Billån

Låna till motorcykel

2022-03-17 Angelica Lindberg
10 låna till motorcykel

Drömmer du om att köpa en motorcykel? Det finns olika sätt att finansiera ditt köp av motorcykel, genom ett mc-lån eller ett privatlån. Låt drömmen om din motorcykel bli till verklighet!

Olika sätt att finansiera ditt köp av motorcykel

Ett sätt att finansiera motorcykelköpet är att ta ett lån. Det finns två olika sorters lån att välja mellan: mc-lån och privatlån. Här går vi igenom skillnaderna mellan de två olika lånen.  

Låna till motorcykel med mc-lån

Ett mc-lån är ett lån där motorcykeln används som säkerhet. Du kan låna upp till 80 % av motorcykelns totala summa, du behöver därför ha sparat ihop en kontantinsats på som minst 20 %. 

Eftersom motorcykeln tas som säkerhet för mc-lånet får du normalt en lägre ränta än vid ett privatlån och därmed en lägre månadskostnad än om du ansöker om ett privatlån. Privatlånet är dock ett väldigt bra alternativ till mc-lånet.

Låna till motorcykel med privatlån 

Ett privatlån är ett lån där du får låna pengar till precis vad du vill, utan att behöva lämna någon säkerhet. Din motorcykel räknas alltså inte som säkerhet för ditt lån utan säkerheten i lånet är din förmåga att kunna betala tillbaka din skuld till långivaren. 

Räntan vid ett privatlån är högre än vid ett mc-lån och det krävs därför att du väljer vilken typ av låneform du vill ansöka om – lånet med lägre ränta eller lånet utan säkerhet.

Vilket lån ska jag välja? 

Det kan vara svårt att välja låneform och därför kan det vara bra att jämföra både mc-lån och privatlån för att se vilket lån som passar dig och dina behov bäst. Självklart spelar räntan, kontantinsatsen och övriga aspekter in i beslutet, men i slutändan måste månadskostnaden vara ett belopp som du har råd med. Den totala summan för lånet får dessutom inte vara orimligt hög. 

Mc-lån återbetalningstid och villkor

Återbetalningstiden för ett mc-lån varierar hos olika långivare men på Zmarta är återbetalningstiden vid privatlån upp till 18 år. Du kan när som helst betala tillbaka hela din skuld och avsluta ditt lån, utan någon extra kostnad.

Jämför privatlån med Zmarta

Zmarta erbjuder inte mc-lån, men du kan själv jämföra lån genom att ansöka om mc-lån hos både din lokala bank och andra långivare. Problemet med att jämföra själv hos olika långivare är att det tas en ny kreditupplysning vid varje separat ansökan, vilket kan försämra din kreditvärdighet.

Fördelarna med att ansöka om lån via Zmarta är att vi bara gör en kreditupplysning hos UC – trots att vi jämför upp till 35 långivare. Vi hjälper dig att hitta det lån som är mest förmånligt för dig.

Läs även: Låna 100 000 kr

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna i vit skjorta och blåa jeans står utanför en vit familjebil med sitt barn i en röd barnvagn
Billån Bästa familjebilen
Ta reda på den bästa bilen för dig och din familj och det viktigaste att tänka på inför ett nytt bilköp!
Bilar på en trafikfylld gata i Stockholm
Billån Bästa begagnade bilen 2023
Ta reda på vilken begagnade bil är bäst och passar just din budget och dina preferenser!
Husbil, sten och snö.
Billån Bo i husvagn året om
Tiny living, vanlife eller campingliv året om? Här har du guiden för att bo i husvagn året om.