Om lån

Nordea

2019-10-22 Johanna Westerlund
nordea logo

Nordea klassas som en av Sveriges största och mest etablerade banker att använda sig av som både privatperson och företagskund. Själva banken har sitt ursprung genom en sammanslagning år 2000 med Unibank, Merita-Nordbanken och Kreditkassen och har sitt moderbolag, Nordea Bank AB, placerat i centrala Stockholm.

Vilka tjänster erbjuder Nordea?

Nordea erbjuder ett stort antal tjänster för konsumenten, vilket visar på både bred kunskap och känsla för utveckling. Är du kund hos Nordea får du ta del av lån som:

  •  Privatlån

  •  Fritidslån

  •  Bolån

  •  Bil- och båtkrediter

Du kan även nyttja hjälp med ditt sparande, din pension samt teckna försäkringar inom ett flertal områden. Önskar du att ansöka om kreditkort eller betalkort kan Nordea även hjälpa dig med det.

Ansökan – hur går den till?

För att ansöka om privatlån hos Nordea går du först in på startsidan på Nordea.se och väljer "Lån"/"Privatlån" i huvudmenyn. Därefter kan du antingen välja alternativet ”Logga in och ansök” om du redan är kund i banken eller så väljer du ”Ej Kund? Ansök här” om du inte är kund men ändå vill ansöka. Ansökan är disponerad enligt fem följande steg:

Hos Nordea kan du ansöka om privatlån utan säkerhet från 10 000 till 350 000 kronor. Privatlånet ger dig möjlighet att låna till vad du vill med en återbetalningstid från ett till tolv år.

Medlemslån ger mer fördelaktiga villkor än privatlån

Nordea samarbetar med ett flertal olika fackförbund och erbjuder särskilda medlemslån för dig som är ansluten till ett av fackförbunden. Genom Nordeas Medlemslån kan du ansöka om privatlån utan säkerhet och du slipper betala uppläggningsavgiften. Du får dessutom en mer förmånlig ränta samt två försäkringar när du lånar med Medlemslånet.

Skulle du inte ha ett personkonto hos Nordea går det alltid bra att öppna ett genom att besöka något av deras kontor runt om i Sverige.

Räntan för Nordeas medlemslån är alltid rörlig och lägsta lånebeloppet är från 30 000 kronor där du måste ha ett konto i Nordea för att kunna betala tillbaka lånet. Skulle du inte ha ett personkonto hos Nordea går det alltid bra att öppna ett genom att besöka något av deras kontor runt om i Sverige. Medlemslånet betalas tillbaka med en rak amortering som innebär att du betalar samma amorteringsbelopp varje månad och med tiden kommer din utgift att minska allt eftersom skulden och räntan minskar.  

Jämför lån med Zmarta innan du lånar med Nordea

Eftersom Nordea är en storbank kan de ofta erbjuda väldigt mer förmånliga räntor än andra långivare. Faran med att enbart ansöka om lån hos Nordea är att du går miste om andra erbjudanden som kan vara bättre. Istället för att ansöka om lån hos Nordea till priset av en kreditupplysning kan du med Zmarta jämföra och söka lån hos över 20 banker och långivare med bara en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Zmartas jämförelsetjänst är helt kostnadsfri och du får svar om din ansökan inom 24 timmar. Det kan ju inte bli bättre!

Fler i samma kategori

Se alla
kreditkort på dator med kaffe och sticky notes
Om lån Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv
Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv.
kvinna med röd väska tittar på ett snabbtåg.
Om lån Snabblån – därför ska du inte låna pengar snabbt
Snabblån – det finns en anledning till varför du ska undvika dem.