epi

Hundförsäkring

Teckna en bra försäkring för din hund

Fyll i hundens namn.
?
Välj hundras.
Välj hundens användning.
Hundens kön:
Välj hundens kön.
Är hunden kastrerad?
Välj om hunden är kastrerad.
Ange korrekt personnummer (YYYYMMDD-nnnn).
?
Ange en korrekt mejl (ex. namn@mejl.com)
?
Genom att klicka på “Gå vidare” godkänner du Zmarta Försäkrings användarvillkor och dataskyddspolicy.
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
4,6 av 5 baserat på 20 977 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
Is
Ingela säger:

Försäljare Mikael var kunnig, vänlig, glad och förtroendeingivande

17 juli 2024
TAs
Tor Arne säger:

Fick mycket bra hjälp av Elias Sadaka för att hitta bästa alternativ på husförsäkring

16 juli 2024
PFs
Perre F säger:

Jag har flera bilar o byter bil ofta. Zmarta har jag använt tidigare och upplever att dom har kunnig...

16 juli 2024

Försäkring för hund  

Din hund är inte bara en fyrbent vän, utan också en del av din familj. Du älskar och värnar om den, och vill se till att den alltid är skyddad och trygg. Men som vi alla vet kan olyckor inträffa när vi minst anar det.  

En veterinärkostnad kan snabbt bli en tung börda för plånboken - med en pålitlig hundförsäkring får du den ekonomiska tryggheten du behöver för att kunna ge din hund den bästa vården. 

Jämför hundförsäkring  

Vi på Zmarta förstår vikten av att hitta rätt försäkring för din älskade hund. Därför erbjuder vi en bra hundförsäkring via vår partner som tål att jämföras.  

Vi samlar in all relevant information om försäkringspaketen de erbjuder och presenterar den på ett tydligt och lättförståeligt sätt. På så sätt kan du fatta ett välgrundat beslut som passar både din hund och din plånbok. 

Hundförsäkring pris  

Vi vet att priset spelar en viktig roll när det kommer till att välja hundförsäkring. Genom vår tjänst kan du enkelt se priser och olika paketalternativ från vår försäkringspartner. 

Vad kostar en hundförsäkring? 

Kostnaden för en hundförsäkring varierar beroende på flera faktorer, till exempel 

 • hundens ålder 

 • ras 

 • hälsotillstånd 

 • försäkringsbolaget 

 • omfattningen på försäkringen.  

Hundförsäkring pris per år 

Generellt sett kan årliga kostnader för en hundförsäkring variera från några hundralappar, upp till flera tusen kronor. Det är viktigt att komma ihåg att en högre premie oftast innebär att försäkringen är mer omfattande och eventuellt har en lägre självrisk. Medan en billig försäkring omfattar mindre och har en högre premie. 

För att få en mer exakt uppskattning av kostnaden för hundförsäkring är det bäst att använda en tjänst som Zmarta. Genom att ange information om din hund och dina önskemål kan du få en lista över försäkringsalternativ och priser. Vi rekommenderar dig att titta på innehåll och villkor utöver priset för att hitta den bästa hundförsäkringen som passar din budget och ger dig den trygghet du söker för din hund. 

Vad ingår i en hundförsäkring?  

Innehållet i en hundförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolag och vilken omfattning på försäkringen du väljer. Här är några vanliga moment som kan ingå i en hundförsäkring: 

 • Veterinärvård: En hundförsäkring kan täcka kostnaderna för undersökning, behandling och vård som utförs av veterinär i händelse av sjukdom eller olycka. 

 • Kejsarsnitt: De flesta hundförsäkringar ersätter kostnaden för upp till två kejsarsnitt (beroende på försäkringsbolag). Det kan finnas särskilda regler för vissa hundraser.  

 • Rehabilitering och fysioterapi: Vissa försäkringsbolag ersätter kostnader för rehabilitering och fysioterapi efter en skada eller operation för att hjälpa din hund att återhämta sig och återfå sin rörlighet. 

 • Tandvård: Vissa hundförsäkringar kan ersätta kostnader för tandvård, till exempel borttagning av mjölktänder eller bett-korrigering. 

 • Sjukvårdsrådgivning: Idag ingår ofta sjukvårdsrådgivning hos de flesta försäkringsbolag. Då kan du få rådgivning om vilken hjälp eller vård din hund behöver. Många bolag samarbetar exempelvis med FirstVet för snabb rådgivning online. 

 • Dolda fel: Försäkringen täcker veterinärvårdskostnader för dolda fel om du försäkrar din hund före 12 veckors ålder. Du kan även få ersättning om din hund behöver avlivas på grund av ett dolt fel, om du har valt livförsäkring. 

 • Magnetkameraundersökning: Vissa hundförsäkringar ersätter dig för undersökning och behandling med Computed tomography (CT), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik. 

 • Livförsäkring: Om du vill kan du teckna en livförsäkring till din hund i samband med att du tecknar en hundförsäkring. Det är ett valfritt tillägg som ersätter dig om din hund skulle avlida i förtid.  

Hundförsäkringen täcker inte skador din hund orsakar 

Hundförsäkringen täcker inte skador som ditt husdjur orsakar andra. Hemförsäkringen inkluderar dock en ansvarsförsäkring som täcker sådana skadekostnader. Som djurägare har du strikt ansvar för ditt husdjur och måste ersätta skador vid en olycka. 

Det är viktigt att läsa och förstå försäkringsvillkoren för att veta exakt vad som ingår och vad som är undantaget från försäkringen. Varje försäkringsbolag kan ha specifika villkor och begränsningar som du bör vara medveten om innan du tecknar en hundförsäkring. 

När ska jag skaffa hundförsäkring?  

Det korta svaret är: ju tidigare desto bättre! Det bästa är att teckna en hundförsäkring redan när du tar hem din nya familjemedlem. Olyckor och sjukdomar kan drabba hundar i alla åldrar, och att ha en försäkring på plats från början ger dig ett tryggt skydd från dag ett.  

Hur länge ska jag ha hundförsäkring? 

Frågan om hur länge du ska ha hundförsäkring är individuell och beror på flera faktorer. Vissa hundägare väljer att ha en försäkring under hela hundens liv, medan andra kanske väljer att avsluta försäkringen vid en viss ålder. Det är viktigt att komma ihåg att ju äldre hunden blir, desto större är risken för sjukdomar och åldersrelaterade problem. Att ha en försäkring kan då vara en värdefull trygghet för att täcka eventuella medicinska kostnader och behandlingar. 

När du funderar över hur länge du ska ha hundförsäkring är det också viktigt att ta hänsyn till din egen ekonomiska situation och hur stor omfattning på försäkringen du önskar för din hund. De flesta försäkringsbolag erbjuder olika försäkringspaket med olika omfattningar, till exempel en basförsäkring, en försäkring som omfattar lite mer eller en heltäckande försäkring. På så vis kan du anpassa försäkringen efter dina behov och budget. 

Hundförsäkring för en äldre hund  

När din fyrbenta vän börjar nå en äldre ålder blir det ännu viktigare att ha en pålitlig hundförsäkring. En hund brukar ofta räknas som gammal när den passerat sju års ålder. När de har passerat den åldern ökar risken för att hunden ska drabbas av sjukdomar och andra hälsoproblem.  

Vid den här punkten i hundens liv kan det vara fördelaktigt att välja en försäkring som inte har någon åldersgräns. Det innebär att de erbjuder samma hundförsäkring och ersättningsbelopp oavsett hundens ålder. Det enda som brukar påverkas av hundens ålder är vilket självriskbelopp du kan välja.  

Något annat som kan vara bra att ha i åtanke är att det inte brukar vara möjligt att teckna livförsäkring för din hund efter att de har nått en viss ålder. 

Byta hundförsäkring – Vad ska jag tänka på?  

Innan du byter hundförsäkring finns det några viktiga saker att ha i åtanke. Om din hund har en sjukdomshistorik så kommer inte försäkringsbolaget du byter till att ersätta skador eller sjukdomar som kan härledas bakåt i tiden. De kan också göra undantag i försäkringen för sådant som hunden har drabbats av tidigare i livet. 

Med andra ord är det viktigt att göra en noggrann utvärdering innan du byter hundförsäkring. Granska din nuvarande försäkring för att förstå vilka områden den täcker och vilka begränsningar den har. Sedan kan du använda Zmartas jämförelsetjänst för att utforska andra försäkringsalternativ.  

När du jämför försäkringar, se till att titta på försäkringsbolagens omdömen och recensioner för att få en uppfattning om deras kundservice och hantering av skadeärenden. Dessutom är det viktigt att noggrant granska priserna, innehållet och eventuella undantag eller begränsningar. Genom att vara väl förberedd kan du göra ett välgrundat beslut när du byter hundförsäkring. 

Vilken hundförsäkring är bäst? 

Frågan om vilken hundförsäkring som är bäst är svår att besvara, eftersom det beror på individuella behov och preferenser. Varje hund och ägare är unika, och vad som fungerar bra för en person kanske inte passar en annan. Det är därför det är viktigt att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta den bästa försäkringen för din hund.  

Med Zmartas hjälp kan du enkelt få en uppfattning om priser, innehåll och villkor för olika försäkringsalternativ och göra ett välgrundat val. Kom ihåg att välja en försäkring som passar din hunds ålder, hälsa och livsstil, samt en försäkring som ger dig den nödvändiga tryggheten och ekonomiska skyddet.

Granskad av

Sebastian Franzén, partneransvarig försäkringar på Zmarta
Sebastian Franzén, partneransvarig försäkringar på Zmarta

Sebastian Franzén

Partneransvarig försäkringar

Sebastian är partneransvarig för försäkringar på Zmarta. Han har jobbat med försäkringar i över 20 år och haft roller som försäkringsförmedlare, kundservicechef och försäljningschef. 

26 mars 2024