Menade du ?
  • Upp till 35 långivare
  • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret

Vad är en låneförmedlare?

Trots att skillnaderna mellan en låneförmedlare och en långivare är betydligt större än vad många tror, är det vanligt att de här två aktörerna blandas ihop. Vilka är då de största skillnaderna mellan en låneförmedlare och en långivare, som exempelvis en bank? Var går gränsen mellan dem och på vilket sätt arbetar låneförmedlare och långivare ihop? Läs våra tips och artiklar om låneförmedlare för att få reda på svaren.

Direkto

Direkto är en låneförmedlare som förmedlar privatlån åt privatpersoner i Sverige, precis som Zmarta. Direkto förespråkar och står för att ärlighet varar längst. Väljer du dem som låneförmedlare kommer de därför alltid att tala om för dig all aktuell information du behöver för att kunna ta bästa möjliga beslut för dig och din ekonomi. Med värdeord som transparens och långsiktighet slog Direkto upp dörrarna i Stockholm 2012.

Enklare

Enklare har ett koncept likt vårt på Zmarta med att förmedla lån till privatpersoner. Det innebär att de inte själva lånar ut pengarna utan agerar som en hjälpande hand till de kunder som vill hitta ett bra låneerbjudande på marknaden och samarbetar därför med en rad olika banker och långivare. Ansökan tar ungefär en minut att utföra och Enklare tar totalt en kreditupplysning för att hjälpa dig att jämföra låneerbjudanden. Enklare startades i Stockholm 2014.

Rocker

Rocker är ett svenskt låneinstitut som hjälper dig med din privatekonomi. Visionen för Rocker är att ge dig som kund full kontroll över din ekonomi – varje dag, dygnet runt, var du än är. Rocker hette tidigare Bynk och grundandes 2016. Ägarna till Rocker är bland annat välkända Schibsted. Rocker samarbetar med två större banker som står bakom deras låneförmedling.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Sitter du och funderar på att ansöka om lån via en låneförmedlare men är osäker på vilken du ska vända dig till? Det finns en rad olika förmedlare i Sverige, och för att kunna avgöra vilken som känns tryggast och bäst för dig, är det viktigt att du känner till vad som skiljer de olika förmedlarna åt både när det gäller hur vi arbetar, vilka tjänster vi erbjuder och hur breda våra tjänster är. Läs våra artiklar om olika låneförmedlare för att skaffa dig en bättre bild av hur det ligger till.

Att välja Zmarta framför andra låneförmedlare

Trots att det finns flera olika låneförmedlare som vid första anblick kan verka väldigt lika när det handlar om tjänster och erbjudanden, finns det viktiga områden där de oftast skiljer sig. Exempel på detta är vilken frånränta som erbjuds, hur många långivare som låneförmedlaren skickar ansökan till och vilket maxbelopp för lån förmedlaren har. Som bred finansiell tjänst kan vi på Zmarta hjälpa dig inom områden där traditionella låneförmedlare inte arbetar. Vårt mål är inte bara att förse dig med bästa möjliga lån och försäkring; vi vill också erbjuda vardaglig ekonomisk hjälp du kan ta del av när som helst för att få en starkare och bättre privatekonomi. Tror du att vi är rätt för dig? Kolla i så fall in våra tjänster inom lån, försäkring, bolån och el, eller sätt dig helt enkelt till rätta och ta del av Zmarta tips – en artikelbank med tips och råd för din ekonomi.
Chatta med oss! Chatt