Svedea 400 retina

Vilka är Svedea Försäkring?

Svedea Försäkring grundades år 2010 med målet att bli marknadsledande inom väl utvalda nischer. De har en passion för försäkringar, men försäkrar inte allt. Exempelvis försäkrar de inte lyxbilar eller de yngsta förarna, vilket gör att de kan ge dig en så låg premie som möjligt.

Svedea Försäkring har Sveriges nöjdaste kunder. År 2020 tog de topplaceringen för andra året i rad när Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätte nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder. Något som är intressant är att Svedea Försäkrings nöjdaste kunder är de som har haft en skada: 9 av 10 av dessa ger dem högsta betyg.

Svedea Försäkring vill göra skillnad i samhället

Svedea vill göra skillnad för både kunder och de branscher som de verkar inom. Det gör de bland annat genom att erbjuda stipendier inom flera olika områden. De har bland annat Skoterfonden som delar ut 100 000 kronor per år till Sveriges skoterklubbar. Pengarna går till projekt som främjar skoteråkning, ökar säkerheten och bidrar till bättre naturupplevelser. De har också mc-stipendiet som ger 5–6 personer möjlighet att gå en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. Och med deras båtstipendium får ett antal kvinnor en kostnadsfri utbildning i båtmanövrering – för ett mer jämställt båtliv.

Utöver sina stipendier anordnar Svedea också en heldag för ensamkommande flyktingungdomar tillsammans med organisationen Individuell Människohjälp (IM) och Össeby församling. Under heldagen får ungdomarna prova på fiske, parkour, klättring, fotboll, kubb och boule. Det är en dag som Svedea hoppas ska vara fylld av glädje och gemenskap – helt enkelt en dag att minnas!

Försäkringar som du kan teckna hos Svedea Försäkring

Du kan teckna din bilförsäkring hos Svedea Försäkring via Zmarta. Här nedan kan du läsa om vad deras bilförsäkring omfattar.

Bilförsäkring – för dig över 30 år

Svedea Försäkrings bilförsäkring passar dig som är över 30 år, kör en vanlig begagnad bil och bor i ett område där skaderisken är låg. Genom att rikta in sig på den här målgruppen kan de erbjuda ett riktigt bra pris på bilförsäkringen.

Bilförsäkringen finns i tre olika försäkringsnivåer: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Försäkringsnivåerna bygger på varandra, så om du köper en halvförsäkring ingår även en trafikförsäkring och köper du en helförsäkring ingår både en trafik- och halvförsäkring.

Här nedan kan du läsa om vad de olika nivåerna omfattar.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag. Den ersätter skador på annans egendom som du har orsakat med din bil samt skador på förare, passagerare och andra medtrafikanter vid en trafikolycka. Den ersätter däremot aldrig skador på din egen bil. Vill du ha ett skydd som även inkluderar din egen bil ska du välja en halv- eller helförsäkring.

Grundsjälvrisken för en trafikskada är 1 500 kronor.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen bygger vidare på skyddet i trafikförsäkringen. Den innehåller ett skydd för din bil vid brand-, glas- och maskinskador samt vid stöld. Det ingår även ett rättsskydd som innebär att du får hjälp med ombuds- och rättegångskostnader om du hamnar i en tvist som rör bilen. Utöver det ingår även vägassistans som ersätter kostnader för bärgning och persontransport om du råkar ut för en olycka eller drabbas av driftstopp.

Allrisk (drulle) ingår utan extra kostnad och ersätter skador som sker genom en plötslig och oförutsedd händelse, exempelvis om du råkar spilla kaffe över bilens inredning, förlorar bilnycklarna eller råkar tanka fel bränsle.

Grundsjälvrisken för halvförsäkringen är 1 500 kronor.

Helförsäkring

Helförsäkringen bygger vidare på både trafik- och halvförsäkringen, men innehåller utöver det ett vagnskadeskydd som ersätter skador på bilens kaross vid en trafikolycka, skadegörelse eller om till exempel ett träd blåser ner på bilen.

Grundsjälvrisken vid en vagnskada är 3 500 kronor.

Så säger du upp din försäkring och byter till Svedea Försäkring

Om du vill byta till Svedea Försäkring måste du göra det i samband med din huvudförfallodag på din nuvarande försäkring. Huvudförfallodagen är samma datum som försäkringen först började gälla och är också det datum då försäkringen förnyas för ett år till. Du kan hitta datumet i ditt försäkringsbrev.

Den enda gången som du kan säga upp din försäkring i förtid är om ditt försäkringsbehov skulle försvinna, exempelvis om du säljer din bil. Du kan däremot när som helst meddela ditt försäkringsbolag att du vill avsluta din försäkring, i så fall slutar den att gälla i samband med huvudförfallodagen. På samma sätt kan du när som helst jämföra försäkringar och teckna en ny. Välj i så fall att den ska börja gälla i samband med att din gamla försäkring slutar att gälla. På så vis slipper du betala för dubbla försäkringar.

Så gör du en skadeanmälan hos Svedea Försäkring

Om du har råkat ut för en skada anmäler du den enklast på Svedea Försäkrings webbplats. Där kan du antingen anmäla skadan direkt på webben eller ladda ner deras skadeblankett och skicka in den med posten.

Du kan också ringa dem om du behöver hjälp eller undrar över något. Telefonnumret till deras kundtjänst för privatpersoner är 0771-160 190 och har öppet vardagar 8.00–17.00.

Jämför Svedea Försäkring med andra försäkringsbolag på Zmarta

Du kan jämföra Svedea Försäkrings bilförsäkringar mot andra försäkringsbolag med vår jämförelsetjänst. Att jämföra försäkringar på egen hand är både tidskrävande och krångligt. Med hjälp av Zmartas jämförelsetjänst kan du jämföra flera av Sveriges alla försäkringsbolag samtidigt – snabbt och enkelt! Det enda du behöver göra är att skriva in dina uppgifter i vårt formulär och klicka på jämför. Sedan får du dina priser och kan i lugn och ro jämföra priser och villkor för att sedan välja bilförsäkringen som passar dig och dina behov bäst.

Det är självklart gratis att jämföra och priserna som visas är alltid samma som om du skulle köpa försäkringen direkt hos försäkringsbolaget. Prova att göra en jämförelse och se hur mycket du kan spara!

Chatta med oss! Chatt