Märkesförsäkringar för mc

Försäkringar anpassade för ditt mc-märke 

En märkesförsäkring är en specialanpassad motorcykelförsäkring för olika mc-märken. Märkesförsäkringen kan ge dig mer fördelaktiga villkor samt en snabbare och smidigare skadereglering. 

Om du tecknar en märkesförsäkring för just ditt mc-märke så kan du vara säker på att du får bästa möjliga service på en auktoriserad märkesverkstad där de är experter på ditt märke. Behöver din motorcykel repareras använder de sig av originaldelar. 

Jämför och teckna mc-försäkring via Zmarta 

Märkesförsäkringar kan ibland vara billigare än vanliga mc-försäkringar, men vi rekommenderar dig att trots det alltid jämföra både villkor och priser på flera olika mc-försäkringar innan du bestämmer dig. På Zmarta kan du jämföra, byta och teckna en ny motorcykelförsäkring som passar dina behov. Det är kostnadsfritt och försäkringarna har samma pris som hos försäkringsbolagen.  

Utforska olika motorcykelmärken 

Byta till sommardäck: Datum och lagar 2023

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Du bör inte byta till sommardäck innan den 31 mars om du är osäker på om det är vinterväglag eller inte. I artikeln får du veta mer om vilka datum och regler som gäller för sommardäck. Vi går också igenom vad som gäller för året runt-däck: är de bra eller dåliga och framförallt – är de säkra att använda på heta sommarvägar?

Vilken försäkring måste finnas på en registrerad bil?

Alla motorfordon som är registrerade och används i trafiken måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter personskador och skador på andras egendom. Om du inte tecknar en sådan försäkring måste du istället betala en daglig avgift.

Elbil försäkring

Under 2017 ökade antalet elbilar i Sverige med 60 %. Men fortfarande står batteribilar och laddhybrider för mindre än 1 % av den totala personbilsflottan i landet. Begränsad efterfrågan innebär generellt dyrare försäkring - dels för att nybilspriset är högre och dels för att få verkstäder i Sverige har kompetens för att reparera avancerade elbilar.

Zmarta är Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Nedan hittar du all information du behöver när du ska försäkra elbil. Kontakta oss för gratis försäkringsrådgivning!

Chatta med oss! Chatt