Summer 22 - Mobile

Låna till resa

Jämför & hitta billigaste lånet

Nyhet!

Tidigare kund? Ansök med BankID så fyller vi i dina uppgifter åt dig!

Har du använt Zmarta tidigare? Ansök med BankID så fyller vi i dina uppgifter åt dig!

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 3 960 omdömen
Charles Chijioke Okwara säger:

Jag är nöjd eftersom fått jag låg ränta lön

13 februari 2023
Läs fler omdömen

Låna till resan

Sydafrika, Grekland eller Bali? Att låna till resan kan vara ett bra alternativ, vare sig du vill svinga dig i lianer i regnskogen eller ligga på en sandstrand och lyssna på vågornas skvalpande.

När du lånar för att resa kan du ta ett privatlån (kallas även blancolån). Ett privatlån är ett lån där banken inte ges någon säkerhet i form av till exempel en bostad eller bil. Bankerna tittar därför på din ekonomi för att kontrollera din förmåga att betala tillbaka pengarna.

Tänk på att minnena visserligen lever kvar länge efter hemkomst, men det gör tyvärr även betalningskravet. Det kan kännas väldigt segt att i januarimörkret gå och betala av på en resa du gjorde förra sommaren.

Därför är det alltid en bra idé att göra resan så billig som möjligt så att du slipper låna mer än nödvändigt. Jämför med andra ord inte bara lån för att hitta det mest förmånliga lånet till resan, utan jämför också resekostnaden. Här har vi samlat våra bästa tips.

  Smarta tips när du ska låna pengar till resa

  Med en bra plan kan du minimera kostnaden för både resan och lånet, så att du slipper betala av på resan flera år efter hemkomsten. Här kommer några tips på hur du reser så billigt och prisvärt som möjligt.

  Planera din semester: Genom att lägga resan på vid rätt tid på året kan du minimera antalet semesterdagar du måste ta ut. Kombinera allra helst några få semesterdagar tillsammans med röda dagar till en lång sammanhängande ledighet.

  Flexibilitet belönas: Flytta på semestern om du kan. Du kan spara pengar genom att åka en vecka tidigare eller senare än du egentligen hade tänkt.
  Res under lågsäsong: Billigast resor hittar du under lågsäsong, medan det exempelvis är klokt att undvika att resa under skolloven. Börja med att besöka flera jämförelsesiter för att hitta absolut bästa priset.

  Skippa weekendresan: Res mitt i veckan istället! De flesta som ska göra en kortare resa väljer att resa torsdag-söndag. Välj andra dagar för att komma billigare undan.

  Låt plånboken bestämma destination: Många väljer att spara för att kunna ha möjlighet att resa, medan andra lånar pengar till resan. Ett tredje alternativ är att spara så mycket som möjligt och komplettera med ett mindre lån. Oavsett hur du gör är det viktigt att låta ekonomin bestämma resmål. Om det inte finns utrymme för en långresa i din budget just nu, tänk kortare och billigare. Kanske safari i Tanzania kan vänta ett par år – sommar på Öland är faktiskt rysligt fint det också.

  Få gratis försäkring och avbokningsskydd: Hos resebyråerna får man ofta betala extra för avbeställningsskydd, men om du betalar resan med VISA-kort eller Mastercard ingår automatiskt avbokningsskydd. Läs igenom villkoren så du inte betalar dubbelt. Reseförsäkring ingår i de flesta hemförsäkringar. Kolla upp med ditt försäkringbolag vad som gäller innan du beställer dyra försäkringar hos resebolagen helt i onödan.

  Skräddarsy din egen resa

  Ett sista tips som är värt att lyfta lite extra är: Boka flygresa och boende separat. De traditionella resebyråernas affärsidé bygger på att människor är bekväma och helst vill slippa behöva tänka själva när det kommer till resebokningar. Det är så de tjänar pengar. Du kan alltså spara massor på att inte boka en färdigpaketerad resa. Och idag behöver du inte ens boka in dig på ett vanligt hotell.

  Tidigare var hotell i princip det enda alternativet för resenärer som ville boka boendet hemifrån, men det har blivit allt vanligare att privatpersoner hyr ut till andra privatpersoner.

  Sist men inte minst ska du naturligtvis också jämföra olika långivare så att du hittar lånet med bästa räntan när du lånar till resan. Det gör du här på Zmarta.se!

  Ansök här om du vill låna pengar till resan.

   Res lite smartare

   1 Boende med eget kok-01
   Boende med eget kök

   För att hålla nere kostnaderna kan du hyra hus eller lägenhet med kök så du har möjlighet att laga din egen mat under vistelsen.

   UnderResan Turist
   Undvik turiststråken

   Priserna är oftast betydligt högre i butiker och restauranger som besöks av många turister. Se till att besöka samma ställen som lokalbefolkningen istället. Det brukar bli både billigare och trevligare!

   3 Ta ut pengar i lokal valuta-01
   Ta ut pengar i lokal valuta

   I en del länder kan du vid bankomatuttag få frågan om du vill registrera uttaget i den lokala valutan eller i svenska kronor. Välj alltid lokal valuta! Du får bättre kurs och slipper eventuell växlingsavgift.

   Så här lånar du till resan

   När du väl bestämt dig för vart du vill resa och räknat ut hur mycket du behöver låna är det dags att jämföra låneerbjudanden. Det behöver du inte göra på egen hand – genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du snart ha erbjudanden från upp till 35 olika långivare att välja mellan. Och trots att du får kontakt med så många olika banker och långivare gör vi bara en enda kreditupplysning, så du behöver inte oroa dig över din kreditvärdighet.

   Låna till resan i fem enkla steg:

   1. Ansök via formuläret på den här sidan eller kontakta en av våra trevliga handläggare så får du personlig hjälp. Välj hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du vill ha, och fyll i dina personuppgifter. Om du lånar till resa tillsammans med någon annan, glöm inte att fylla i din medsökande eftersom det kan ge bättre villkor.
    
   2. Vi tar en kreditupplysning. Många kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet negativt, men här jämför du upp till 35 potentiella långivare med bara en kreditupplysning hos UC.
    
   3. Långivarna får din ansökan. Vissa gör en automatisk bedömning och då få du svar direkt. Hos andra görs bedömningen manuellt och då tar det lite längre tid.
    
   4. Du får ett sms när det första svaret kommer in och ett när det sista har anlänt. Däremellan kan du följa svaren via Mina sidor här på Zmarta.se. De svar du får är att din ansökan bearbetas, är beviljad (ibland med krav på komplettering), eller att du fått avslag på din ansökan.
    
   5. När du valt ut det bästa lånet är allt som återstår att signera avtalet med BankID. Då kan du ha pengarna till resan på kontot redan samma dag.
    

   Krav för att ansöka om lån via Zmarta

   De grundkrav vi har för att kunna ansöka om och jämföra lån hos oss är att:

   • Du är minst 18 år gammal.
   • Din årsinkomst är minst 100 000 kr.
   • Du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

   Så länge du uppfyller de här tre kraven är du varmt välkommen att ansöka om lån till resan via Zmarta!

    Andra smarta tjänster

    Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!
    Artboard 1

    Sänk ditt elpris

    • Jämför alla Sveriges elbolag
    • Garanterat bäst elpris
    • Byt avtal på några minuter
    Artboard 1

    Hitta rätt bilförsäkring

    • Jämför kostnadsfritt
    • Byt försäkring snabbt och enkelt
    • Spara tusenlappar varje år
    Chatta med oss! Chatt