Samla lån

Hopbakslån - baka ihop dina dyra lån och krediter

2020-10-16 Angelica Lindberg
frihet hatt i luften

Har du samlat på dig flera dyra lån, krediter och kanske kontoavbetalningar? Då är det en god idé att ansöka om ett hopbakslån, eller ett samlingslån som det också
kallas. På det sättet får du alla skulderna samlade i ett lån och därmed får du
en betydligt lägre månadskostnad. Dessutom får du en bättre ekonomisk överblick
och ett bättre utgångsläge nästa gång du behöver låna pengar.

Vad innebär ett hopbakslån för mig?

Hopbakslån innebär att du, istället för att betalar flera olika fakturor och räkningar med höga räntor och avgifter, får allting hopbakat i ett lån. Du får mer pengar över i plånboken samtidigt som du får en del tid över som du kan lägga på roligare saker än att betala räkningar och räntor på lån. Samtidigt förbättrar du din kreditbild när antalet lån minskar och du i slutändan bara har ett kvar. Kortfattat innebär ett hopbakslån mer pengar i plånboken, en bättre kreditvärdighet och mer tid över till annat.

Varför ska jag ansöka om ett hopbakslån?

Hopbakslånet kan hjälpa dig att ordna upp din ekonomi så att du kan komma på fötter med betydligt lägre kostnader och utgifter. De dyra lånen och krediterna som du vanligtvis betalar på kommer att försvinna och ersättas av ett nytt lån, med bättre villkor och lägre ränta. Vad man oftast glömmer är att lån och krediter inte bara kostar i ränta utan där tillkommer vanligtvis en effektiv kostnad på varje faktura med avgifter såsom avi-kostnader och/eller autogiroavgifter. Med ett hopbakslån betalar du bara kostnaderna för ett lån.

Läs även: Mer pengar i fickan när du samlar dina lån

Så ansöker du om ett hopbakslån hos oss på Zmarta

Du ansöker om ett privatlån med syftet att samla lån. Du kan välja i ansökan om det är ett ”nytt” lån för konsumtion eller det är ett lån för att lägga om och samla lån i ett hopbakslån. Du har möjlighet att ansöka om upp till 600 000 kr, beroende på hur stor summa lån du har idag. Vår tjänst är helt kostnadsfri och endast en kreditupplysning hos UC tas. Samtidigt kommer du att få erbjudande från upp till 35 långivare för att du ska kunna välja det bästa erbjudandet i lugn och ro. Du har svar inom 24 timmar och har därefter tid att fundera. Vi finns att nå på telefon dygnet runt vid eventuella frågor!

Läs även: Guide - samla dina lån

Tänk på detta innan du ansöker om ett hopbakslån

Innan du ansöker om ett hopbakslån behöver du räkna ihop dina befintliga skulder för att du ska veta hur mycket du behöver ansöka om. Ansök om varken mer eller mindre så får du de bästa förutsättningarna för att bli kvitt dina dyra lån och krediter. Om du ansöker om mer finns det en risk att du hamnar i en ond cirkel, där du lånar pengar för saker du egentligen inte har råd med. Ansöker du om mindre kan du få ett lån som inte täcker allting, trots att du egentligen kanske kunde få ett större lån. Läs mer här om hur du tar reda på hur mycket skulder du har.

Skulle du mot förmodan inte få hela summan som du ansökt om är det klokt att lösa de allra dyraraste krediterna och försöka få med så många som möjligt i den beviljade summan. Jämför alltid räntor och avgifter på lånen du blir erbjuden innan du gör ditt val.

Läs även: Hur ofta ska man jämföra sitt privatlån?

hopbakslål

Fler i samma kategori

Se alla
dammsugare
Samla lån Skuldsanering - så går det till
Att ha det svårt ekonomiskt är inte lätt, men det finns hjälp att få.
Man som skriver under papper med en svart penna.
Samla lån Lösa lån i förtid
Ta hjälp av vårt råd gällande hur du kan lösa din lån tidigt och spara pengar.
76 samla dina lån och spara tusenlappar
Samla lån Bli skuldfri snabbt genom att samla dina lån
Flera dyra lån och krediter? Tung rygga med höga ränteavgifter? Vi hjälper dig att bli skuldfri!