Båtförsäkring

Billig båtförsäkring: tips på hur du hittar en billig båtförsäkring

2022-07-19 Angelica Lindberg
Billig båtförsäkring: tips på hur du hittar en billig båtförsäkring

En båtförsäkring är bra att ha men du tycker säkert det är tråkigt att betala för något som du inte vill använda. Därför delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan få en så billig båtförsäkring som möjligt så att du inte betalar mer än du behöver.

Det första du måste bestämma dig för är vilken båtförsäkring du vill ha. Eller snarare vilken båtförsäkring du behöver. Försäkringsbolagen brukar nämligen erbjuda sina båtförsäkringar i olika nivåer. En grundläggande båtförsäkring är billigare varje månad men täcker inte lika mycket som en mer omfattande båtförsäkring.

Jämför båtförsäkringar

För att hitta en så billig båtförsäkring som möjligt måste du jämföra erbjudanden från olika försäkringsbolag. Det kan ta flera timmar men måste göras. Kom ihåg att du inte bara ska jämföra priserna utan även villkoren. Du vill hitta en båtförsäkring med så bra villkor som möjligt till bästa tänkbara pris. En bra och billig båtförsäkring.

Spara tid och pengar med Zmarta

Om du vill spara tid och inte orkar kolla runt hos alla olika försäkringsbolag kan du jämföra bolagen genom oss. Det är gratis och tar bara en 1 eller 2 minuter. Inom ett par minuter har du erbjudanden från ett gäng olika bolag. Om du får ett pris som du nappar på kan du köpa försäkringen genom oss till samma pris som hos bolaget.

Vad ska en billig båtförsäkring innehålla?

Eftersom försäkringsbolagen nästan alltid har båtförsäkringar i olika nivåer kan du välja omfattning efter behov. För att göra det enkelt: om du har en billigare båt kan du välja en enklare båtförsäkring än den som har en dyrare båt. Vilka nivåer som finns och vad som ingår i respektive nivå kan däremot variera mellan olika bolag.

Tänk på att vad som är en billig båtförsäkring är relativt.

Innehållet i en grundläggande båtförsäkring

Moment som brukar eller kan ingå i en grundläggande båtförsäkring är bland annat ansvars- och krisförsäkring samt rättsskydd. Med en grundläggande båtförsäkring kan du även få ersättning för skador som uppkommer vid brand, skadegörelse och stöld samt vid sjösättning, upptagning och transport.

Innehållet i en mer omfattande båtförsäkring

Om du vill att din båt omfattas av mer skydd än så kan du köpa en båtförsäkring med fler moment. Med en sån kan du till exempel få ersättning för assistans, maskin- och sjöskada. Tänk på att vad som faktiskt ingår kan variera mellan olika bolag. Det gäller alla nivåer. När du jämför båtförsäkringar på Zmarta ser du vad som ingår.

Välj försäkring efter behov

Kom ihåg att en billig båtförsäkring inte behöver vara sämre än en dyr båtförsäkring. Allt handlar nämligen om vilket behov du har och vad försäkringen innehåller. Du vill inte betala för något du inte behöver. Med andra ord handlar det om att du ska undvika att kasta pengar i sjön. Jämför båtförsäkringar och välj en som passar dig!

Tips på hur du kan få en ännu billigare båtförsäkring

Hos många försäkringsbolag kan du få rabatt på din båtförsäkring. Det kan handla om så mycket som 40 % i rabatt. Förutom att du kan få 10 % rabatt om du har förarintyg kan du även få ytterligare rabatt om du vidtagit åtgärder som minskar risken att båten blir stulen.

Du kan få rabatt på din båtförsäkring om du:

  • låser fast båten i hemmabryggan

  • låser in utombordsmotorn under vintern

  • monterar en spårsändare

  • monterar stötdämpande kölskydd

  • märker utombordsmotorn med mikropunkter

Vad som krävs för att få rabatt kan variera mellan olika försäkringsbolag.

Fler i samma kategori

Se alla
Köpa båt: stor köpguide och tips inför båtköpet
Båtförsäkring Köpa båt: stor köpguide och tips inför båtköpet
Går du i båtdrömmar? Att köpa båt kräver eftertanke och det är en hel del saker som du behöver ha koll på beroende på om ...
Gå inte på grund med båten i sommar
Båtförsäkring Gå inte på grund med båten i sommar
Som båtägare behöver du vara förberedd på oväntade händelser när du är ute på sjön. Det som ligger dolt under ytan kan v ...
Vinterförvaring båt
Båtförsäkring Vinterförvaring båt: tips inför upptagning och vinterförvaring av båten
Nu när höstkylan dragit in över land börjar det bli dags att ta upp båten och förbereda den inför vinterförvaringen. Ta ...