Kredit

Ordet kredit kommer ursprungligen från det latinska ordet ”crédit” som betyder ”tro på”. Detta är ett passande ord då du får låna pengar på grund av ett visst förtroende som du har förtjänat. Långivaren ger dig tillåtelse att använda en summa pengar under en förutbestämd tid, din kredittid. Med andra ord så har du möjlighet att köpa något som du egentligen inte har råd med. När kredittiden sedan är över så ska beloppet vara tillbakabetalt. Oftast tillkommer också ränta på en kreditskuld. Betala tillbaka räntan löpande eller vid den tidpunkt som du betalar tillbaka lånet. Du bevisar dig kreditvärdig genom att inte ha några betalningsanmärkningar när kreditupplysningen görs. Kreditupplysningen tas i samband med att du ansöker om kredit. Vi på Zmarta jämför och förmedlar lån, i samband med din ansökan tas endast en kreditupplysning hos UC.

Hur kan man använda kredit?

De flesta som handlar på kredit använder sig av kreditkort. Om du ansöker om ett kreditkort så bedöms din betalningsförmåga utefter din lön, återbetalningshistorik och om du har några betalningsanmärkningar. Med hjälp av kreditkortet så kan du handla varor som du inte har pengarna för just för tillfället. Vid slutet av varje månad så får du en faktura där allt du köpt listas samt den totala summan. Många kreditkortsleverantörer erbjuder att du inte behöver betala någon ränta om du betalar in pengarna inom de första månaderna, istället betalas en årsavgift för kreditkortet.

Många gånger så kan du inte betala några större summor med hjälp av ett kreditkort. Behöver man låna en större summa pengar kan man istället söka bolån, billån eller privatlån. Vi på Zmarta står på din sida för att hitta det bästa lånet för just dig. Vi hjälper privatpersoner till en bättre och enklare privatekonomi. Vi hjälper även mindre företag med såväl försäkring som företagslån. Vi har ett samarbete med 23 olika aktörer på den svenska lånemarknaden. I och med detta så har vi en mycket god insyn i branschen som helhet och kan erbjuda det bästa lånet för dig.

Att tänka på när man använder kredit

Det finns en konsumentkreditlag som är till för att skydda dig. Den som erbjuder dig kredit får alltså inte erbjuda dig sämre villkor än som tillåts enligt lagen. Läs därför noggrant igenom avtalet innan du accepterar kreditgivningen. Var extra uppmärksam när du läser det som gäller räntan. Om man inte är aktsam så kan man få betala dubbla priset för att man betalade med kredit. Detta händer när räntan är allt för hög när kreditperioden löpt ut. Det finns tyvärr oseriösa aktörer som vill lura dig. Därför är det bra att vara uppmärksam när du läser igenom avtalet.

Det kan också vara svårt att hitta en seriös och bra långivare när man söker privatlån. När man söker lån vill man hitta den långivaren som ger de bästa villkoren. Vår jämförelsetjänst på Zmarta leder till en positiv konkurrens mellan långivarna. Detta skapar bästa möjliga förutsättningar för att du som låntagare ska kunna matchas ihop med den långivare som passar dig bäst. Våra kunniga rådgivare hjälper dig att få en överblick över de långivare som finns på marknaden. Vilket på så vis också hjälper dig att kunna välja de villkoren som visar sig vara mest förmånliga för just dig.

Chatta