loans

Lån med betalningsanmärkning

Ansök om lån trots betalningsanmärkningar

Menade du ?
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – en UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

Individuell ränta 3.25–29.40% (effektiv ränta 3.30–30.40%). Återbet. tid 1-20 år.

4,6 av 5 baserat på 20 100 omdömen
As
AR säger:

Det gick snabbt och smidigt att få betalning

24 september 2023
ks
kamran säger:

Snabb,hjälpsam,trevlig

24 september 2023
Js
Janaka säger:

Jättebra kund service... smart jag rekommenderar 🤛

21 september 2023
Zmarta Illustrations CRM Insurance terms 17

Ansök om rätt lån

Skippa sms-lånen och blancolånen med skyhög ränta. Fokusera på att ansöka om rätt lånebelopp och jämför flera banker och långivera. Det ger dig chansen att få ett bra låneerbjudande, oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte.

Zmarta Illustrations Co-applicant 21

Ansök tillsammans

Genom att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande, förbättrar du dina möjligheter att bli beviljad ett lån. Är det så att du har betalningsanmärkningar ökar det dina chanser ännu mer.

Zmarta Illustrations Re-apply 5

Ansök på nytt

Skulle du få avslag på din ansökan kan du alltid ansöka igen vid ett senare tillfälle. Du kan ta hjälp av en medsökande, försöka förbättra din ekonomiska situation eller ansöka om ett lägre lånebelopp.

Lån med betalningsanmärkning

Hur fungerar det om du vill ta lån men har betalningsanmärkningar? Är det överhuvudtaget möjligt? Det är inte omöjligt att bli beviljad lån trots betalningsanmärkning, förloppet är dock lite strängare och det kan behövas extra steg för att bli beviljad.  

Det minsta beloppet du vanligtvis kan låna med en betalningsanmärkning är 5 000 kronor. Det krävs dock att din låneansökan har blivit godkänd och att du inte har någon innestående skuld hos Kronofogden, med innestående menar vi inte betalningsanmärkning, utan en obetald skuld, detta då anmärkningar får ligga kvar men inte skulder.  

Vad betyder det att ha en betalningsanmärkning? 

En betalningsanmärkning betyder att du haft en skuld som drivits vidare till inkasso och sedan Kronofogden. Missar du att betala en faktura så skickas det först en eller flera påminnelser till dig, dessa kommer med bland annat påminnelseavgifter som gör att din skuld växer. Betalas inte påminnelsefakturorna så går din skuld vidare till ett inkassobolag som skickar betalningskrav, om dessa inte heller betalas kan inkassobolaget lämna över ditt ärende till Kronofogden och du riskerar få en betalningsanmärkning.  

 • Obetalda skulder  

 • Påminnelseavgifter 

 • Registrering hos Kronofogden 

 • Betalningsanmärkning. 

Vad betyder det att ha en betalningsanmärkning i vardagslivet? Det betyder att du vanligtvis inte kan handla på avbetalning eller med kredit, det betyder också att ditt kreditvärde är lägre, något som kan påverka om du vill köpa exempelvis en bostad eller bil. Det påverkar även dina chanser att få ta ett lån. Större långivare kommer med största sannolikhet inte godkänna din låneansökan om du har betalningsanmärkningar. Men det finns flera mindre banker och långivare som kan göra det, så länge du inte har några innestående skulder. 

Läs gärna: Godkänna låneansökningar trots betalningsanmärkningar

Så påverkas din vardagsekonomi av skulder hos Kronofogden  

Att ha en eller flera betalningsanmärkningar antyder att du inte har tagit ansvar för din ekonomi, det sänker din kreditvärdighet och det påverkar majoriteten av de ekonomiska beslut du vill ta. 

Om du har aktiva skulder hos Kronofogden så behöver det inte påverka din vardag allt för mycket, detta beror dock på hur höga dina skulder är, samt hur din ekonomiska situation ser ut. Har du flera större skulder eller skuldsanering? Eller har du godkänts för en skuldsanering och lever på existensminimum? Då kan det vara jobbigt att försöka få vardagen att gå runt.  

Om du har betalningsanmärkningar men inga innestående skulder hos Kronofogden är vardagen lite enklare, detta då du inte betalar några skulder utan endast har en anmärkning.  

Kronofogden och vad de gör 

Kronofogdemyndigheten är inte de som driver att din obetalda skuld hamnar hos dem. Det är oftast den person eller företag som du är skyldig pengar ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden, de i sin tur delar ut betalningskravet till dig, om du inte protesterar blir detta en aktiv skuld hos dem och du får en betalningsanmärkning. 

När du betalat av din skuld hos Kronofogden så ligger betalningsanmärkningen kvar i 3 år innan den försvinner för privatpersoner, och 5 år för företag.

Tips hur du undviker att få betalningsanmärkningar 

Vi kan alla göra saker som förbättrar vår ekonomiska situation, här kommer några av våra bästa tips för hur du undviker att få betalningsanmärkningar, och vad du kan göra själv för att förbättra dina chanser att bli beviljad ett lån. 

 • Förbättra din ekonomiska situation innan du ansöker. Genom att gå igenom din ekonomi in i minsta detalj kan du snabbt få en överblick när det kommer till om du har råd att ta ett lån eller inte. Gå igenom dina nuvarande skulder, finns det några du kan betala av snabbare?  

 • Undvik att dra på dig fler skulder och köp inte på kredit. Ibland har man inget val, men bästa sättet att jobba sig ur en skuld är att inte dra på sig fler. Köp inte på kredit och undvik att ansöka och ta fler lån. 

 • Betala dina räkningar i tid. Vi vet att det är tråkigt att behöva betala räkningar, men det är något som vi alla måste göra. Betala dem i tid så undviker du att riskera påminnelseavgifter och andra extrakostnader. Ett bra sätt är att sätta så många räkningar som du bara kan på autogiro, då kan du vara säker att dina betalningar går iväg. 

 • Prata med långivare om du behöver hjälp. Majoriteten av banker och långivare är hjälpsamma och tillmötesgående om du kontaktar dem om du får det svårt att betala av din skuld hos dem. 

 • Har du en privat skuld som du kämpar med att betala tillbaka? Prata med personen i fråga och förklara din situation, många gånger kan man komma fram till en fungerande lösning bara genom att kommunicera.

Hur du ansöker om lån med betalningsanmärkningar 

Som nämnt lite längre upp så är det inte många långivare som kommer godkänna en låneansökan om du har obetalda skulder hos Kronofogden. Om du endast har betalningsanmärkningar så finns det dock en chans att du kan få låna pengar. Det finns andra sätt som hjälper till att öka dina lånechanser. 

Ansök tillsammans 

Genom att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande ökar du dina chanser att bli beviljat ett lån. Detta då ni är två stycken som ansvarar för att återbetala lånet.  

En medsökande kan vara en nära vän, någon i familjen eller en släkting, det är viktigt är att personen kan lita på dig och att du håller dig till återbetalningsplanen. 

Ansök om rätt lån 

Vad behöver du låna till? Kolla över och välj rätt typ av lån. Planerar du att samla alla dina lån och krediter så att du endast har ett? Eller ska du ta ett lån för att exempelvis köpa någonting? Olika lån har olika krav, det är därför viktigt att du väljer att ansöka om rätt lån, samt rätt belopp.  

Grundkrav för att låna pengar trots betalningsanmärkning 

 • Din årsinkomst är minst 115 000 kronor 

 • Du är mellan 20–75 år 

 • Du har inga obetalda skulder hos kronofogden 

 • Ansök genom att fylla i låneansökan

När kan du ansöka om lån med betalningsanmärkning? 

De gånger en bank eller långivare accepterar en låneansökan med betalningsanmärkning är om 

 • Långivaren tillåter betalningsanmärkningar 

 • Du uppfyller långivarens krav på ålder och årsinkomst  

 • Du är folkbokförd i Sverige samt bor i landet. 

Många långivare kräver också att du är kund hos dem, det betyder att du har ett konto hos dem, men det behöver inte betyda att du endast har ett konto hos dem, du får vara kund hos fler än en bank. 

När du inte borde ansöka om lån 

Det finns som allt annat här i livet gånger du bör undvika göra någonting, detta gäller även lån och ekonomi. Du bör undvika att ansöka om ett nytt lån om du 

Sms-lån med betalningsanmärkning  

Snabblån, sms-lån eller mikrolån, samma sak med olika namn. Det är väldigt vanligt att du kan ansöka om just sms-lån trots anmärkning. Dessa lån är något som klassas för högkostnadslån och kommer oftast med höga räntor och låga lånebelopp, något som gör att du får betala mer för mindre i längden.  

Det är extremt viktigt att du läser villkoren och ser hur avgifterna och räntekostnaderna ser ut. Viktigt när det kommer till sms-lån är att det fortfarande tas en kreditupplysning, något många missuppfattar. 

Vanliga frågor och svar

 • Hur vet jag om jag har en betalningsanmärkning?
 • Hur länge finns en betalningsanmärkning?
 • Kan jag låna om jag är hos Kronofogden?
 • Är betalningsföreläggande samma sak som betalningsanmärkning?

Andra smarta tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på flera sätt? Kolla själv!

Jämför för bästa privatlånet

 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
 • Kostnadsfritt

Sänk ditt elpris

 • Jämför alla Sveriges elbolag
 • Garanterat bäst elpris
 • Byt avtal på några minuter
Chatta med oss! Chatt