Summer 22 - Mobile

Banklån

Ansök och jämför banklån

Nyhet!

Tidigare kund? Ansök med BankID så fyller vi i dina uppgifter åt dig!

Har du använt Zmarta tidigare? Ansök med BankID så fyller vi i dina uppgifter åt dig!

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 3 960 omdömen
Charles Chijioke Okwara säger:

Jag är nöjd eftersom fått jag låg ränta lön

13 februari 2023
Läs fler omdömen
LANA PENGAR 3 apply-01

Ansök

Välj ditt lånebelopp och skicka in din ansökan.
Vi samlar in och jämför erbjudanden

Jämför

Få låneerbjudanden och jämför.
BetalaSnabbt

Låna

Välj banklånet som passar dig.

Varför ska jag jämföra banklån?

Genom att jämföra flera olika banker och långivare samtidigt kan du hitta lägst ränta och bra villkor utan att binda dig till någonting. Du får flera alternativ och du kan själv bestämma vilket banklån du vill ansöka om.

Vad krävs för att ta ett banklån?

Oavsett vilken typ av banklån du ansöker om så finns det krav du måste uppfylla. När det kommer till individuella banker och långivare och deras banklån krav så kan det variera. Om du ansöker om ett lån via Zmarta måste du:

 • Ha fyllt 18 år
 • Vara bosatt och folkbokförd i Sverige
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
 • Inte ha någon obetald skuld hos Kronofogden*

*Vissa banker och långivare accepterar betalningsanmärkningar, vad du inte får ha är en innestående, obetald skuld.

Är det svårt att få banklån?

När det kommer till avslag eller som i zmartas fall att man inte får några låneerbjudanden, så beror det helt på din ekonomiska situation. När du ska ansöka om banklån och skickar in en låneansökan via Zmarta så matchas du utifrån din ansökan, med upp till 35 banker och långivare. Dessa långivare utgår sedan från din ansökan och din ekonomiska situation när de bestämmer om de vill erbjuda dig ett lån eller inte. Skulle det vara så att du inte får några erbjudanden så betyder inte detta att du aldrig kan ansöka igen, du kan se över din ekonomi och se vad du kan göra för att ansöka på nytt.

Banklån ränta och villkor – värt att tänka på

När du ansöker om att låna pengar via Zmarta finns det två saker som är viktigare än andra, att läsa villkoren och jämföra banklånets ränta. Banklån finns det många av och villkoren varierar oftast från långivare till långivare, därför ser vi till att matcha dig med dem som kan ge dig och dina din ekonomi det bästa möjliga låneerbjudanden.

Vilka olika banklån kan man ansöka om?

Beroende på vilken typ av lån du är ute efter, kan Zmarta erbjuda dig följande banklån:

 • Privatlån är när du vill låna pengar utan säkerhet. Det betyder att banken eller långivaren inte tar någonting som säkerhet för ditt lån, ansvaret för att hålla avbetalningsplanen faller med andra ord helt på dig och din eventuella medsökande. Ett privatlån är ett lån där du inte lånar till någonting specifikt, du kan med andra ord använda det på precis vad du vill – köpa bil, renovera hemmet eller använda det som kontantinsats för att ge några exempel.
 • Bolån är precis som det låter, ett lån du tar för att köpa bostad. Du kan flytta, öka eller ansöka om ett nytt bolån.
 • Företagslån är ett hjälpsamt lån om du behöver extra kapital till ditt nuvarande företag, eller om du ska kickstarta ett nytt företag och inte har budgeten för det.
 • Samla lån är ett bra sätt att baka ihop flera lån och krediter till ett. Du ansöker då om ett banklån som slår ihop dina nuvarande lån och får sedan enbart en ränta att betala.

Det finns nog inget som man kan kalla bästa banklån, banklån är individuella där både räntorna och lånevillkoren sätts utifrån dig och din ekonomiska situation. Du kan med andra ord inte jämföra ditt banklån med grannens.

Genom att ansöka och jämföra banklån online kan du dock få låneerbjudanden från flera långivare, kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning, något som är positivare än om du skulle gå till flera enskilda banker eller långivare, som alla gör en egen kreditupplysning på dig och som kan påverka ditt kreditvärde negativt.

Ansök om banklån via Zmarta

Att använda en jämförelsetjänst som Zmarta är alltid bättre än att gå till en enskild långivare. Du kan få låneerbjudanden från upp till 35 banker och långivare, du kan få hjälp med vad du ska göra om du inte får ett låneerbjudande, och du kan hitta banklånet som passar dig bäst utan krav eller press från några bindningskrav.

 1. Fyll i din låneansökan och vilket belopp du vill låna
 2. Skicka in din ansökan om banklån och låt oss sköta resten
 3. Få ett, inget eller flera låneerbjudanden
 4. Jämför och välj det som passar dig bäst

  Vanliga frågor och svar

  • Vad innebär ett banklån?
   Ett banklån är ett lån du tar via en bank eller en långivare. Banklån inkluderar bland annat privatlån, utökande av lån och bolån.
  • Är det svårt att få banklån?
   Det är inte svårt att ansöka om ett banklån, det kan vara svårare att få ett låneerbjudande. Du behöver uppfylla visa lånekrav, hos Zmarta måste du vara 18 år, ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och vara folkbokförd (och bosatt i Sverige).
  • Vad är skillnaden mellan privatlån och banklån?
   Banklån är ett samlingsord för flera olika former av lån. Här kan vi inkludera snabblån, privatlån och blancolån. Olika namn men samma betydelse.
  • Hur mycket pengar kan jag låna?
   Genom oss på Zmarta kan du låna upp till 600 000 kronor i ett privatlån. Gällande bolån kan du ansöka om att låna upp till 10 000 000 kr.
  • Vilka faktorer kan påverka räntan jag får?

   Alla långivare bedömer ungefär samma faktorer, men varje faktor får olika stor betydelse och påverkar deras bedömning olika mycket. Därför skiljer sig räntorna och erbjudandena du kan få av olika långivare trots att du anger samma uppgifter.

   Exempel på faktorer som bedöms är:

   • Din inkomst
   • Din ålder
   • Din boendeform
   • Om du har tidigare skulder, samt hur stora de är
   • Om du har betalningsanmärkningar
   • Om du har gjort många kreditupplysningar
  • Kan jag återbetala lånet i förtid?
   Ja! Om du skulle få pengar över och vilja betala tillbaka lånet i förtid kan du absolut göra det. Du kontaktar då din långivare eller bank för att bena ut detaljerna.
  • Vilka lån ska man inte ta?
   Du ska aldrig ansöka om ett lån om du vet om att du inte kommer ha råd att betala tillbaka det. Några andra bra punkter att komma ihåg är:
   • Låna inte mer än vad du behöver. Lån kostar och de kommer påverka din ekonomi.
   • Ditt kreditvärde påverkar, så ju sämre kreditvärde desto högre ränta kommer du troligen ha på ditt lån.
   • Undvik att ansöka om flera lån.
   • Se över din ekonomi se vad du kan göra för att förbättra din ekonomiska situation innan du lånar.

  Artiklar om lån

  Inga artiklar hittades

  Chatta med oss! Chatt