Evoli

Företaget evoli är en ny utmanare i försäkringsbranschen. De är stationerade i Stockholm och förmedlar försäkringar som riktar sig till personer som aldrig eller sällan drabbas av skador. Försäkringsgivaren för deras bilförsäkring är Eir Försäkring. Båda är licensierade av Finansinspektionen så att du som kund kan känna dig trygg.

Som företag är evoli moderna och digitala. De har en hög grad av självbetjäning, så du som kund förväntas ta dig igenom stegen på webbplatsen på egen hand. Dyker det upp problem kan du såklart alltid höra av dig till evolis kundtjänst.

Tack vare att det mesta sköts digitalt av dig som kund kan evoli kapa onödiga kostnader, och på så vis erbjuda dig ett bättre pris. Men det är inte bara det som gör att de kan hålla nere priserna. Istället för att ta ut en dyr försäkringspremie varje månad har evoli något högre självrisker än den övriga marknaden. Det innebär att du betalar mindre i månaden, men att du får betala desto mer om olyckan är framme. Ett perfekt upplägg om du aldrig eller sällan drabbas av en skada! En skötsam målgrupp bidrar även det till att evoli har utrymme för att erbjuda lägre priser.

Det finns många andra fördelar med evoli utöver deras priser:

 • Ingen bindnings- eller uppsägningstid

 • Inga dolda avgifter

 • Skadejour dygnet runt

 • Kostnadsfri lagning av stenskott

 • Krishjälp ingår

 • Uppgradera/nedgradera när som helst i appen

Försäkringar du kan teckna hos evoli

Du kan teckna din bilförsäkring hos evoli via Zmartas jämförelsetjänst. Tjänsten kostar ingenting och priserna som visas är samma som hos försäkringsbolagen. Fördelen med tjänsten är att du kan jämföra flera av Sveriges försäkringsbolag samtidigt!

Bilförsäkring – utan bindningstid!

Bilförsäkringen finns i tre olika försäkringsnivåer: trafik-, halv- och helförsäkring. Försäkringsnivåerna bygger på varandra, så om du tecknar en halvförsäkring ingår en trafikförsäkring, och köper du en helförsäkring ingår både en trafik- och halvförsäkring i priset.

Majoriteten av försäkringsbolagen i Sverige har en bindningstid på ett år, men evoli har valt att skippa det. Det betyder att du kan avsluta försäkringen precis när du vill.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag. Den ersätter skador på personer i och utanför bilen, samt skador på annans egendom – till exempel om du kör in i någons bil eller staket. Däremot ersätts aldrig skador på din egen bil. Om du vill försäkra dig mot skador på din egen bil ska du istället välja en halv- eller helförsäkring.

Grundsjälvrisken är 2 000 kronor.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen bygger vidare på trafikförsäkringen, men innehåller även ett skydd för din egen bil. Den ersätter dig för

 • brand

 • stöld

 • glas- och maskinskador

 • bärgning (assistans).

Det ingår även ett rättsskydd som ersätter dig för advokat- och rättegångskostnader, om du hamnar i en tvist som rör dig som ägare till bilen.

Grundsjälvriskerna för brand, stöld och maskinskada är 4 000 kronor. För glasskador 40 % av kostnaden (som lägst 2 000 kronor). Vid lagning av stenskott är självrisken 0 kronor. Grundsjälvrisken för rättsskyddet är 25 % av kostnaden.

Helförsäkring

Helförsäkringen innehåller skyddet från både trafik- och halvförsäkringen, men utöver det innehåller den även ett skydd mot vagnskador. Vagnskadeförsäkringen ersätter skador på bilens kaross, såsom lack- och plåtskador, som uppstått i samband med en trafikolycka, annan olyckshändelse eller skadegörelse.

Du väljer själv vilken grundsjälvrisk du vill ha: 4 000, 6 000, 9 000 eller 18 000 kronor. Ju högre självrisk du väljer desto lägre blir kostnaden för försäkringspremien.

Tilläggsförsäkringar

Du kan skräddarsy din bilförsäkring genom att välja att teckna en eller flera tilläggsförsäkringar.

Hyrbil: Hyrbil i upp till 45 dagar om din bil inte går att köra på grund av en skada som ersätts av bilförsäkringen. Du ersätts med 75 % av hyrbilskostnaden för en likvärdig hyrbil.
Bärgning plus: Ersätter kostnader för reparation på plats, om det är möjligt, och inte blir dyrare än bärgningskostnaden. Gäller även vid brist på drivmedel, punktering och förlust av bilnyckel. Du får också rätt till hyrbil i upp till 3 dygn, om reparationen varar längre än en timme.
Självriskreducering vid djurkollision: Sänker din självrisk med upp till 6 000 kronor om din bil skadas vid en krock med ett djur.
Förare under 24 år: Yngre förare har en högre självrisk, men med det här tillägget tas den förhöjda kostnaden bort.
Avställt fordon – avställningsförsäkring: Gäller när fordonet är avställt i Vägtrafikregistret och inte används i trafiken. Avställningsförsäkringen omfattar stöld, brand, rättsskydd och
plåtskada (vagnskada).

Så säger du upp din försäkring och byter till evoli

Vill du byta försäkringsbolag till evoli? Då måste du först säga upp din nuvarande försäkring. Men tänk på att du bara kan säga upp din nuvarande försäkring till försäkringens huvudförfallodag. Det är den dag då försäkringen förnyas för ytterligare ett år, och brukar vara samma datum som försäkringen först började att gälla. Du kan hitta huvudförfallodagen i försäkringsbrevet som du har fått från ditt försäkringsbolag.

Trots detta kan du när som helst meddela ditt nuvarande försäkringsbolag att du vill avsluta din försäkring. I så fall slutar försäkringen att gälla i samband med huvudförfallodagen. På samma sätt kan du när som helst jämföra och byta försäkringsbolag. När du tecknar den nya försäkringen väljer du att den ska börja gälla i samband med att din gamla försäkring avslutas. På så sätt slipper du att betala för dubbla försäkringar – zmart va?

Så anmäler du en skada hos evoli

I många fall anmäler du din skada direkt till någon av evolis samarbetspartners. Var du anmäler skadan beror på vilken skada det gäller. Behöver du bärgning eller vägassistans vänder du dig till Falck Assistans på telefonnummer 0660-66 06 86. Om det gäller en glasskada vänder du dig till antingen Ryds bilglas eller Carglass. På evolis webbplats finns utförliga instruktioner om hur du anmäler en viss skada.

I de fall du ska anmäla en skada direkt till evoli så kan du chatta, ringa eller skicka e-post. Tänk på att inte mejla några känsliga personuppgifter.

Du når evoli på:

Telefon: 0660-66 06 66
E-post: bilskador@evoli.se

Jämför evoli mot andra försäkringsbolag på Zmarta

Via Zmartas jämförelsetjänst kan du jämföra försäkringar för att hitta den som passar dig och dina behov bäst – kostnadsfritt! Skriv bara in dina uppgifter i vårt formulär och klicka på jämför. Inom bara några sekunder får du dina priser, och kan i lugn och ro jämföra både priser och villkor för att sedan välja den bästa försäkringen för dig. Priserna är alltid samma som om du skulle köpa försäkringen direkt hos försäkringsbolaget.

Fördelen med vår tjänst är att du slipper jämföra på egen hand – något som är både tidskrävande och krångligt. Testa att göra en jämförelse och se hur mycket du kan spara!

Bolagets dokument

Visa bolagets integritetspolicy »

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Jämför bilförsäkringar

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
Chatta med oss! Chatt