Låna till renoveringen

Låna till renoveringen – belåna bostaden

Det bästa sättet att låna pengar till din renovering är att belåna din bostad. Räntan på ett bolån är vanligtvis lägre än på andra lån och därför bör du försöka öka ditt bolån innan du ser över möjligheten av att ansöka om privatlån.

När du ska låna på din bostad är det viktigt att försöka få den omvärderad av en mäklare så att banken ser värdet i bostaden om du skulle misslyckas med att betala tillbaka lånet. Be också mäklaren att uppskatta en värdering på vad din renovering kommer att bidra till i ökning av värde på din bostad. Bostaden fungerar alltid som säkerhet för lånet och beroende på hur mycket du behöver låna till renoveringen kan det vara bra att se om du kan göra några enkla lösningar själv för att öka värdet.

Förhandla ditt bolån hos banken och visa på värdeökningen

Om du inte kan öka värdet med hjälp av en eller flera mäklare (ge inte upp efter en värdering) kan du ändå boka ett möte med banken för att se över dina lånealternativ och för att visa hur en renovering kan påverka din bostads värde. I normala fall vill banken att du ska ha ett bra sparande för att minska risken vid belåning av din bostad men i ärlighetens namn har inte alla chansen att spara mycket pengar. Sätt upp ett mål att ha sparat ihop en summa som motsvarar en månadslön innan du går till banken och intyga dem att dessa pengar finns där enbart för att betala skulder om någon månad skulle vara tuffare ekonomiskt.

Det är ofta svårare för låntagare att öka sitt bolån när den privata ekonomin är lite sämre men därför är det också viktigt att du är förberedd innan ditt möte med egna kalkyler på hur din ekonomi klarar av en större månadskostnad. Visa banken att när du lånar till renoveringen så ökar värdet på din bostad och därmed kommer en renovering inte att vara en risk – tvärtom, den kommer att öka chansen för att du ska få mer pengar tillbaka vid en försäljning.

Låna till renoveringen med ett privatlån

Om du inte kan eller vill låna till renoveringen genom att belåna din bostad går det alldeles utmärkt att finansiera renoveringen med hjälp av ett privatlån. Privatlånets ränta är högre än bolånets men om din ekonomi är stabil finns det goda chanser att du kan förhandla ner räntan.

Visa banken att renoveringen kommer öka värdet på din bostad.

På zmarta.se kan du jämföra och hitta privatlån om upp till 600 000 kronor utan någon extra kostnad. När du jämför och ansöker om lån med oss hjälper vi dig kostnadsfritt hela vägen från ansökan till utbetalt lån och vi ger dig svar om vilket lån som passar dig inom 24 timmar. Zmartahjälper dig hitta bäst lån hos banker och långivare. När du valt vilket lån som passar dig bör pengarna vara på kontot inom 3–5 dagar. Det bästa har vi dessutom sparat till sist. Med Zmarta får du lånerbjudanden från upp till 35 olika långivare till bara en kreditupplysning hos UC. På så vis får du jämföra alla alternativ utan att minska din kreditvärdighet. Zmart va!

Läs även: Därför ökar en medsökande dina chanser att få lån

photo-1517581177682-a085bb7ffb15

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt