loans

Omstartslån för en nystart på ekonomin

Jämför omstartslån och sänk dina månadskostnader genom att hitta långivare som erbjuder en lägre ränta när du slår ihop dina lån

en

If you want to complete the application in English, please click here.

Menade du ?
Månadskostnad 2 196 kr*
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – 1 kreditupplysning hos UC

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01.

Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %

Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil

4,6 av 5 baserat på 20 850 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
EEK
Ek Eros Kristoffer säger:

Hittades en riktig fin deal för att samla ihop krediter till nästan bara ett typ av lån här hos zmar...

29 maj 2024
CL
Carin Lindqvist säger:

Snabbt och smidigt.

28 maj 2024
SM
Stephan Martinsson säger:

Vänligt bemötande och hjälpte verkligen till på alla sätt.

26 maj 2024

Vad är ett omstartslån?

Omstartslån som refinansieringslån kan hjälpa dig att lösa dyra lån med betalningsanmärkningar.  

Genom att ansöka om ett nystartslån kan du få hjälp med att sänka din ränta, få bättre villkor och baka ihop eventuella skulder hos Kronofogden.

Ett omstartslån är ett privatlån, därför är det viktigt att du jämför och ser vilket låneerbjudande som kan vara bäst utifrån din ekonomiska situation. Vad du ska komma ihåg när det gäller omstartslån är att

 • du får en bra överblick vilka banker som kan erbjuda dig det bästa omstartslånet

 • villkoren och räntan sätts utifrån din ekonomiska situation

 • du måste ställa en säkerhet när du ansöker om lånet om du har betalningsanmärkningar

 • ett omstartslån passar dig som har betalningsanmärkningar, flera dyra lån och krediter.

Omstartslån utan säkerhet

Ett omstartslån utan säkerhet är precis vad det låter som, ett lån som du tar utan någon säkerhet, flera omstartslån utan säkerhet ger dig dock möjligheten att använda dig av en bostad eller bil som säkerhet för att sänka din lånekostnad, men du behöver inte använda dig av något. Vad som kan vara en fördel när det kommer till omstartslån utan säkerhet är att flera personer kan ha tillgång till det, det ökar inte bara lånechanserna, men även möjligheten till bättre lånevillkor.   

Viktigt att känna till när det kommer till omstartlån utan säkerhet är att villkoren med största sannolikhet kommer att vara hårdare, och att räntan troligen kommer att vara högre. Kreditgivaren kommer att göra en individuell kreditprövning av dig och din ekonomiska situation och räntan kommer att sättas därefter. Här gäller det att du kan bevisa att du har en stabil ekonomi så att kreditgivaren ser att du kan betala tillbaka ditt nystartslån. 

Omstartslån utan bostad

Du kan ta ett omstartslån utan bostad, men det kan ställas andra krav på dig, detta då låne- eller kreditgivaren vill säkerställa att du kan betala tillbaka ditt nystartslån.

Om du inte har en bostad som säkerhet kan du använda dig av värdehandlingar som fordon. Ju mer du har, desto större möjlighet har du att bli beviljat ett lån.

Omstartslån med säkerhet

Ett omstartslån med säkerhet är ett lån där långivaren har något att falla tillbaka på, skulle du inte ha möjlighet att hålla återbetalningen, det är även dessa lån som oftast ger bättre villkor och ränta. Om du har möjlighet att ansöka om ett lån med säkerhet så är det att föredra, då det kommer att sänka dina månadskostnader. 

Det är viktigt att räkna på hur dina utgifter kommer att se ut tillsammans med ett lån, därför bör du se om du kan lägga någonting i säkerhet för att öka dina möjligheter till att få ett bra låneerbjudande, det kan vara en bostad, en bil eller andra värdesaker i form av lösöre.

Andra faktorer du bör tänka på är att

 • försöka lösa skulder till inkasso och Kronofogden innan du ansöker om ett omstartslån

 • ha en årsinkomst på runt 200 000 kr (detta varierar från långivare till långivare).

Omstartslån med många förfrågningar

Det går att bli beviljad ett omstartslån trots många förfrågningar, men det kan påverka hur mycket du får låna, samt till vilken ränta.

När du ansöker om ett lån när du redan är skuldsatt och har betalningsanmärkningar, är det viktigt att verkligen se över din inkomst och vad du kan göra själv innan, detta då långivarna kommer att göra en individuell bedömning av din ekonomiska situation.

Om du innan din ansökan kan förbättra din ekonomi själv, ökar det dina möjligheter att få ett omstartslån med bra villkor.

Anmärkningar hos Kronofogden

Alla kan få hjälp med skulder hos Kronofogden. Det finns krav som kommer med högre risker, men det är inte omöjligt. Om du har obetalda skulder hos Kronofogden finns det flera olika vägar du kan ta, snabblån är inte ett av dem.

Ett saneringslån är ett annat ord för omstartslån eller nystartslån. Det är inte samma sak som skuldsanering som det kan misstas för. Ett saneringslån (omstartslån) kan hjälpa dig komma på fötter igen om du har det svårt ekonomiskt, men om du har större skulder hos Kronofogden, inget som du kan använda som säkerhet och svårt att få det att gå ihop, kan det vara bättre att se om skuldsanering är någonting för dig istället.

För att du ska kunna ansöka om ett omstartslån trots Kronofogden krävs det att du bland annat, inte har några innestående skulder hos dem, du kan dock ansöka trots betalningsanmärkningar. Du kan få hjälp med skulder trots Kronofogden, din ekonomiska situation är unik och genom att se över vilka möjligheter du har, kan du få rätt hjälp att vända din ekonomi till det bättre.

Omstartslån utan medsökande

Att ansöka om ett omstartslån utan medsökande betyder att du ansöker utan Borgensman. Då är det endast din ekonomi som fungerar som utgångspunkt för om ett lån kommer att bli beviljat eller inte.  

Att ha en medsökande är inte ett krav för att kunna ta ett omstartslån, men det kan underlätta dina lånechanser och hjälpa dig få bättre lånevillkor. Om du innan din ansökan även kan förbättra din ekonomi själv, ökar det dina möjligheter att få ett omstartslån med bra villkor.

Vad krävs för att få ett omstartslån?

I grund och botten är ett omstartslån ett lån för att samla befintliga skulder och krediter till ett. Du får med det bättre villkor och endast en räntekostnad att betala, grundkraven för att du ska kvalificeras till ett omstartslån via Zmarta är att du

 • har fyllt 18 år

 • bor och är folkbokfört i Sverige

 • har en årsinkomst på minst 100 000 kronor

 • har inte några innestående skulder hos Kronofogden.

Tillsammans med dessa krav så gäller det att du har en vilja och benägenhet att själv förbättra din ekonomiska situation, samtidigt som du håller alla betalningar.

Andra tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Jämför, teckna och byt elavtal snabbt och enkelt.

Hitta rätt bilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, har du rätt försäkring till din bil?

Dags att hitta hem?

Ansök och jämför bolån enkelt. Hitta hem med ett bolån som funkar för dig.

Vanliga frågor och svar

 • Hur kan jag få ett omstartslån?
 • Ska jag ta omstartslån eller samla mina lån?
 • Vad är ett saneringslån?
 • Kan jag ta omstartslån för lägenhetsköp?

Granskad av

Caroline Wedberg, produktägare på Zmarta
Caroline Wedberg, produktägare på Zmarta

Caroline Wedberg

Produktägare / Kundupplevelse och sälj

Caroline är produktägare på Zmarta och har jobbat inom finanssektorn i över 16 år med fokus på privatlån och bolån. Caroline har erfarenhet av flera olika roller inom finans och affärsutveckling, bland annat som säljare, försäljningschef och country manager. Hon har en examen inom marknadsförsäkring och ekonomi från Högskolan i Halmstad.

13 maj 2024

Hur kan vi hjälpa dig?

Privatlån

Låt oss vara din kompass i lånedjungeln och hitta lånet för dig.

Samla lån

Bind ihop flera lån och krediter till ett – se om du kan sänka månadskostnaden.

Låna pengar

Låna pengar via Zmarta – jämför flera långivare samtidigt.

Lån med betalningsanmärkning

Ta reda på hur och om du kan låna pengar med betalningsanmärkningar.

Omstartslån

Lös dyra lån med ett omstartslån – kan minska lånekostnaden.

Banklån

Skräddarsy banklån som passar dig och dina behov.

Lånekalkyl

Räkna ut ränta på lån och se vad din månadskostnad kan bli.

Blancolån

Ta ett lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor.

Billån

På jakt efter en ny bil? Låna till bilen med lägre ränta.

Låna till renovering

Renovera ditt hem med ett renoveringslån.

Låna till resa

Jämför och hitta billigaste lånet för din resa.

Kreditkort

Hitta kreditkortet med lägst ränta, bäst villkor och förmåner.

Smålån

Ett litet lån för dig med en mindre utgift.