Samla lån

Skuldsanering – allt du behöver veta

2019-10-22
dammsugare

Om du inte kan betala av dina skulder så kan du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. När du ansöker om skuldsanering måste du kunna uppvisa att du inte kan betala delar av eller hela din skuld på flera år och om Kronofogden godkänner din ansökan erbjuds du en avbetalningsplan på fem år samtidigt som du får leva på existensminimum.

Vad är existensminimum?

Existensminimum innebär att Kronofogden beslagtar och kontrollerar din inkomst samtidigt som de låter dig behålla ett minimumbelopp av din inkomst för att kunna betala mat, kläder och räkningar. Skulle du redan leva på existensminimum kan Kronofogden besluta att du slipper avbetalningsplanen och då behöver du inte längre betala av dina skulder.

Zmarta kan dessvärre inte erbjuda dig ett privatlån om du är skuldsatt hos Kronofogden men vi kan däremot hjälpa dig om du endast har betalningsanmärkningar. Varför vi inte kan hjälpa dig med privatlån vid skuldsaldo eller skuldsanering är för att privatlånet är utan säkerhet, d.v.s. att ingen egendom eller liknande kan beslagtas ifall du inte skulle kunna betala tillbaka lånet.  

Vi vill ge dig möjligheten att kunna göra ett välgrundat val utan att göra för många kreditupplysningar. 

Zmarta hjälper dig låna med betalningsanmärkningar

Vill du låna pengar trots betalningsanmärkningar? Det går som sagt bra hos oss! På Zmarta samarbetar vi med flera långivare som kan bevilja dig ett lån trots att du har betalningsanmärkningar. Som låntagare med betalningsanmärkningar kan det vara svårare att låna av banker och långivare, och då är det angeläget att göra ett smart val för att få din ansökan godkänd. Vid varje ny ansökan hos olika banker och långivare tas en ny kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) men på Zmarta låter vi dig ansöka hos upp till 35 olika långivare – med bara en kreditupplysning hos UC. Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja.

Undvik skuldsanering och betalningsanmärkningar

För att undvika att få en betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden är det viktigt att betala räkningarna i god tid. Försök att ha ordning på dina räkningar och utgifter om du, till exempel, ska åka bort en längre tid och är du medveten om att du är dålig på att betala dina räkningar i tid – be någon annan sköta dem åt dig. Ett annat alternativ är att kommunicera med fordringsägaren. Om du ringer eller skickar ett e-post och förklarar din situation brukar de flesta vara tillmötesgående och då kan du få uppskov ytterligare ett par dagar. Har du fått en stor räkning som blir för tuff för din ekonomi så tveka inte att fråga fordringsägaren ifall det finns möjlighet att betala av din skuld i två eller flera omgångar.

Om du har fått en betalningsanmärkning som du anser är felaktig är det också viktigt att du överklagar, antingen via Kronofogden eller inkassoföretaget.

Samla dina dyra lån och krediter – trots betalningsanmärkning

Betalar du för många dyra lån och krediter? Hör med oss om vi kan samla dina lån till en bättre ränta. Var dock aktsam när du ansöker om ditt privatlån – en betalningsanmärkning är ett tecken på att din ekonomi inte har fungerat och därför måste du vara påläst när du ansöker om lån med betalningsanmärkningar. Säkerhetsställ att du kan betala tillbaka lånet innan du ansöker om det och välj en månadskostnad som är rimlig och fungerar för dig.

Zmarta hjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. Det enda du behöver göra är att välja. Vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri från början till slut och när vi har presenterat våra långivares låneerbjudande till dig är målet att du ska ha fått ett förmånligt lån till en lägre ränta och månadskostnad.

Fler i samma kategori

Se alla
Man som skriver under papper med en svart penna.
Samla lån Lösa lån i förtid
Ta hjälp av vårt råd gällande hur du kan lösa din lån tidigt och spara pengar.
76 samla dina lån och spara tusenlappar
Samla lån Bli skuldfri snabbt genom att samla dina lån
Har du dragit på dig lite för många skulder? Tung ryggsäck hängandes på axlarna med dyra lån, krediter och avbetalningsk ...
samla
Samla lån Vanliga misstag många gör när de samlar sina lån
Ingen kan ha missat att samla lån är ett hett ämne som oftast lyfts av jämförelsetjänster. I marknadskampanjer på tv, på ...