loans

Banklån

Ansök och jämför banklån

Menade du ?
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – en UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

Individuell ränta 3.25–29.40% (effektiv ränta 3.30–30.40%). Återbet. tid 1-20 år.

4,6 av 5 baserat på 20 096 omdömen
Js
Janaka säger:

Jättebra kund service... smart jag rekommenderar 🤛

21 september 2023
ks
kund säger:

Snabbt lösningen att få lån Ni är bästa Mvh Agron

20 september 2023
jls
jeorgjos lico säger:

Bäst tacksam

19 september 2023
Zmarta Illustrations Submitting application 4

Ansök

Välj ditt lånebelopp och skicka in din ansökan.

Zmarta Illustrations Comparison Generic 10

Jämför

Få låneerbjudanden och jämför.

Zmarta Illustrations Select an offer 9

Låna

Välj banklånet som passar dig.

Varför ska jag jämföra banklån?

Genom att jämföra flera olika banker och långivare samtidigt kan du hitta lägst ränta och bra villkor utifrån din ekonomiska situation, samtidigt binder du dig inte till något. Tillsammans med vår jämförelsetjänst kan du få flera lånealternativ där du själv kan bestämma vilket banklån du vill ansöka om.

Vad krävs för att ta ett banklån?

Oavsett vilken typ av banklån du ansöker om så finns det krav du måste uppfylla. När det kommer till individuella banker och långivare och deras banklån krav så kan det variera. Om du ansöker om ett lån via Zmarta måste du:

 • Ha fyllt 18 år

 • Vara bosatt och folkbokförd i Sverige

 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor

 • Inte ha någon obetald skuld hos Kronofogden*

*Vissa banker och långivare accepterar betalningsanmärkningar, vad du inte får ha är en innestående, obetald skuld.

Är det svårt att få banklån?

När det kommer till avslag eller som i zmartas fall, att man inte får några låneerbjudanden, så beror det oftast på din ekonomiska situation. När du ska ansöka om banklån och skickar in en låneansökan via Zmarta så matchas du utifrån informationen du i ansökan med upp till 35 banker och långivare.

Dessa långivare utgår sedan från din ansökan och din ekonomiska situation när de bestämmer om de vill erbjuda dig ett lån eller inte. Skulle det vara så att du inte får några erbjudanden, så betyder inte detta att du aldrig kan ansöka igen, du kan se över din ekonomi och se vad du kan göra för att ansöka på nytt.

Banklån ränta och villkor – värt att tänka på

När du ansöker om att låna pengar via Zmarta finns det två saker som är viktigare än andra, att läsa villkoren och jämföra banklånets ränta. Banklån finns det många av och villkoren varierar oftast från långivare till långivare, därför ser vi till att matcha dig med dem som kan ge dig och din ekonomi de bästa möjliga låneerbjudandena.

Vilka olika banklån kan man ansöka om?

Beroende på vilken typ av lån du är ute efter, kan Zmarta erbjuda dig följande banklån:

 • Privatlån är när du vill låna pengar utan säkerhet. Det betyder att banken eller långivaren inte tar någonting som säkerhet för ditt lån, ansvaret för att hålla avbetalningsplanen faller med andra ord helt på dig och din eventuella medsökande. Ett privatlån är ett lån där du inte lånar till någonting specifikt, du kan med andra ord använda det på precis vad du vill – köpa bil, renovera hemmet eller använda det som kontantinsats för att ge några exempel.

 • Bolån är precis som det låter, ett lån du tar för att köpa bostad. Du kan flytta, öka eller ansöka om ett nytt bolån.

 • Företagslån är ett hjälpsamt lån om du behöver extra kapital till ditt nuvarande företag, eller om du ska kickstarta ett nytt företag och inte har budgeten för det.

 • Samla lån är ett bra sätt att baka ihop flera lån och krediter till ett. Du ansöker då om ett banklån som slår ihop dina nuvarande lån och får sedan enbart en ränta att betala.

 • Omstartslån är när du sitter i en svår ekonomisk situation och behöver hjälp att ta dig ur den. Ett omstartslån ansökt oftast tillsammans med Kronofogden och de gör sedan en utvärdering av din ekonomi.

Det finns nog inget som man kan kalla bästa banklån, detta då banklån är individuella och där både räntorna och lånevillkoren sätts utifrån dig och din ekonomiska situation. Du kan med andra ord inte jämföra ditt banklån med grannens.

Genom att ansöka och jämföra banklån online kan du dock få låneerbjudanden från flera långivare, kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning, något som är positivare än om du skulle gå till flera enskilda banker eller långivare, som alla gör en egen kreditupplysning på dig och som kan påverka ditt kreditvärde negativt. Värt att nämna är att du kan få flera kreditkopior när du ansöker via oss, men som namnet säger är dessa bara kopior av din upplysning och något långivarna väljer själva att skicka till dig. Det tas endast en UC.

Ansök om banklån via Zmarta

Att använda en jämförelsetjänst som Zmarta är alltid bättre än att gå till en enskild långivare. Du kan få låneerbjudanden från upp till 35 banker och långivare, du kan få hjälp med vad du ska göra om du inte får ett låneerbjudande, och du kan hitta banklånet som passar dig bäst utan krav eller press från några bindningskrav.

 1. Fyll i din låneansökan och vilket belopp du vill låna

 2. Skicka in din ansökan om banklån och låt oss sköta resten

 3. Få ett, inget eller flera låneerbjudanden

 4. Jämför och välj det som passar dig bäst.

Vanliga frågor och svar

 • Vad innebär ett banklån?
 • Är det svårt att få banklån?
 • Vad är skillnaden mellan privatlån och banklån?
 • Hur mycket pengar kan jag låna?
 • Vilka faktorer kan påverka räntan jag får?
 • Kan jag återbetala lånet i förtid?
 • Vilka lån ska man inte ta?
Chatta med oss! Chatt