loans

Omstartslån för en nystart på ekonomin

Jämför Omstartslån och sänk dina månadskostnader genom att hitta långivare som erbjuder en lägre ränta när du slår ihop dina lån

Menade du ?
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – 1 kreditupplysning hos UC

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 år löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01.

Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 4,95-29,4 %

Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil

4,6 av 5 baserat på 20 366 omdömen
Js
Julie säger:

Zmarta ! Den företaget hjälper folk och hitta en bra lån med bra ränta. Jag kan rekommendera till fo...

29 november 2023
MLs
Marie Lindberg säger:

Bra bemötande

27 november 2023
HAVBs
Hans Albert Viktor Berglund säger:

Vi fick snabb hjälp av er genom Albin , när vi behövde snabba pengar till brunnsbyte.

25 november 2023

Vad är ett omstartslån?

Omstartslån som refinansieringslån kan hjälpa dig att lösa dyra lån med betalningsanmärkningar.  

Genom att ansöka om ett nystartslån kan du få hjälp med att sänka din ränta, få bättre villkor och baka ihop eventuella skulder hos Kronofogden.

Ett omstartslån är ett privatlån, därför är det viktigt att du jämför och ser vilket låneerbjudande som kan vara bäst utifrån din ekonomiska situation. Vad du ska komma ihåg när det gäller omstartslån är att

 • du får en bra överblick vilka banker som kan erbjuda dig det bästa omstartslånet

 • villkoren och räntan sätts utifrån din ekonomiska situation

 • du måste ställa en säkerhet när du ansöker om lånet om du har betalningsanmärkningar

 • ett omstartslån passar dig som har betalningsanmärkningar, flera dyra lån och krediter.

Omstartslån utan säkerhet

Ett omstartslån utan säkerhet är precis vad det låter som, ett lån som du tar utan någon säkerhet, flera omstartslån utan säkerhet ger dig dock möjligheten att använda dig av en bostad eller bil som säkerhet för att sänka din lånekostnad, men du behöver inte använda dig av något. Vad som kan vara en fördel när det kommer till omstartslån utan säkerhet är att flera personer kan ha tillgång till det, det ökar inte bara lånechanserna, men även möjligheten till bättre lånevillkor.   

Viktigt att känna till när det kommer till omstartlån utan säkerhet är att villkoren med största sannolikhet kommer att vara hårdare, och att räntan troligen kommer att vara högre. Kreditgivaren kommer att göra en individuell kreditprövning av dig och din ekonomiska situation och räntan kommer att sättas därefter. Här gäller det att du kan bevisa att du har en stabil ekonomi så att kreditgivaren ser att du kan betala tillbaka ditt nystartslån. 

Omstartslån utan bostad

Du kan ta ett omstartslån utan bostad, men det kan ställas andra krav på dig, detta då låne- eller kreditgivaren vill säkerställa att du kan betala tillbaka ditt nystartslån.

Om du inte har en bostad som säkerhet kan du använda dig av värdehandlingar som fordon. Ju mer du har, desto större möjlighet har du att bli beviljat ett lån.

Omstartslån med säkerhet

Ett omstartslån med säkerhet är ett lån där långivaren har något att falla tillbaka på, skulle du inte ha möjlighet att hålla återbetalningen, det är även dessa lån som oftast ger bättre villkor och ränta. Om du har möjlighet att ansöka om ett lån med säkerhet så är det att föredra, då det kommer att sänka dina månadskostnader. 

Det är viktigt att räkna på hur dina utgifter kommer att se ut tillsammans med ett lån, därför bör du se om du kan lägga någonting i säkerhet för att öka dina möjligheter till att få ett bra låneerbjudande, det kan vara en bostad, en bil eller andra värdesaker i form av lösöre.

Andra faktorer du bör tänka på är att

 • försöka lösa skulder till inkasso och Kronofogden innan du ansöker om ett omstartslån

 • ha en årsinkomst på runt 200 000 kr (detta varierar från långivare till långivare).

Omstartslån med många förfrågningar

Det går att bli beviljad ett omstartslån trots många förfrågningar, men det kan påverka hur mycket du får låna, samt till vilken ränta.

När du ansöker om ett lån när du redan är skuldsatt och har betalningsanmärkningar, är det viktigt att verkligen se över din inkomst och vad du kan göra själv innan, detta då långivarna kommer att göra en individuell bedömning av din ekonomiska situation.

Om du innan din ansökan kan förbättra din ekonomi själv, ökar det dina möjligheter att få ett omstartslån med bra villkor.

Anmärkningar hos Kronofogden

Alla kan få hjälp med skulder hos Kronofogden. Det finns krav som kommer med högre risker, men det är inte omöjligt. Om du har obetalda skulder hos Kronofogden finns det flera olika vägar du kan ta, snabblån är inte ett av dem.

Ett saneringslån är ett annat ord för omstartslån eller nystartslån. Det är inte samma sak som skuldsanering som det kan misstas för. Ett saneringslån (omstartslån) kan hjälpa dig komma på fötter igen om du har det svårt ekonomiskt, men om du har större skulder hos Kronofogden, inget som du kan använda som säkerhet och svårt att få det att gå ihop, kan det vara bättre att se om skuldsanering är någonting för dig istället.

För att du ska kunna ansöka om ett omstartslån trots Kronofogden krävs det att du bland annat, inte har några innestående skulder hos dem, du kan dock ansöka trots betalningsanmärkningar. Du kan få hjälp med skulder trots Kronofogden, din ekonomiska situation är unik och genom att se över vilka möjligheter du har, kan du få rätt hjälp att vända din ekonomi till det bättre.

Omstartslån utan medsökande

Att ansöka om ett omstartslån utan medsökande betyder att du ansöker utan Borgensman. Då är det endast din ekonomi som fungerar som utgångspunkt för om ett lån kommer att bli beviljat eller inte.  

Att ha en medsökande är inte ett krav för att kunna ta ett omstartslån, men det kan underlätta dina lånechanser och hjälpa dig få bättre lånevillkor. Om du innan din ansökan även kan förbättra din ekonomi själv, ökar det dina möjligheter att få ett omstartslån med bra villkor.

Vad krävs för att få ett omstartslån?

I grund och botten är ett omstartslån ett lån för att samla befintliga skulder och krediter till ett. Du får med det bättre villkor och endast en räntekostnad att betala, grundkraven för att du ska kvalificeras till ett omstartslån via Zmarta är att du

 • har fyllt 18 år

 • bor och är folkbokfört i Sverige

 • har en årsinkomst på minst 100 000 kronor

 • har inte några innestående skulder hos Kronofogden.

Tillsammans med dessa krav så gäller det att du har en vilja och benägenhet att själv förbättra din ekonomiska situation, samtidigt som du håller alla betalningar.

Vanliga frågor och svar

 • Hur kan jag få ett omstartslån?
 • Ska jag ta omstartslån eller samla mina lån?
 • Vad är ett saneringslån?
 • Kan jag ta omstartslån för lägenhetsköp?

Förbättra ekonomin

Vi hjälper dig att förbättra din ekonomiska situation och hitta lånet som passar dig bäst.

Lån trots betalningsanmärkning

 • Skräddarsy ditt lån
 • Personlig hjälp hela vägen
 • Villkor utifrån din ekonomi

Samla lån och krediter

Chatta