loans

Företagskredit

Kredit till företaget - öka flexibiliteten

4,6 av 5 baserat på 20 892 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
A
Ali säger:

Det är mindre ränta kanske därför jag säger bra.

10 juni 2024
TE
Tony Eriksson säger:

Hjälpa min bror.

10 juni 2024
A
Agneta säger:

Snabbt beslut!

3 juni 2024

Företagskredit ökar flexibiliteten i kassaflödet

Zmarta Illustrations Right Loan Amount 20

Investera rätt

Räkna på in- och utgifter, se vilket behov ditt företag har och investera din företagskredit rätt. Använd krediten till kostnader som hyra, lön och produktköp, inte lunchkostnader och privata köp.

Zmarta Illustrations Comparison Generic 10

Jämför innan du lånar

Precis som allt annat ska du jämföra. När det kommer till företagskredit ska du kolla vilka villkor och hur återbetalningen fungerar innan du bestämmer dig för att ansöka.

Zmarta Illustrations Select an offer 9

Företagskredit för alla

Stort eller litet, nytt eller välutvecklat, oavsett vilken form av företag du har kan du ansöka om företagskredit.

Vad är företagskredit?

Företagskredit, kreditlimit, företagskonto eller kreditkonto – kärt barn har många namn! Oavsett vad det kallas så betyder det samma sak – en kontinuerlig kreditgräns som ger dig och ditt företag spelrum när det kommer till företagets kassaflöde.

Företagskredit, till skillnad från ett företagslån betyder att du inte har några räntekostnader förrän du använder dig av krediterna. Ett lån kommer med en direkt lånekostnad som du börjar betala tillbaka direkt och som kommer med en rörlig eller fast ränta.

Vill du inte eller behöver du inte använda din företagskredit, så kommer du inte betala någonting. Om du funderar på att ansöka om företagskredit bör du tänka på följande:

  • Du kommer inte kunna utnyttja dina företagskrediter hur länge som helst, de har ett tak.

  • Ditt företag måste vara svenskregistrerat.

  • Det är viktigt att du sköter återbetalningen då påföljderna av obetalda krediter kan påverka ditt företag negativt.

  • Företagskrediter kan vara ett bra alternativ till ett företagslån, men det är viktigt att du håller dig informerad vad som passar just ditt företag bäst.

Ansök om kredit - så fungerar det

Om du är intresserad att ansöka om företagskrediter via Zmarta så gör du det enkelt med ett par korta steg.

  • Du fyller i dina uppgifter tillsammans med hur mycket du vill låna

  • Du kommer få ett, inga eller flera erbjudanden

  • Du jämför och väljer det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Fördelar med företagskredit

Ingen företagare vill få oväntade utgifter i form av trasiga maskiner, dyra räkningar eller tappad arbetskraft – ännu mindre om man inte har någonting att ersätta det med. Att ha företagskredit att falla tillbaka på kan vara avgörande för om ens bolag överlever en ekonomisk kris eller inte.

Med företagskredit har du en reservfond att ta hjälp av vid en plötslig kassakris. Du kan tillsammans med kreditkontot föra över pengar till att betala räkningar eller investera i en ny skrivmaskin om den gamla gått sönder. När du är färdig med din återbetalning så finns det inga dolda avgifter, du är klar och kan använda krediten på nytt om du vill eller behöver.

Precis som med ett sparkapital finns det fördelar med företagskreditkort och företagskredit. Några av dessa fördelar är:

Kredit finns alltid tillgänglig

Du skapar ett kreditkonto på samma sätt som du skapar ett företagskonto – krediten finns sedan tillgängligt när du behöver det. Du kan närsomhelst ta ut pengar eller använda dem till diverse utgifter.

Det finns alltid pengar i företagskassan

Som småföretagare kan man verkligen uppskatta en flexibel företagskredit. Ekonomin sätts oftare i klistret om man är nystartad, litet eller egenföretagare. Man har inte resurserna eller investeringarna som ett stort, välutvecklat företag har. Så genom en kontinuerlig företagskredit ser du till att alltid ha fri rörelsekapital.

Ge kunderna betalningstid

När fakturorna är försenade och betalningarna inte syns på kontot, är det bra att du snabbt och smidigt kan låna pengar från företagets kreditkonto. Kontinuerlig kredit säkrar inte bara din nattsömn, det säkrar många gånger ditt företags överlevnad.

Det är värt att söka efter flexibilitet och handlingsutrymme i företagets ekonomi även när det ännu inte finns ett brinnande tvång att göra det.

Ränta på företagskredit

Kontokredit är ett bra alternativ om det behövs extra rörelsekapital, speciellt om du behöver täcka ojämna intäkter och utgifter. När det kommer till räntekostnaderna för företagskredit är det något som du inte betalar förrän du använder krediten.

Utöver ränta på den använda krediten, så tillkommer oftast en årsavgift. Detta är en så kallad kontraktränta och är en fast avgift du betalar oavsett om du använder dig av räntan eller inte.

Ränta på företagskredit är rörlig och följer alltid marknadsräntan och hur den ändras. Det betyder att den kan gå upp och ner beroende på tidpunkt.

Stöd till företagets ekonomi

När du ansöker om företagskredit till ditt företag kan du ansöka upp till 3,5 miljoner kronor. Krediten används från ditt företagskonto och du kan betala utgifter som räkningar. Överföringen av krediten sker automatisk och du har en flexibel återbetalningsplan så att du inte sätts i en försämrad ekonomisk situation.

Med ett företagskonto har du kredit på mellan 10 000 upp till 3,5 miljoner kronor. Kreditgränsen sätts per kundföretag, men hur stort kreditbeloppet slutar på beror oftast på bolagets storlek samt tidigare betalningshistorik. Betalningar som kommer in på ditt konto frigör automatiskt den använda krediten.

Ansök om företagskredit

Kickstarta företaget, investera i nya produkter eller betala oväntade utgifter som trasiga maskiner och dyra räkningar med företagskredit.

Granskad av

Svartvit bild på Åsa Hauer, affärsområdeschef på Zmarta försäkring.
Svartvit bild på Åsa Hauer, affärsområdeschef på Zmarta försäkring.

Åsa Hauer

Affärsområdeschef

Åsa är Affärsområdeschef på Zmarta försäkring och företagstjänster. Hon har arbetat med försäkringar sedan 2005 på bolag som Trygg-Hansa, FM Global och Moderna försäkringar. Innan hon började arbeta i försäkringsbranschen tog Åsa en ekonomie magisterexamen inom företagsekonomi på Södertörns högskola.

26 mars 2024

Allt du behöver till företaget

Företagslån

Vi hjälper dig jämföra och hitta det bästa företagslånet.

Företagskreditkort

Vi hjälper dig öka din buffert med ett företagskreditkort.

Företagsförsäkring

Få rådgivning och hitta bästa skyddet till ditt företag med en försäkring.

Företagsbilförsäkring

Vi hjälper dig hitta den bästa försäkringen till din företagsbil.

Lätt lastbilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, hitta den bästa till din lätta lastbil här.

Elskling

Se över dina elavtal tillsammans med Elskling som är en del av Zmarta.

Företag

Hitta allt du behöver till företaget.