Privatlån

Privatlån utan fast anställning

2019-10-22
staplade mynt på rad med väggklocka i bakgrunden

Det kan vara svårt att få ett privatlån beviljat när du inte har en fast anställning. På Zmarta vill vi ge alla chansen att uppfylla sina drömmar. Därför samarbetar vi med flera olika långivare som kan erbjuda dig ett lån även om du inte har fast jobb.

Fullt möjligt att få privatlån utan fast jobb

Vi förstår att det kan kännas krångligt att ansöka om ett privatlån när du inte har en fast anställning. Med Zmartas finansiella tjänst samarbetar vi med ett 30-tal banker och långivare som kan bevilja lån trots att du har låg eller ojämn inkomst, vikariat, projektanställning eller liknande anställningsform.

Situationen i din bransch räknas ofta in i när du ansöker och på Zmarta gör vi allt för att du ska hitta det mest förmånliga lånet för dig och dina behov. Det enda du behöver göra är att välja. Tjänsten är helt och hållet kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting.

Ansök om bolån utan fast anställning

Precis som med privatlån så kan du ansöka om ett bolån via oss på Zmarta. För att du ska kunna få ett bolån beviljat så behöver du ha en stadig långvarig inkomst som exempelvis projektanställning eller timanställning. Läs mer om bolån utan fast anställning här.

Endast en kreditupplysning hos UC

Flera långivare kan komma att neka dig ett privatlån när du inte har en fast anställning, och om du ansöker om olika lån hos olika aktörer genomförs också en kreditupplysning hos UC vid varje tillfälle. Många kreditupplysningar på kort tid är inte bra för din kreditvärdighet, men det är ett problem du undviker genom att ansöka genom Zmarta. Vi tar bara en kreditupplysning hos UC – trots att din ansökan går vidare till många långivare.

Förbättra dina chanser med en medsökande

Ett sätt att öka möjligheterna att få ett bra lån med låg ränta, även om du saknar fast anställning, är att ansöka tillsammans med en medsökande. En medsökande – exempelvis en familjemedlem eller partner med trygg ekonomi – ökar inte bara dina chanser att bli beviljad ett privatlån, utan ökar också möjligheterna att få ett lån med bra ränta och förmånliga villkor.

När bankerna gör en bedömning av din och din medsökandes ekonomiska situation ligger er sammanlagda betalningsförmåga till grund för lånet. Då spelar det mindre roll att en av er saknar fast anställning. Däremot är förstås betalningsansvaret också gemensamt, så det är viktigt att ni noga pratar igenom situationen och är överens om att låna tillsammans.

Grundkrav för att ansöka om lån via Zmarta

Vi ställer bara tre krav för att du ska ha möjlighet att ansöka om privatlån via oss:

  • Du måste vara över 18 år.

  • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.

  • Din årsinkomst måste vara minst 100 000 kr.

Uppfyller du de här kraven är du välkommen med din ansökan, som bara tar några minuter! Vi tar bara en kreditupplysning hos UC och inom kort får du svar från flera långivare.

Fler i samma kategori

Se alla
31 låna till renovering
Privatlån Låna till renovering
Är du ute efter en uppgradering av din bostad och tänker renovera? Då har vi how-to guiden för dig.
53 låna till båt
Privatlån Låna till båt
Låna till båt med privatlån och upplev det härliga kluckandet längs relingen när du åker mot solnedgången.
Par som håller varandra i hand
Privatlån Därför ökar en medsökande dina chanser att få lån
Om ni är två som ansöker om ett lån ökar era chanser att få det beviljat.