loans

Privatlån

Jämför och låna upp till 600 000 kr

Menade du ?
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – en UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

Individuell ränta 3.25–29.40% (effektiv ränta 3.30–30.40%). Återbet. tid 1-20 år.

4,7 av 5 baserat på 19 649 omdömen

31 maj 2023

Sandra säger:

Trots strul med det valda erbjudandet fick vi väldigt bra service o hjälp av smartas kundtjänst

Så funkar det

Zmarta Illustrations Submitting application 4

Skicka in din ansökan

Ansökan skickas vidare till upp till 35 långivare samtidigt på bara en UC.

Zmarta Illustrations Select an offer 9

Välj ditt lån

På Zmarta.se samlas alla dina låneerbjudanden. Du kan enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet för dig.

Zmarta Illustrations Payout 28

Pengarna in på kontot

Pengarna finns på ditt bankkonto inom 1-4 dagar från att långivaren har mottagit ett signerat låneavtal från dig.

Varför du ska ansöka om privatlån via Zmarta

 • Upp till 600 000 kr

 • Låneerbjudanden från upp till 35 banker och långivare

 • Lös dyra smålån och krediter, samla lån eller låna till investeringar

 • Ansök tillsammans med en medsökande

 • Få bäst ränta och villkor utifrån din ekonomiska situation.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån (även kallat blancolån) är ett lån utan säkerhet. Det betyder att långivaren inte har någon säkerhet när det kommer till att du betalar tillbaka ditt lån, alltså pantsätter du inte din bostad eller bil för lånet.

Du bestämmer själv vad du ska använda ditt lån till, samla dina dyra lån och krediter, renovera bostaden, ta en resa eller köpa en bil.

Finns det privatlån med låg ränta och bra villkor?

Räntan är viktig när du ska låna pengar. Det är med den (tillsammans med själva lånebeloppet) du betalar banken eller långivaren för lånet, därför är det viktigt att du tar ett lån med så låg ränta som möjligt. Räntan sätts utifrån flera faktorer, bland annat storleken på lånet, kreditvärdighet, inkomst och hur troligt det är att du kan betala tillbaka ditt lån. Dessa faktorer värderas olika av långivarna och därför kan du få olika hög ränta på ditt lån beroende på långivare.

Jämför privatlån innan du lånar

Det är många som ryggar tillbaka när man nämner privatlån utan säkerhet – frågor som “vad betyder lån utan säkerhet för mig?”. Det du ska förstå är att säkerheten gäller mer för långivaren än för dig, då de inte har någonting pantsatt från dig om det skulle vara så att du inte kan betala tillbaka ditt lån (något de har om du tar ett bolån).

Det finns absolut billiga privatlån med bra villkor och låg ränta, det gäller bara att hitta dem. Tillsammans med Zmarta kan du jämföra upp till 35 banker och långivare för att få det bästa privatlånet för just dig och din ekonomiska situation.

Hur jämför jag lån med Zmarta?

Det kan inte bli mycket enklare än att jämföra lån hos oss. Ansök om privatlån genom att skicka in en ansökan via formuläret, sedan gör vi grovjobbet. Viktigt att känna till är att om du vill ansöka om ett lån via Zmarta är kraven att du:

 • Är minst 18 år.

 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kr från arbete, a-kassa eller dylikt.

 • Är folkbokförd och bosatt i Sverige.

 • Inte har några obetalda skulder hos Kronofogden*.

*Du kan däremot ansöka om lån via Zmarta om du har betalningsanmärkningar. Vi samarbetar med flera banker och långivare som godtar anmärkningar.

Hitta privatlånet med lägst ränta

Räntan på privatlån bestäms av faktorer som lånestorlek, kreditvärdighet, inkomst och återbetalningsförmåga. Räntenivåer varierar mellan långivare, och det är därför viktigt att jämföra erbjudanden från flera banker och långivare för att hitta den lägsta räntan för dig.

Vår jämförelsetjänst matchar dig med upp till 35 långivare, vilket bara underlättar din egen låneundersökning, samtidigt ger det dig olika val som passar din ekonomiska situation. 

Tänk på detta när du ansöker om billiga privatlån

När du tar ett privatlån vill du såklart ha ett lån med så bra villkor som möjligt. Vilka villkor du får på ditt lån påverkas av hur stort belopp du lånar, hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna och hur stor risk långivaren bedömer att det är att låna ut pengar till dig. Det finns flera saker du kan göra för att få så bra villkor som möjligt, du kan exempelvis fundera på:

 • Hur stort belopp du vill låna och hur lång tid du vill ta på dig att betala tillbaka – kan du klara dig med ett mindre lån än vad du tänkt dig från början? Snabbare avbetalningstakt är ett sätt att sänka totalkostnaden.

 • Har du möjlighet att betala av tidigare lån och skulder innan du tar ett nytt lån? Ju mindre skulder du har, desto bättre är möjligheterna att få ett lån med låg ränta. En möjlighet kan vara att samla dina mindre lån i ditt nya lån.

 • Om du kan ta lånet tillsammans med någon. En medsökande påverkar villkoren på ditt lån eftersom det påverkar både hur stor risk det är att låna ut pengar till dig och den ekonomiska situationen för lånet då ni är två som delar på ansvaret.

Ansök om privatlån

Har du bestämt dig för att ansöka om ett privatlån via Zmarta men har ytterligare frågor eller funderingar innan du vill gå vidare? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper de dig med allt du behöver. Utöver det så kan vi meddela att:

 • Det är kostnadsfritt att jämföra lån hos Zmarta.

 • Du binder dig inte till något förrän du har signerat ett avtal och behöver därför inte ta ett låneerbjudande om du inte vill.

 • Endast en kreditupplysning hos UC kommer att tas så ditt kreditvärde behöver inte påverkas.

Vad är smart att låna till?

Zmarta Illustrations Private loan Travel 17

Låna till prylar

Om du inte har full koll på din ekonomi och en bra buffert ska du undvika att låna till den här sortens köp. Spara i stället pengar till ditt shoppande!

Zmarta Illustrations CRM Car insurance generic 10

Låna till bil

En bil kan för många vara ett nödvändigt och bra köp, och för att göra det möjligt kan det behövas ett lån. Låna inte onödigt mycket, så blir ditt billån en lyckad historia.

Zmarta Illustrations Consolidating loans 22

Låneomläggning

Har du dyra lån och krediter du betalar onödigt mycket på? Då är en låneomläggning, där du samlar dina befintliga lån i ett nytt, en väldigt bra idé.

Låna mellan 10 000 - 600 000 kr

Genom Zmarta kan du ansöka om lån från 10 000 kronor, som kanske är lösningen för familjesemestern, ända upp till 600 000 kronor för att renovera eller köpa bil. Nedan finns mer information och exempel på kalkyler för våra populäraste lånebelopp.

Andra smarta tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Hitta rätt bilförsäkring

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket kan jag låna?
 • Behöver jag amortera på mitt privatlån?
 • Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkning?
 • När betalas lånet ut?
 • När får jag svar från bankerna?
 • Kan jag ansöka med A-kassa/provanställning/som student?
 • Hur fort ska jag återbetala mitt lån?
 • Vilka bankers privatlån jämför Zmarta?

Artiklar om lån

Medsökande på lån - därför ökar dina chanser

Att ansöka om lån med medsökande kan öka chanserna att få ditt lån beviljat och ge bättre vi...

Lån utan UC med många förfrågningar

Flera förfrågningar i form av kreditupplysningar kan sätta käppar i hjulet om du planerar at...

Svårt att få lån? Så ska du göra

Det finns flera anledningar till varför man ansöker och vill ta ett lån. Men vad gör man om ...

Chatta med oss! Chatt