car-insurance

Bilförsäkring för företag

Se pris och köp företagsbilförsäkring direkt online

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
4,6 av 5 baserat på 20 977 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
Is
Ingela säger:

Försäljare Mikael var kunnig, vänlig, glad och förtroendeingivande

17 juli 2024
TAs
Tor Arne säger:

Fick mycket bra hjälp av Elias Sadaka för att hitta bästa alternativ på husförsäkring

16 juli 2024
PFs
Perre F säger:

Jag har flera bilar o byter bil ofta. Zmarta har jag använt tidigare och upplever att dom har kunnig...

16 juli 2024

Bilförsäkring för företagsbilar

 • Bilförsäkringar för små företag som vill ha ett anpassat skydd. 

 • Jämför priser och villkor från flera försäkringsbolag samtidigt. 

 • Spara både tid och pengar på att jämföra försäkringar. 

 • Välj mellan trafik-, halv- och helförsäkring. 

 • Utöka ditt skydd med våra tilläggsförsäkringar. 

Jämför bilförsäkring för företag

Både villkor och priser kan skilja sig åt mellan försäkringsbolagen. Något som ingår i hel- eller halvförsäkringen hos ett försäkringsbolag kanske bara finns i form av en tilläggsförsäkring hos ett annat.  

Du kan jämföra villkor och priser för bilförsäkring för företag hos flera försäkringsbolag samtidigt med Zmartas jämförelsetjänst – utan extra kostnad. Priserna är alltid samma som hos försäkringsbolagen och du binder dig inte till något. 

Innan du jämför – fundera över vilket skydd som är viktigt för dig och ditt företag. Olika företag och branscher har såklart olika risker och förutsättningar. 

Tänk på det här innan du jämför:

 • Vad ska företagsbilen användas till? 

 • Vilket skydd är extra viktigt för dig? 

 • Har bilen en aktiv vagnskadegaranti? 

 • Ska du förvara verktyg eller annan utrustning i bilen? Behövs i så fall en tilläggsförsäkring för det? 

Vad är en företagsbilförsäkring?

En företagsbilförsäkring är en bilförsäkring för dina tjänstebilar. Om din bil står på din enskilda firma är det alltså en företagsbilförsäkring du ska ha. Precis som för din privata bil finns företagsbilförsäkringen som trafik-, halv- eller helförsäkring. 

Vad täcker en bilförsäkring för företagsbilar?

En bilförsäkring för tjänstebilar finns i omfattningarna trafik-, halv- och helförsäkring. Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på hur mycket din bil är värd och hur gammal den är.   

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på andras egendom. Däremot täcker den inte skador på din egen bil. Därför gör du klokt i att välja en halv- eller helförsäkring till din tjänstebil. 

Halvförsäkring

I halvförsäkringen ingår en trafikförsäkring, den behöver du ha enligt lag. Halvförsäkringen innehåller dessutom

 • stöldförsäkring

 • brandförsäkring

 • glasförsäkring

 • maskinförsäkring

 • allriskförsäkring (ibland endast som tillägg) 

 • räddningsförsäkring

 • ansvars- och rättsskyddsförsäkring.

Helförsäkring

En helförsäkring innehåller allt det som trafik- och halvförsäkringen innehåller. Dessutom innehåller den en vagnskadeförsäkring som ersätter dig för yttre skador på bilens kaross, till exempel vid en trafikolycka.  

Tänk på att om du har en ny bil så kan du redan ha en vagnskadegaranti som ersätter skador på ditt fordon. Då räcker det att du har en halvförsäkring. 

Tilläggsförsäkringar – skräddarsy din försäkring

Försäkringsbolagen erbjuder olika tilläggsförsäkringar till halv- och helförsäkringar. Till exempel kan det handla om försäkringar som säkerställer att du snabbt får tillgång till en hyrbil om din tjänstebil skadas och inte går att köra. Det kan också handla om att du får snabb assistans och bärgning om du till exempel råkar ut för ett driftstopp efter vägen. 

Ibland kan de erbjuda en allrisk-/drulleförsäkring som tilläggsförsäkring som hjälper dig vid oförutsedda skador, till exempel om du råkar spilla färg på bilens inredning, tappar bilnycklarna eller tankar fel bränsle. Ibland ingår allriskförsäkringen i hel- eller halvförsäkringen. Därför är det viktigt att du noggrant läser igenom villkoren. 

Pris för bilförsäkring för företag

Självklart vill du hitta den billigaste bilförsäkringen för din tjänstebil. Priset beror bland annat på vilken omfattning på bilförsäkringen du väljer. 

Men priset påverkas även av andra faktorer, bland annat 

 • bilmodell

 • hur gammal bilen är

 • vad reservdelarna kostar

 • statistik för skador på liknande bilar 

 • hur många mil bilen beräknas köra 

 • var bilen körs.

Högre självrisk för företagsbilar

En företagsbilförsäkring har vanligtvis en högre självrisk än en privat bilförsäkring. Vissa försäkringsbolag erbjuder en självriskrabatt/självriskreducering som tilläggsförsäkring. Då betalar du mindre självrisk eller ingen alls, beroende på försäkring och situation. Rabatten gäller enligt särskilda villkor och är ofta olika för olika händelser, så läs igenom villkoren noga. 

Precis som för privata bilförsäkringar är självrisken vid trafikolyckor högre om föraren är yngre än 24 eller 25 år hos de flesta försäkringsbolag. Detta kallas för ungdomssjälvrisk. 

Vi hjälper dig hitta rätt försäkring

Vår informativa guide för att hitta rätt företagsbilförsäkring hjälper dig få svar på vilken försäkring som passar just dig bäst.

Dags att skaffa tjänstebil? Då har vi artikeln du behöver läsa. Du hittar bland annat information gällande skatteförmåner, skillnaden mellan förmånsbil och tjänstebil samt vilken försäkring som passar dig bäst. Läs allt om tjänstebilförsäkring här.

Lätt lastbilsförsäkring för företag 

Har du en lätt lastbil som du använder i ditt småföretag? tjänstebilförsäkringen gäller även för lätt lastbil. Här kan du läsa mer om vad en lätt lastbilsförsäkring kan innehålla.  

En försäkring för lätt lastbil fungerar likadant som en vanlig bilförsäkring. Du kan välja att teckna en trafik-, halv- eller helförsäkring till din lätta lastbil. 

Trafikförsäkringen innehåller ett person- och egendomsskydd för andras egendom om du råkar skada det med ditt fordon. En halvförsäkring innehåller ett skydd även för ditt eget fordon, där inkluderas bland annat ovannämnda skydd som brand, maskinskada, stöld och rättsskydd, tillsammans med bärgning, glasskador och inbland drulle.

Helförsäkringen i sin tur innehåller skydden från både trafik- och halvförsäkringen. Utöver det innehåller det även ett vagnskadeskydd som ersätter skador på lastbilens kaross.

Att byta bilförsäkring för företag är enkelt med Zmarta

En bilförsäkring för företag gäller normalt i ett år om ingenting annat har avtalats. Därefter förnyas försäkringen automatiskt med ett år i taget tills du väljer att säga upp den.  

Tänk på att du bara kan säga upp bilförsäkringen i samband med försäkringens huvudförfallodag. Huvudförfallodagen är den dag då försäkringsavtalet löper ut eller förnyas. Du kan hitta försäkringens huvudförfallodag i försäkringsbrevet. Om du vill säga upp din bilförsäkring kan du göra det enkelt via Zmarta. 

Har du redan en försäkring för din tjänstebil som du av någon anledning vill byta? Du kan enkelt byta företagsbilförsäkring via Zmarta. När du byter till en ny försäkring är det viktigt att du väljer att den ska börja gälla samma dag som den gamla försäkringen avslutas. På så vis undviker du att dubbelförsäkra och att tvingas betala för två försäkringar.  

Du kan byta tjänstebilsförsäkring själv online eller få hjälp av våra erfarna försäkringsrådgivare.

Teckna bilförsäkring för ditt företag

När det är dags att teckna en bilförsäkring för ditt företag kan du jämföra hos flera försäkringsbolag samtidigt med Zmartas jämförelsetjänst – utan extra kostnad. Du får snabbt och enkelt en överblick och kan välja den tjänstebilförsäkring som passar just ditt företag bäst. Priserna som visas är alltid samma som hos försäkringsbolagen och du binder dig inte till något. 

 1. Så här går det till att jämföra och teckna företagsbilsförsäkring: 

 2. Fyll i vårt formulär för företagsbilförsäkring och klicka på jämför. 

 3. Jämför priser och villkor från våra samarbetspartners. 

 4. Teckna den bilförsäkring som passar ditt företag bäst. 

 5. Nu är du klar! Din försäkring börjar gälla från det datum du har valt och en bekräftelse är på väg till din mejl.

Dags att försäkra företagsbilen?

Alla bilar, privata som företag, måste ha en trafikförsäkring. Vilken annan typ av försäkring behöver just din företagsbil? Jämför och hitta rätt hos oss.

Granskad av

Svartvit bild på Åsa Hauer, affärsområdeschef på Zmarta försäkring.
Svartvit bild på Åsa Hauer, affärsområdeschef på Zmarta försäkring.

Åsa Hauer

Affärsområdeschef

Åsa är Affärsområdeschef på Zmarta försäkring och företagstjänster. Hon har arbetat med försäkringar sedan 2005 på bolag som Trygg-Hansa, FM Global och Moderna försäkringar. Innan hon började arbeta i försäkringsbranschen tog Åsa en ekonomie magisterexamen inom företagsekonomi på Södertörns högskola.

26 mars 2024

Vanliga frågor om lätt lastbilsförsäkring

 • Gäller försäkringen i hela Europa?
 • Ingår det vagnskadegaranti på min lätta lastbil?
 • Vem ska stå på försäkringen?
 • Får någon annan låna min lätta lastbil?
 • Finns det någon begränsning på försäkringen för lätt lastbil jämfört med en vanlig bilförsäkring?

Allt du behöver till företaget

Företagslån

Vi hjälper dig jämföra och hitta det bästa företagslånet.

Företagskredit

Vi hjälper dig hitta en passande företagskredit åt ditt bolag.

Företagskreditkort

Vi hjälper dig öka din buffert med ett företagskreditkort.

Företagsförsäkring

Få rådgivning och hitta bästa skyddet till ditt företag med en försäkring.

Lätt lastbilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, hitta den bästa till din lätta lastbil här.

Elskling

Se över dina elavtal tillsammans med Elskling som är en del av Zmarta.

Företag

Hitta allt du behöver till företaget.