loans

Låna till resa

Jämför & hitta billigaste lånet

en

If you want to complete the application in English, please click here.

Menade du ?
Månadskostnad 2 196 kr*
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – 1 kreditupplysning hos UC

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01.

Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %

Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil

Låna till resan

Sydafrika, Grekland eller Bali? Att låna till resan kan vara ett bra alternativ, vare sig du vill svinga dig i lianer i regnskogen, eller ligga på en sandstrand och lyssna på vågornas skvalpande. Så ja, du kan låna till resan, frågan är om du borde.

När du lånar för att resa kan du ta ett privatlån (kallas även blancolån). Ett privatlån är ett lån där banken inte ges någon säkerhet om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet (din bil, bostad eller linkande). Bankerna tittar därför på din ekonomi för att kontrollera din förmåga att betala tillbaka pengarna.

Tänk på att minnena visserligen lever kvar länge efter din hemkomst, men det gör tyvärr även betalningskravet. Det kan kännas väldigt segt att i januarimörkret gå och betala av på en resa du gjorde förra sommaren. Du bör därför verkligen tänka en extra gång om du verkligen ska låna till din resa, eller om du kan spara.

Ett bra alternativ om du bestämmer dig för att låna till resan är att göra den så billig som möjligt så att du slipper låna mer än nödvändigt. Jämför med andra ord inte bara lån för att hitta det mest förmånliga lånet till resan, utan jämför också resekostnaden. Här har vi samlat våra bästa tips.

Smarta tips när du ska låna pengar till resa

Med en bra plan kan du minimera kostnaden för både resan och lånet, så att du slipper betala av på resan flera år efter hemkomsten. Här kommer några av våra bästa tips på hur du reser så billigt och prisvärt som möjligt.

Planera din semester: Genom att lägga resan vid rätt tid på året kan du minimera antalet semesterdagar du måste ta ut. Kombinera allra helst några få semesterdagar tillsammans med röda dagar till en lång sammanhängande ledighet.

Flexibilitet belönas: Flytta på semestern om du kan. Du kan spara pengar genom att åka en vecka tidigare eller senare än du egentligen hade tänkt.

Res under lågsäsong: Billigast resor hittar du under lågsäsong, medan det exempelvis är klokt att undvika att resa under skolloven. Börja med att besöka flera jämförelsesiter för att hitta absolut bästa priset.

Skippa weekendresan: Res mitt i veckan istället! De flesta som ska göra en kortare resa väljer att resa torsdag-söndag. Välj andra dagar för att komma billigare undan.

Låt plånboken bestämma destination: Många väljer att spara för att kunna ha möjlighet att resa, medan andra lånar pengar till resan. Ett tredje alternativ är att spara så mycket som möjligt och komplettera med ett mindre lån. Oavsett hur du gör är det viktigt att låta ekonomin bestämma resmål. Om det inte finns utrymme för en långresa i din budget just nu, tänk kortare och billigare. Kanske safari i Tanzania kan vänta ett par år – sommar på Öland är faktiskt rysligt fint det också.

Få gratis försäkring och avbokningsskydd: Hos resebyråerna får man ofta betala extra för avbeställningsskydd, men om du betalar resan med VISA-kort eller Mastercard ingår automatiskt avbokningsskydd. Läs igenom villkoren så du inte betalar dubbelt. Reseförsäkring ingår i de flesta hemförsäkringar. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller innan du beställer dyra försäkringar hos resebolagen helt i onödan.

Skräddarsy din egen resa

Ett sista tips som är värt att lyfta lite extra är: Boka flygresa och boende separat. De traditionella resebyråernas affärsidé bygger på att människor är bekväma och helst vill slippa behöva tänka själva när det kommer till resebokningar. Det är så de tjänar pengar. Du kan alltså spara massor på att inte boka en färdigpaketerad resa. Och idag behöver du inte ens boka in dig på ett vanligt hotell.

Tidigare var hotell i princip det enda alternativet för resenärer som ville boka boendet hemifrån, men det har blivit allt vanligare att privatpersoner hyr ut till andra privatpersoner.

Sist men inte minst ska du naturligtvis också jämföra olika långivare så att du hittar lånet med bästa räntan när du lånar till resan.

Res lite smartare

 1. Boende med eget kök
  För att hålla nere kostnaderna kan du hyra hus eller lägenhet med kök så du har möjlighet att laga din egen mat under vistelsen.

 2. Undvik turiststråken
  Priserna är oftast betydligt högre i butiker och restauranger som besöks av många turister. Se till att besöka samma ställen som lokalbefolkningen istället. Det brukar bli både billigare och trevligare!

 3. Ta ut pengar i lokal valuta
  I en del länder kan du vid bankomatuttag få frågan om du vill registrera uttaget i den lokala valutan eller i svenska kronor. Välj alltid lokal valuta! Du får bättre kurs och slipper eventuell växlingsavgift.

 4. Så här lånar du till resan
  Om du bestämt dig för att låna pengar till att resa så ska du jämföra lån innan du bestämmer dig. Du behöver dock inte göra det på egen hand – genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du få erbjudanden från upp till 35 olika långivare att välja mellan. Och trots att du får kontakt med flera banker och långivare, gör vi bara en enda kreditupplysning.

Låna till resan i fem enkla steg:

 1. Ansök via formuläret på den här sidan eller kontakta en av våra handläggare så får du personlig hjälp. Välj hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du vill ha, och fyll i dina personuppgifter. Om du låna till resa tillsammans med någon annan, glöm inte att fylla i din medsökande eftersom det kan ge bättre villkor.

 2. Vi tar en kreditupplysning kreditupplysning via UC. Det betyder att du kan få låneerbjudanden från upp till 35 långivare med endast en upplysning. Du kan få flera kreditkopior skickade, men dessa är precis som deras namn säger, kopior av din kreditupplysning, inget annat.

 3. Långivarna får din ansökan. Vissa gör en automatisk bedömning och då få du svar direkt. Hos andra görs bedömningen manuellt och då tar det lite längre tid.

 4. Du får ett sms när det första svaret kommer in och ett när det sista har anlänt. Däremellan kan du följa svaren via Mina sidor här på Zmarta.se. De svar du får är att din ansökan bearbetas, är beviljad (ibland med krav på komplettering), eller att du fått avslag på din ansökan.

 5. När du valt ut det bästa lånet är allt som återstår att signera avtalet med BankID. Då kan du ha pengarna till resan på kontot redan samma dag.

Krav för att ansöka om lån via Zmarta

De grundkrav vi har för att kunna ansöka om och jämföra lån hos oss är att:

 • Du är minst 18 år gammal.

 • Din årsinkomst är minst 100 000 kr.

 • Du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

 • Du är folkbokförd och bosatt i Sverige.

Så länge du uppfyller de här tre kraven är du varmt välkommen att ansöka om lån till resan via Zmarta!

Andra tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Jämför, teckna och byt elavtal snabbt och enkelt.

Hitta rätt bilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, har du rätt försäkring till din bil?

Dags att hitta hem?

Ansök och jämför bolån enkelt. Hitta hem med ett bolån som funkar för dig.

Hur kan vi hjälpa dig?

Privatlån

Låt oss vara din kompass i lånedjungeln och hitta lånet för dig.

Samla lån

Bind ihop flera lån och krediter till ett – se om du kan sänka månadskostnaden.

Låna pengar

Låna pengar via Zmarta – jämför flera långivare samtidigt.

Lån med betalningsanmärkning

Ta reda på hur och om du kan låna pengar med betalningsanmärkningar.

Omstartslån

Lös dyra lån med ett omstartslån – kan minska lånekostnaden.

Banklån

Skräddarsy banklån som passar dig och dina behov.

Lånekalkyl

Räkna ut ränta på lån och se vad din månadskostnad kan bli.

Blancolån

Ta ett lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor.

Billån

På jakt efter en ny bil? Låna till bilen med lägre ränta.

Låna till renovering

Renovera ditt hem med ett renoveringslån.

Låna till resa

Jämför och hitta billigaste lånet för din resa.

Kreditkort

Hitta kreditkortet med lägst ränta, bäst villkor och förmåner.

Smålån

Ett litet lån för dig med en mindre utgift.