Billån

Låna till husvagn

2022-03-17 Angelica Lindberg
15 låna pengar till husvagn

Lockas du av friheten som kommer med att ha sitt sommarställe på hjul? Många drömmer om att köpa husvagn och ett lån kan göra drömmen till verklighet. På Zmarta kan du jämföra och hitta privatlån som finansiering för din husvagn.

Låna till husvagn med eller utan säkerhet

Du kan välja mellan att ta ett husvagnslån eller ett privatlån för att finansiera ditt köp av husvagn. Väljer du att ta ett husvagnslån måste du spara till en kontantinsats på minst 20 % av husvagnens värde, eftersom du vanligtvis bara får låna upp till 80 % av husvagnens totala värde. Dessutom behöver du lämna husvagnen som säkerhet till lånet. 

Du kan också välja att ta ett privatlån till din husvagn. Räntan på privatlån brukar vara högre, men du slipper lämna husvagnen som säkerhet och kan när som helst under avbetalningstiden betala tillbaka hela lånet, utan extra kostnad. Du behöver inte spara ihop till en kontantinsats och kan ansöka om ett lån på upp till 600 000 kronor. Avbetalningstiden varierar från mellan 1 till 18 år. 

Krav för att få låna till husvagn via Zmarta

För att få ta ett privatlån till husvagnen via Zmarta krävs det att du 

  • är minst 18 år gammal

  • har en årsinkomst på minst 100 000 kr

  • inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

Jämför lån till husvagnen innan du bestämmer dig

Det är alltid bra att jämföra lån innan du bestämmer dig, så du kan hitta det bästa lånet för just dig och dina behov. Men var försiktig med att jämföra allt för många banker och långivare på egen hand, eftersom en ny kreditupplysning görs vid varje ny ansökan. Vilket i sin tur försämrar din kreditvärdighet

Med Zmartas jämförelsetjänst ansöker du om lån hos upp till 35 banker och långivare med bara en kreditupplysning hos UC. På så vis kan du enkelt se vilket lån som är mest förmånligt för just dig.

Läs även: Låna 100 000 kr

Fler i samma kategori

Se alla
skjema-billan-h850c
Billån Finansiera bilköpet med ett privatlån hos Resurs via Zmarta
Resurs erbjuder idag privatlån för bilköp med summor mellan 10 000 kr och upp till 400 000 kr. Går du i tankar om en ny ...
10 låna till motorcykel
Billån Låna till motorcykel
Det finns olika sätt att finansiera ditt köp av motorcykel, genom ett mc-lån eller ett privatlån.
11 låna pengar till husbil
Billån Låna till husbil
Hos Zmarta kan du ansöka om lån till din husbil, utan att du behöver lämna husbilen som säkerhet.