loans

Lån med betalningsanmärkning

Ansök om lån trots betalningsanmärkningar

en

If you want to complete the application in English, please click here.

Menade du ?
Månadskostnad 2 196 kr*
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – 1 kreditupplysning hos UC

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01.

Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %

Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil

4,6 av 5 baserat på 20 911 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
ML-HK
Matöppet Lindsdal - Hugo Kraka säger:

Snabbt och enkelt

19 juni 2024
RK
Robert Kostadinovski säger:

Enkelt att ta kontakt , nästan omgående Mycket fint bemötande Trevlig personal 👌 10 av 10 💖

16 juni 2024
A
Amir säger:

Den absoluta bästa webbplatsen för söka lån ,tack att ni finns10**********

14 juni 2024
Zmarta Illustrations CRM Insurance terms 17

Ansök om rätt lån

Skippa sms-lånen och blancolånen med skyhög ränta. Fokusera på att ansöka om rätt lånebelopp och jämför flera banker och långivera. Det ger dig chansen att få ett bra låneerbjudande, oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte.

Zmarta Illustrations Co-applicant 21

Ansök tillsammans

Genom att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande, förbättrar du dina möjligheter att bli beviljad ett lån. Är det så att du har betalningsanmärkningar ökar det dina chanser ännu mer.

Zmarta Illustrations Re-apply 5

Ansök på nytt

Skulle du få avslag på din ansökan kan du alltid ansöka igen vid ett senare tillfälle. Du kan ta hjälp av en medsökande, försöka förbättra din ekonomiska situation eller ansöka om ett lägre lånebelopp.

Lån med betalningsanmärkning

Hur fungerar det om du vill ta lån men har betalningsanmärkningar? Är det överhuvudtaget möjligt? Det är inte omöjligt att bli beviljad lån trots betalningsanmärkning, förloppet är dock lite strängare och det kan behövas extra steg för att bli beviljad.  

Det minsta beloppet du vanligtvis kan låna med en betalningsanmärkning är 5 000 kronor. Det krävs dock att din låneansökan har blivit godkänd och att du inte har någon innestående skuld hos Kronofogden, med innestående menar vi inte betalningsanmärkning, utan en obetald skuld, detta då anmärkningar får ligga kvar men inte skulder.  

När får man en betalningsanmärkning?

 • Obetalda skulder  

 • Påminnelseavgifter 

 • Registrering hos Kronofogden 

 • Betalningsanmärkning.

Betalningsanmärkning.  

Missar du att betala en faktura så skickas en betalningspåminnelse ut till dig, här tillkommer betalningspåminnelser och eventuella förseningsavgifter, detta gör att din totala skuld växer. Vanligtvis skickas 1–2 betalningspåminnelser ut och om dessa inte betalas så går skulden vidare till ett inkassobolag, dessa skickar i sin tur ut ett betalningskrav. Du får en betalningsanmärkning om inkassokravet inte betalas och det lämnas över till Kronofogden. 

Om du får en betalningsanmärkning så påverkar den inte bara din växande skuld, den kommer även att påverka ditt vardagsliv, då dina chanser att handla på avbetalning och kredit försvinner. En betalningsanmärkning innebär också att ditt kreditvärde kommer att påverkas till det negativa, något som kan vara avgörande om du exempelvis går i tankarna att hyra eller köpa en bostad. 

Det påverkar även dina chanser att få ta ett lån. Större långivare kommer med största sannolikhet inte godkänna din låneansökan om du har betalningsanmärkningar. Men det finns flera mindre banker och långivare som kan göra det, så länge du inte har några innestående skulder. 

Läs gärna: Godkänna låneansökningar trots betalningsanmärkningar

Bestrid mot kravet från Kronofogden 

Om ditt betalningskrav lämnas över till Kronofogden kan du, om du vill, protestera mot kravet. Väljer du att bestrida betalningskravet så gör du det skriftligt till Kronofogden senast 10 dagar från att du fick betalningskravet. Du skickar bestridningen till adressen som står på betalningskravet. 

Du kan bestrida kravet om du redan har betalat skulden eller om du anser att kravet är fel. När Kronofogden tagit emot din överklagan så kommer de i sin tur skicka det vidare till tingsrätten. 

När försvinner en betalningsanmärkning? 

Hur länge har man en betalningsanmärkning? Detta är helt beroende på vilken typ av betalningsanmärkning du har, sitter anmärkningen kvar olika många år. För privatpersoner finns anmärkningen kvar i 3 år, för juridiska personer sitter den kvar i 5 år och om du har fått en skuldsanering kan den sitta kvar i 5 år från att saneringen påbörjades. 

Så påverkas din vardagsekonomi av skulder hos Kronofogden  

Att ha en eller flera betalningsanmärkningar antyder att du inte har tagit ansvar för din ekonomi, det sänker din kreditvärdighet och det påverkar majoriteten av de ekonomiska beslut du vill ta. 

Om du har aktiva skulder hos Kronofogden så behöver det inte påverka din vardag allt för mycket, detta beror dock på hur höga dina skulder är, samt hur din ekonomiska situation ser ut. Har du flera större skulder eller skuldsanering? Eller har du godkänts för en skuldsanering och lever på existensminimum? Då kan det vara jobbigt att försöka få vardagen att gå runt.  

Om du har betalningsanmärkningar men inga innestående skulder hos Kronofogden är vardagen lite enklare, detta då du inte betalar några skulder utan endast har en anmärkning.  

Kronofogden och vad de gör 

Kronofogdemyndigheten är inte de som driver att din obetalda skuld hamnar hos dem. Det är oftast den person eller företag som du är skyldig pengar ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden, de i sin tur delar ut betalningskravet till dig, om du inte protesterar blir detta en aktiv skuld hos dem och du får en betalningsanmärkning. 

När du betalat av din skuld hos Kronofogden så ligger betalningsanmärkningen kvar i 3 år innan den försvinner för privatpersoner, och 5 år för företag.

Tips hur du undviker att få betalningsanmärkningar 

Vi kan alla göra saker som förbättrar vår ekonomiska situation, här kommer några av våra bästa tips för hur du undviker att få betalningsanmärkningar, och vad du kan göra själv för att förbättra dina chanser att bli beviljad ett lån. 

 • Förbättra din ekonomiska situation innan du ansöker. Genom att gå igenom din ekonomi in i minsta detalj kan du snabbt få en överblick när det kommer till om du har råd att ta ett lån eller inte. Gå igenom dina nuvarande skulder, finns det några du kan betala av snabbare?  

 • Undvik att dra på dig fler skulder och köp inte på kredit. Ibland har man inget val, men bästa sättet att jobba sig ur en skuld är att inte dra på sig fler. Köp inte på kredit och undvik att ansöka och ta fler lån. 

 • Betala dina räkningar i tid. Vi vet att det är tråkigt att behöva betala räkningar, men det är något som vi alla måste göra. Betala dem i tid så undviker du att riskera påminnelseavgifter och andra extrakostnader. Ett bra sätt är att sätta så många räkningar som du bara kan på autogiro, då kan du vara säker att dina betalningar går iväg. 

 • Prata med långivare om du behöver hjälp. Majoriteten av banker och långivare är hjälpsamma och tillmötesgående om du kontaktar dem om du får det svårt att betala av din skuld hos dem. 

 • Har du en privat skuld som du kämpar med att betala tillbaka? Prata med personen i fråga och förklara din situation, många gånger kan man komma fram till en fungerande lösning bara genom att kommunicera.

Hur du ansöker om lån med betalningsanmärkningar 

Som nämnt lite längre upp så är det inte många långivare som kommer godkänna en låneansökan om du har obetalda skulder hos Kronofogden. Om du endast har betalningsanmärkningar så finns det dock en chans att du kan få låna pengar. Det finns andra sätt som hjälper till att öka dina lånechanser. 

Ansök tillsammans 

Genom att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande ökar du dina chanser att bli beviljat ett lån. Detta då ni är två stycken som ansvarar för att återbetala lånet.  

En medsökande kan vara en nära vän, någon i familjen eller en släkting, det är viktigt är att personen kan lita på dig och att du håller dig till återbetalningsplanen. 

Ansök om rätt lån 

Vad behöver du låna till? Kolla över och välj rätt typ av lån. Planerar du att samla alla dina lån och krediter så att du endast har ett? Eller ska du ta ett lån för att exempelvis köpa någonting? Olika lån har olika krav, det är därför viktigt att du väljer att ansöka om rätt lån, samt rätt belopp.  

Grundkrav för att låna pengar trots betalningsanmärkning 

 • Din årsinkomst är minst 115 000 kronor 

 • Du är mellan 20–75 år 

 • Du har inga obetalda skulder hos kronofogden 

 • Ansök genom att fylla i låneansökan

Samlingslån med många UC - då blir det svårare

Det går att samla dina lån trots många förfrågningar. Du förbättrar inte bara din ekonomiska situation genom att samla ihop flera lån och krediter, du kan även minska dina månadsutgifter genom att göra det.

Du kan ansöka om ett samlingslån med många förfrågningar, men du kan även göra det om du har betalningsanmärkningar.

När kan du ansöka om lån med betalningsanmärkning? 

De gånger en bank eller långivare accepterar en låneansökan med betalningsanmärkning är om 

 • Långivaren tillåter betalningsanmärkningar 

 • Du uppfyller långivarens krav på ålder och årsinkomst  

 • Du är folkbokförd i Sverige samt bor i landet. 

Många långivare kräver också att du är kund hos dem, det betyder att du har ett konto hos dem, men det behöver inte betyda att du endast har ett konto hos dem, du får vara kund hos fler än en bank. 

När du inte borde ansöka om lån 

Det finns som allt annat här i livet gånger du bör undvika göra någonting, detta gäller även lån och ekonomi. Du bör undvika att ansöka om ett nytt lån om du 

Sms-lån med betalningsanmärkning  

Snabblån, sms-lån eller mikrolån, samma sak med olika namn. Det är väldigt vanligt att du kan ansöka om just sms-lån trots anmärkning. Dessa lån är något som klassas för högkostnadslån och kommer oftast med höga räntor och låga lånebelopp, något som gör att du får betala mer för mindre i längden.  

Det är extremt viktigt att du läser villkoren och ser hur avgifterna och räntekostnaderna ser ut. Viktigt när det kommer till sms-lån är att det fortfarande tas en kreditupplysning, något många missuppfattar. 

Granskad av

Caroline Wedberg, produktägare på Zmarta
Caroline Wedberg, produktägare på Zmarta

Caroline Wedberg

Produktägare / Kundupplevelse och sälj

Caroline är produktägare på Zmarta och har jobbat inom finanssektorn i över 16 år med fokus på privatlån och bolån. Caroline har erfarenhet av flera olika roller inom finans och affärsutveckling, bland annat som säljare, försäljningschef och country manager. Hon har en examen inom marknadsförsäkring och ekonomi från Högskolan i Halmstad.

13 maj 2024

Andra tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Jämför, teckna och byt elavtal snabbt och enkelt.

Hitta rätt bilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, har du rätt försäkring till din bil?

Dags att hitta hem?

Ansök och jämför bolån enkelt. Hitta hem med ett bolån som funkar för dig.

Vanliga frågor och svar

 • Hur vet jag om jag har en betalningsanmärkning?
 • Hur länge finns en betalningsanmärkning?
 • Kan jag låna om jag är hos Kronofogden?
 • Är betalningsföreläggande samma sak som betalningsanmärkning?

Hur kan vi hjälpa dig?

Privatlån

Låt oss vara din kompass i lånedjungeln och hitta lånet för dig.

Samla lån

Bind ihop flera lån och krediter till ett – se om du kan sänka månadskostnaden.

Låna pengar

Låna pengar via Zmarta – jämför flera långivare samtidigt.

Lån med betalningsanmärkning

Ta reda på hur och om du kan låna pengar med betalningsanmärkningar.

Omstartslån

Lös dyra lån med ett omstartslån – kan minska lånekostnaden.

Banklån

Skräddarsy banklån som passar dig och dina behov.

Lånekalkyl

Räkna ut ränta på lån och se vad din månadskostnad kan bli.

Blancolån

Ta ett lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor.

Billån

På jakt efter en ny bil? Låna till bilen med lägre ränta.

Låna till renovering

Renovera ditt hem med ett renoveringslån.

Låna till resa

Jämför och hitta billigaste lånet för din resa.

Kreditkort

Hitta kreditkortet med lägst ränta, bäst villkor och förmåner.

Smålån

Ett litet lån för dig med en mindre utgift.