loans

Företagskredit

Kredit till företaget - öka flexibiliteten

4,6 av 5 baserat på 20 096 omdömen
Js
Janaka säger:

Jättebra kund service... smart jag rekommenderar 🤛

21 september 2023
ks
kund säger:

Snabbt lösningen att få lån Ni är bästa Mvh Agron

20 september 2023
jls
jeorgjos lico säger:

Bäst tacksam

19 september 2023

Företagskredit ökar flexibiliteten i kassaflödet

Zmarta Illustrations Right Loan Amount 20

Investera rätt

Räkna på in- och utgifter, se vilket behov ditt företag har och investera din företagskredit rätt. Använd krediten till kostnader som hyra, lön och produktköp, inte lunchkostnader och privata köp.

Zmarta Illustrations Comparison Generic 10

Jämför innan du lånar

Precis som allt annat ska du jämföra. När det kommer till företagskredit ska du kolla vilka villkor och hur återbetalningen fungerar innan du bestämmer dig för att ansöka.

Zmarta Illustrations Select an offer 9

Företagskredit för alla

Stort eller litet, nytt eller välutvecklat, oavsett vilken form av företag du har kan du ansöka om företagskredit.

Vad är företagskredit?

Företagskredit, kreditlimit, företagskonto eller kreditkonto – kärt barn har många namn! Oavsett vad det kallas så betyder det samma sak – en kontinuerlig kreditgräns som ger dig och ditt företag spelrum när det kommer till företagets kassaflöde.

Företagskredit, till skillnad från ett företagslån betyder att du inte har några räntekostnader förrän du använder dig av krediterna. Ett lån kommer med en direkt lånekostnad som du börjar betala tillbaka direkt och som kommer med en rörlig eller fast ränta.

Vill du inte eller behöver du inte använda din företagskredit, så kommer du inte betala någonting. Om du funderar på att ansöka om företagskredit bör du tänka på följande:

 • Du kommer inte kunna utnyttja dina företagskrediter hur länge som helst, de har ett tak.

 • Ditt företag måste vara svenskregistrerat.

 • Det är viktigt att du sköter återbetalningen då påföljderna av obetalda krediter kan påverka ditt företag negativt.

 • Företagskrediter kan vara ett bra alternativ till ett företagslån, men det är viktigt att du håller dig informerad vad som passar just ditt företag bäst.

Ansök om kredit - så fungerar det

Om du är intresserad att ansöka om företagskrediter via Zmarta så gör du det enkelt med ett par korta steg.

 • Du fyller i dina uppgifter tillsammans med hur mycket du vill låna

 • Du kommer få ett, inga eller flera erbjudanden

 • Du jämför och väljer det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Fördelar med företagskredit

Ingen företagare vill få oväntade utgifter i form av trasiga maskiner, dyra räkningar eller tappad arbetskraft – ännu mindre om man inte har någonting att ersätta det med. Att ha företagskredit att falla tillbaka på kan vara avgörande för om ens bolag överlever en ekonomisk kris eller inte.

Med företagskredit har du en reservfond att ta hjälp av vid en plötslig kassakris. Du kan tillsammans med kreditkontot föra över pengar till att betala räkningar eller investera i en ny skrivmaskin om den gamla gått sönder. När du är färdig med din återbetalning så finns det inga dolda avgifter, du är klar och kan använda krediten på nytt om du vill eller behöver.

Precis som med ett sparkapital finns det fördelar med företagskreditkort och företagskredit. Några av dessa fördelar är:

Kredit finns alltid tillgänglig

Du skapar ett kreditkonto på samma sätt som du skapar ett företagskonto – krediten finns sedan tillgängligt när du behöver det. Du kan närsomhelst ta ut pengar eller använda dem till diverse utgifter.

Det finns alltid pengar i företagskassan

Som småföretagare kan man verkligen uppskatta en flexibel företagskredit. Ekonomin sätts oftare i klistret om man är nystartad, litet eller egenföretagare. Man har inte resurserna eller investeringarna som ett stort, välutvecklat företag har. Så genom en kontinuerlig företagskredit ser du till att alltid ha fri rörelsekapital.

Ge kunderna betalningstid

När fakturorna är försenade och betalningarna inte syns på kontot, är det bra att du snabbt och smidigt kan låna pengar från företagets kreditkonto. Kontinuerlig kredit säkrar inte bara din nattsömn, det säkrar många gånger ditt företags överlevnad.

Det är värt att söka efter flexibilitet och handlingsutrymme i företagets ekonomi även när det ännu inte finns ett brinnande tvång att göra det.

Ränta på företagskredit

Kontokredit är ett bra alternativ om det behövs extra rörelsekapital, speciellt om du behöver täcka ojämna intäkter och utgifter. När det kommer till räntekostnaderna för företagskredit är det något som du inte betalar förrän du använder krediten.

Utöver ränta på den använda krediten, så tillkommer oftast en årsavgift. Detta är en så kallad kontraktränta och är en fast avgift du betalar oavsett om du använder dig av räntan eller inte.

Ränta på företagskredit är rörlig och följer alltid marknadsräntan och hur den ändras. Det betyder att den kan gå upp och ner beroende på tidpunkt.

Stöd till företagets ekonomi

När du ansöker om företagskredit till ditt företag kan du ansöka upp till 3,5 miljoner kronor. Krediten används från ditt företagskonto och du kan betala utgifter som räkningar. Överföringen av krediten sker automatisk och du har en flexibel återbetalningsplan så att du inte sätts i en försämrad ekonomisk situation.

Med ett företagskonto har du kredit på mellan 10 000 upp till 3,5 miljoner kronor. Kreditgränsen sätts per kundföretag, men hur stort kreditbeloppet slutar på beror oftast på bolagets storlek samt tidigare betalningshistorik. Betalningar som kommer in på ditt konto frigör automatiskt den använda krediten.

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket kan mitt företag låna?
 • Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?
 • Vilka är grundkraven för ett lån via Zmarta?
 • Hur mycket kostar ett företagslån?
 • Vad är räntan på företagslån?
 • Kontokredit utan uc - går det?
 • Hur påverkar lån företagsvinsten?
 • Hur bokför man betalning av lån i enskild firma?
 • Hur får jag lån till nytt företag?

Allt du behöver som företagare

Behöver du försäkra företagsbilen? I behov av extra kapital med ett företagslån? Vi hjälper dig hela vägen.

Försäkring till företagsbilen

Företagslån

Ansök om företagskredit

Kickstarta företaget, investera i nya produkter eller betala oväntade utgifter som trasiga maskiner och dyra räkningar med företagskredit.

Chatta med oss! Chatt