: om du krävs på skadestånd utreder Länsförsäkringar om du är skadeståndsskyldig och förhandlar åt dig samt ersätter dig för rättegångskostnader och betalar eventuellt skadestånd åt dig.

 • Rättsskydd: ersätter advokat- och rättegångskostnader om du hamnar i en tvist som rör ditt boende.

 • Överfallsskydd: ersätter dig om du blir utsatt för misshandel eller vissa sexualbrott.

 • Reseskydd: gäller för resans första 45 dagar och ersätter bland annat kostnader vid akut sjukvård eller om du råkar ut för stöld.

 • ID-skydd: tillgång till rådgivning om hur du förebygger och upptäcker identitetsstöld samt hjälp om du drabbas av en identitetsstöld.

Bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättsförsäkringen är för dig som äger din bostad. Den innehåller allt som en vanlig hemförsäkring gör som hyresrättsförsäkringen ovan, men utöver det innehåller den även ett bostadsrättstillägg.

Bostadsrättstillägget är ett skydd vid skador på själva bostaden. Den gäller för

 • fast inredning (till exempel ytskikt på väggar och golv, sanitetsporslin och vitvaror)

 • inglasad balkong och altan

 • tomtmark med växtlighet och staket

 • uthus och garage.

Du kan exempelvis få ersättning om du drabbas av vattenskador, stöld och skadegörelse, samt vid brand och explosion.

Villahemförsäkring

Villahemförsäkringen är en kombination av en vanlig hemförsäkring och en villaförsäkring. Den fungerar precis som en vanlig hemförsäkring, men gäller dessutom för skador på själva huset och tomten det står på. Den ersätter dig även för sanering av skadedjur, om du skulle ha oturen att drabbas av det.

Om du redan har en hemförsäkring, till exempel genom ditt fackförbund, behöver du bara försäkra huset med en villaförsäkring.

Vad är det för skillnad på hem- och villaförsäkring?

Skillnaden mellan en hemförsäkring och en villaförsäkring är att villaförsäkringen även innehåller ett skydd för själva byggnaden och tomten, medan hemförsäkringen främst skyddar dig och dina saker.

Många försäkringsbolag erbjuder en villahemförsäkring som är en kombination av en hemförsäkring och en villaförsäkring.

Hur säger jag upp min försäkring och byter till Länsförsäkringar Stockholm?

Vanligtvis när du tecknar en försäkring ingår du i ett avtal som gäller i ett år. Om du inte säger upp försäkringen förnyas den automatiskt ett år åt gången. Om du vill säga upp din försäkring måste du därför göra det till försäkringens huvudförfallodag. Det är dagen då försäkringen förnyas, vilket är samma datum som försäkringen först började gälla.

Du kan när som helst meddela ditt försäkringsbolag att du vill avsluta din försäkring, men den slutar då att gälla i samband med huvudförfallodagen. På samma sätt kan du när som helst jämföra försäkringar och teckna en ny, i så fall väljer du att den ska börja gälla i samband med att din gamla försäkring avslutas. På så vis behöver du inte betala för dubbla försäkringar.

Den enda gången du kan säga upp din försäkring i förtid är om ditt försäkringsbehov försvinner, till exempel om du säljer bilen.

Samla försäkringar hos Länsförsäkringar Stockholm – få rabatt!

Väljer du att försäkra både ditt hem och din bil hos Länsförsäkringar Stockholm får du rabatt. Hemförsäkringen är grunden för att du ska kunna få ta del av rabatten. Om du dessutom väljer att nyttja Länsförsäkringar Stockholm som bank kan du få upp till 15 % rabatt.

Hur gör jag en skadeanmälan hos Länsförsäkringar Stockholm?

Du kan anmäla en skada till Länsförsäkringar Stockholm på flera sätt:

 • Direkt på deras webbplats, i “Mina sidor” eller i appen.

 • Via telefonnummer 08-562 830 00 eller post.

Tänk på att ha tillgång till viktiga uppgifter såsom:

 • Kvitton

 • Kontonummer

 • Eventuell polisanmälan

På Länsförsäkringar Stockholms webbplats finns vidare instruktioner om hur du gör en skadeanmälan, beroende på vilken skada det gäller.

Jämför Länsförsäkringar Stockholms försäkringar via Zmarta

Du kan jämföra Länsförsäkringar Stockholms försäkringar med andra försäkringsbolag via Zmartas jämförelsetjänst. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i formuläret och klicka på jämför. När du gör det tar vi fram förslag på försäkringar till dig som du själv kan jämföra och välja i lugn och ro. Du får alltid samma priser hos oss som du får om du skulle teckna försäkringen direkt genom försäkringsbolaget.

Fördelen med att teckna din försäkring genom oss är att du kan jämföra försäkringar från flera olika försäkringsbolag samtidigt, snabbt och enkelt! På så vis kan du hitta den bästa försäkringen för just dig, till bäst villkor och pris! Tjänsten är gratis att använda och du binder inte upp dig på något. Prova att göra en jämförelse och se hur mycket du kan spara på att byta försäkring.

Tryggare liv med rätt försäkringar

Snabbt och enkelt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
Chatta med oss! Chatt