Summer 22 - Mobile

Privatlån

Jämför och låna upp till 600 000 kr

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 3 960 omdömen
Charles Chijioke Okwara säger:

Jag är nöjd eftersom fått jag låg ränta lön

13 februari 2023
Läs fler omdömen

Så funkar det

SET 2 step 1 phone and hand

Skicka in din ansökan

Ansökan skickas vidare till upp till 35 långivare samtidigt på bara en UC.
SET 2 step 3 hand choosing

Välj ditt lån

På Zmarta.se samlas alla dina låneerbjudanden. Du kan enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet för dig.
LAN bottom 1 REV

Pengarna in på kontot

Pengarna finns på ditt bankkonto inom 1-4 dagar från att långivaren har mottagit ett signerat låneavtal från dig.

Varför du ska ansöka om privatlån via Zmarta

 • Upp till 600 000 kr
 • Låneerbjudanden från upp till 35 banker och långivare
 • Lös dyra smålån och krediter, samla lån eller låna till investeringar
 • Ansök tillsammans med en medsökande
 • Få bäst ränta och villkor utifrån din ekonomiska situation.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån (även kallat blancolån) är ett lån utan säkerhet. Det betyder att långivaren inte har någon säkerhet när det kommer till att du betalar tillbaka ditt lån. Alltså pantsätter du inte din bostad eller bil för lånet.

Du bestämmer själv vad du ska använda ditt lån till, som samla dina dyra lån och krediter, renovera bostaden ta en resa eller till att köpa en bil.

Finns det privatlån med låg ränta och bra villkor?

Räntan är viktig när du ska låna pengar. Det är med den som du betalar banken eller långivaren för ditt lån. Därför är det viktigt att du tar ett lån med så låg ränta som möjligt. Räntan sätts utifrån flera faktorer som bland annat storleken på lånet, kreditvärdighet, inkomst och hur troligt det är att du kan betala tillbaka ditt lån. Dessa faktorer värderas olika av långivarna och därför kan du få olika hög ränta på ditt lån beroende på långivare.

Jämför privatlån innan du lånar

Det är många som ryggar tillbaka när man nämner privatlån utan säkerhet – frågor som “vad betyder lån utan säkerhet för mig?”. Det du ska förstå är att säkerheten gäller mer för långivaren än för dig, då de inte har någonting pantsatt från dig om det skulle vara så att du inte kan betala tillbaka ditt lån.

Det finns absolut billiga privatlån med bra villkor och låg ränta, det gäller bara att hitta dem. Tillsammans med Zmarta kan du jämföra upp till 35 banker och långivare för att få det bästa privatlånet för just dig och din ekonomiska situation.

Hur jämför jag lån med Zmarta?

Det kan inte bli mycket enklare än att jämföra lån hos oss. Ansök om privatlån genom att skicka in en ansökan via formuläret, sedan kommer vi göra grovjobbet. Viktigt att känna till är att om du vill ansöka om ett lån via Zmarta är kraven att du:

 • Är minst 18 år.
 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kr från arbete, a-kassa eller dylikt.
 • Inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

Du kan däremot ansöka om lån via Zmarta om du har betalningsanmärkningar. Vi samarbetar med flera banker och långivare som godtar betalningsanmärkningar.

Hitta privatlånet med lägst ränta

Räntan sätts utifrån flera faktorer som bland annat storleken på lånet, kreditvärdighet, inkomst och hur troligt det är att du kan betala tillbaka ditt lån. Dessa faktorer värderas olika av långivarna och därför kan du få olika hög ränta på ditt lån beroende på långivare.

Varför du ska använda Zmarta för att hitta privatlån med låg ränta? För att vi samlar in och matchar dig med upp till 35 banker och långivare så att du kan få flera låneerbjudanden på bara en kreditupplysning.

Tänk på detta när du ansöker om billiga privatlån

När du tar ett privatlån vill du såklart ha ett lån med så bra villkor som möjligt. Vilka villkor du får på ditt lån påverkas av hur stort belopp du lånar, hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna och hur stor risk långivaren bedömer att det är att låna ut pengar till dig.
Det finns flera saker du kan göra för att få så bra villkor som möjligt, du kan exempelvis fundera på:

 • Hur stort belopp du vill låna och hur lång tid du vill ta på dig att betala tillbaka – kan du klara dig med ett mindre lån än vad du tänkt dig från början? Snabbare avbetalningstakt är ett sätt att sänka totalkostnaden.
 • Har du möjlighet att betala av tidigare lån och skulder innan du tar ett nytt lån? Ju mindre skulder du har, desto bättre är möjligheterna att få ett lån med låg ränta. En möjlighet kan vara att samla dina mindre lån i ditt nya lån.
 • Om du kan ta lånet tillsammans med någon. En medsökande påverkar villkoren på ditt lån eftersom det påverkar både hur stor risk det är att låna ut pengar till dig och den ekonomiska situationen för lånet då ni är två som delar på ansvaret.

Ansök om privatlån

Har du bestämt dig för att ansöka om ett privatlån via Zmarta men har ytterligare frågor eller funderingar innan du vill gå vidare? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper de dig med allt du behöver. Utöver det så kan vi meddela att:

 • Det är kostnadsfritt att jämföra lån hos Zmarta.
 • Du binder dig inte till något förrän du har signerat ett avtal och behöver därför inte ta ett låneerbjudande om du inte vill.
 • Endast en kreditupplysning hos UC kommer att tas så ditt kreditvärde behöver inte påverkas.

  Vad är smart att låna till?

  privat lan part 2 NO

  Låna till prylar

  Om du inte har full koll på din ekonomi och en bra buffert ska du undvika att låna till den här sortens köp. Spara i stället pengar till ditt shoppande!
  privat lan part 2 MAYBE

  Låna till bil

  En bil kan för många vara ett nödvändigt och bra köp, och för att göra det möjligt kan det behövas ett lån. Låna inte onödigt mycket, så blir ditt billån en lyckad historia.
  privat lan part 2 OK

  Låneomläggning

  Har du dyra lån och krediter du betalar onödigt mycket på? Då är en låneomläggning, där du samlar dina befintliga lån i ett nytt, en väldigt bra idé.

  Andra smarta tjänster

  Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!
  Artboard 1

  Sänk ditt elpris

  • Jämför alla Sveriges elbolag
  • Garanterat bäst elpris
  • Byt avtal på några minuter
  Artboard 1

  Hitta rätt bilförsäkring

  • Jämför kostnadsfritt
  • Byt försäkring snabbt och enkelt
  • Spara tusenlappar varje år

  Vanliga frågor och svar

  • Hur mycket kan jag låna?
   Via Zmarta kan du ansöka om ett fördelaktigt privatlån på upp till 600 000 kronor till något du drömmer om, men inte har tid att spara till.
  • Behöver jag amortera på mitt privatlån?
   Ja. Att amortera på sitt lån är egentligen synonymt med att betala tillbaka sitt lån. Det finns inga amorteringsfria privatlån.
  • Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkning?
   Japp. Det kan vara lite svårare att få ett lån om du har en betalningsanmärkning, men inte alls omöjligt. Att du har en betalningsanmärkning visar att du haft svårt att återbetala en tidigare skuld du haft. Det tolkas av en långivare som en ökad risk, vilket betyder att du ibland får en högre ränta eller bli nekad att ta lån. Men vissa långivare beviljar dig ändå ett lån om du kan styrka att du betalat av din tidigare skuld och att du har en godtagbar ekonomi för lånet.
  • När betalas lånet ut?
   När du kikat på alla dina låneerbjudande och bestämt dig för att tacka ja till ett måste du signera avtalet. Det kan du oftast göra med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto inom 1-4 bankdagar, ibland redan samma dag!
  • När får jag svar från bankerna?
   Varje bank och långivare går igenom din ansökan och svarar direkt i vår portal, antingen med ett låneerbjudande eller ett nekande. Du får svar från över 35 banker och långivare inom kort, de första svaren kan börja trilla in redan efter någon minut. Därefter kan du själv jämföra dina låneerbjudanden för att välja det som passar dig bäst.
  • Kan jag ansöka med A-kassa/provanställning/som student?
   Ja, det går utmärkt att ansöka så länge du uppfyller våra grundkrav. Vi kan aldrig garantera att din ansökan blir beviljad, det avgör varje långivare för sig utefter sina egna kriterier.
  • Hur fort ska jag återbetala mitt lån?
   Ju snabbare du återbetalar ditt lån, desto lägre blir den totala kostnaden för lånet. Tänk bara på att en kortare avbetalningstid innebär att din månadskostnad ökar, och det är viktigt att du klarar av dina återbetalningar.
  • Vilka bankers privatlån jämför Zmarta?
   Vi jämför upp till 35 banker och långivare åt dig när du vill låna pengar eller samla dina lån. Här kan du se vilka vi jämför.

  Artiklar om lån

  Inga artiklar hittades

  Chatta med oss! Chatt