Summer 22 - Mobile

Lån med betalningsanmärkning

Ansök om lån trots betalningsanmärkningar

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 3 960 omdömen
Charles Chijioke Okwara säger:

Jag är nöjd eftersom fått jag låg ränta lön

13 februari 2023
Läs fler omdömen
Betalningsanmärkning

Ansök om rätt lån

Skippa sms-lånen och blancolånen med skyhög ränta. Fokusera på att ansöka om rätt lånebelopp och jämför flera banker och långivera. Det ger dig chansen att få ett bra låneerbjudande, oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte.
LANA PENGAR 2 combine-01

Ansök tillsammans

Genom att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande, förbättrar du dina möjligheter att bli beviljad ett lån. Är det så att du har betalningsanmärkningar ökar det dina chanser ännu mer.
LANA PENGAR 3 apply-01

Ansök på nytt

Skulle du få avslag på din ansökan kan du alltid ansöka igen vid ett senare tillfälle. Du kan ta hjälp av en medsökande, försöka förbättra din ekonomiska situation eller ansöka om ett lägre lånebelopp.

Lån med betalningsanmärkning

Zmarta är nordens ledande låneförmedlare och samarbetar med upp till 35 st banker och långivare. Med en så stor långivarpanel kan vi, via samarbete med några av våra partners, ge dig möjlighet till att få ett lån trots betalningsanmärkningar. Med vårt upplägg kan du låna upp till 600 000 kronor, med betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning och hur går det till?

En betalningsanmärkning uppstår när man inte betalat en räkning eller skuld i tid. Betalningsanmärkningen ligger vanligtvis kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år efter att skulden betalats, vilket gör att möjligheterna att få ett lån begränsas under denna tid. Då betalningsanmärkningen ses som ett tecken på att en person inte hanterat sin ekonomi på ett ansvarsfullt vis, det finns även risk att man exempelvis nekas diverse hyror eller att man inte tillåts betala varor på avbetalning.

Men är det då omöjligt att låna pengar med betalningsanmärkning?

Nej, inte hos oss. Zmarta jobbar alltid för att hjälpa dig med en lånelösning oavsett hur ditt ekonomiska förflutna ser ut. För oss är din framtida betalningsförmåga viktigare än din kredithistorik. Genom samarbete med en så pass stor panel på ett 30-tal banker och låneinstitut har vi möjlighet att bedöma varje låneansökan individuellt, och ge dig som kanske fått nej av din bank på grund av tidigare ekonomiska bekymmer, möjlighet att låna pengar. Självklart är chanserna att få ett lån minimala innan skulden för betalningsanmärkningen betalats, men när detta väl gjorts finns goda möjligheter att få ett lån beviljat, trots att anmärkningen ligger kvar en tid till.

Vad krävs för att få låna pengar med betalningsanmärkning?

Ibland kan det hända att du som har en betalningsanmärkning måste bevisa för långivaren att det är ordning på din ekonomi idag, för att få ett lån. Detta behöver absolut inte vara problematiskt då det kan ha gått upp till tre år sedan du fick betalningsanmärkningen, och därför idag kan ha en helt annan ekonomisk situation än då. Tänk dock på att inte ta ytterligare ett lån, som inte är absolut nödvändigt, ifall du redan har en ansträngd ekonomi.

Grundkrav för att låna pengar trots betalningsanmärkning:

 • Din årsinkomst är minst 115 000 kronor
 • Du är mellan 20–75 år
 • Du har inga obetalda skulder hos kronofogden
 • Ansök genom att fylla i låneansökan

Sms-lån med betalningsanmärkning

Många tror att den enda chansen att kunna få lån med betalningsanmärkningar är att ta ett sms-lån. Så är inte fallet. Som vi förklarar ovan går det lika bra att vända sig till oss – vi ser inte en betalningsanmärkning som ett hinder. Med sms-lån tenderar ofta höga räntor att följa, och dessutom brukar återbetalningstiden vara kort. Därför är sms-lån inget som Zmarta rekommenderar.

Kronofogdemyndigheten

En vanlig missuppfattning är också att det är Kronofogden som ger betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning görs snarare av den som har pengar att fordra. Företaget, som det oftast är, ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Därmed delas betalningskravet ut och blir, om du inte protesterar, sannolikt en skuld och betalningsanmärkning hos Kronofogden.

  Vanliga frågor och svar

  • Hur vet jag om jag har en betalningsanmärkning?
   För att ta reda på om du har en betalningsanmärkning kan du göra en gratis kreditupplysning på dig själv genom ett kreditupplysningsföretag. De kan ge dig den informationen. Det kan du också göra om du vet att du har en betalningsanmärkning sedan tidigare och vill veta hur lång tid det är kvar innan den skickas preskriberas.
  • Hur länge finns en betalningsanmärkning?
   Om du som privatperson får en betalningsanmärkning finns den kvar i tre år. För en företagare ligger anmärkningen kvar i fem år. Skulden måste dock vara betald för att betalningsanmärkningen ska försvinna.
  • Kan jag låna om jag är hos Kronofogden?

   Om du har hamnat hos Kronofogden för att du fått en betalningsanmärkning ligger den kvar under tre år efter det att skulden har betalats av. Om du däremot fortfarande har skuld på ditt saldo hos Kronofogden blir det mycket svårt att få igenom en låneansökan. Nedräkningen på din betalningsanmärkning påbörjas inte förrän skulden är betald.

   Innan din skuld är återbetald kommer du med all sannolikhet att få "nej" i din låneansökan, men om skulden är borta brukar det gå lite bättre.

  • Är betalningsföreläggande samma sak som betalningsanmärkning?
   Fordringsägaren skickar ett betalningsföreläggande till Kronofogden för att du ska få ett krav att betala din skuld. När du får brevet finns det uppgifter om vem som kräver pengar och hur stor skuld du har. Därefter kan du göra invändningar mot kravet, under en viss tidsperiod. Om du inte gör någon invändning registreras ärendet och leder sedan oftast till en betalningsanmärkning.

  Andra smarta tjänster

  Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på flera sätt? Kolla själv!
  Artboard 1

  Jämför för bästa privatlånet

  • Upp till 35 långivare
  • 1 kreditupplysning hos UC
  • Kostnadsfritt
  Artboard 1

  Sänk ditt elpris

  • Jämför alla Sveriges elbolag
  • Garanterat bäst elpris
  • Byt avtal på några minuter

  Artiklar om lån

  Inga artiklar hittades

  Chatta med oss! Chatt