Mc-försäkring för Kawasaki

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kawasaki.

Om Kawasaki

Det japanska företaget Kawasaki grundades 1878 av Shozo Kawasaki. Den första motorcykeln tillverkades med en motor som var inspirerad och baserad på teknik från flygplansmotorer. 1996 hade Kawasaki tillverkat hela tio miljoner motorcyklar. Företaget tillverkar även motorer och delar för flyg- och bilindustrin, bilar samt robotar för tillverkningsindustri. När det gäller motorcyklar är utbudet stort. Kawasakis mest välkända modeller är:

  • Z1/Z900

  • ZZR 1100

  • ZX-12R

Kawasaki är känd för att tillverka så kallade “värstingmodeller” med extra snabb acceleration och topphastighet på över 300 km/h.

Dags att se över eller teckna en ny mc-försäkring?

Om du letar försäkring för Kawasaki så har vi samlat all info du behöver i denna artikel. Det första du bör fundera över är hur pass mycket skydd du behöver för din mc, alltså vilken försäkringsnivå du ska välja. Vad som ingår i respektive försäkringsnivå förklarar vi härnäst i artikeln.

Tänk på att jämföra och se över din mc-försäkring en gång per år, eftersom villkor och dina försäkringsbehov kan ändras.

Trafikförsäkring för Kawasaki

Enligt trafikskadelagen ska alla motordrivna fordon ha en trafikförsäkring. Den ger ett skydd för alla som vistas i trafiken inklusive dig och den du skjutsar. Den skyddar även andras egendom vid en olycka. Det du bör känna till är att en trafikförsäkring inte ger ditt eget fordon något skydd för yttre skada. Din mc måste ställas av för att kravet om trafikförsäkring ska sluta gälla, alternativt får du endast köra inom ett begränsat, inhägnat område.
Läs mer om trafikförsäkring för Kawasaki här

Halvförsäkring för Kawasaki

När du tecknar en halvförsäkring ingår mer skydd för dig och din Kawasaki. Om din mc har en aktiv vagnskadegaranti rekommenderas en halvförsäkring. En halvförsäkring kan även vara valet för dig om din mc är äldre och har ett minskat värde. Det som ingår i en halvförsäkring är trafikförsäkring samt vanligtvis även följande skydd:

  • maskin- och elektronikskydd

  • allrisk-/drulleförsäkring

  • glas

  • brand

  • räddning

  • rättsskydd


Kan en halvförsäkring vara rätt för dig? Jämför villkor och omfattning via vår jämförelsetjänst och ta reda på det idag!
Läs mer om halvförsäkring för Kawasaki här

Helförsäkring för Kawasaki

Vill du ha ännu bättre skydd för din Kawasaki? Då kan en helförsäkring vara ett alternativ. Det som är skillnaden mellan en halv- och helförsäkring är att det i helförsäkringen ingår en vagnskadeförsäkring. Därför rekommenderas en helförsäkring främst till dig som har en Kawasaki där vagnskadegarantin upphört. En vagnskadegaranti gäller vanligtvis under de tre första åren, och en del försäkringsbolag uppgraderar automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring så fort garantin slutat gälla. Skydden i trafik- och halvförsäkringen ingår även i en helförsäkring.
Läs mer om halvförsäkring för Kawasaki här.

Märkesförsäkring för Kawasaki

En märkesförsäkring är för dig som vill lägga lite extra på en specialanpassad försäkring för just Kawasaki. Det kan ingå exempelvis förlängd maskinskadeförsäkring och assistans dygnet runt. Försäkringsbolagen som erbjuder märkesförsäkring samarbetar ofta med Kawasaki Sverige för att ge din mc skräddarsytt skydd. Du kan inte teckna en märkesförsäkring via Zmarta utan du får själv söka upp och begära prisförslag från de bolag som har just den typen av försäkringar. Det du kan göra är att använda vår tjänst för att jämföra märkesförsäkring med övriga mc-försäkringar som du kan teckna här hos oss.

Kostnader för Kawasaki mc-försäkring

Det finns mycket som påverkar priset på din försäkringspremie. Först och främst är det vilken försäkringsnivå du väljer, och om du är i behov av någon tilläggsförsäkring. Priset baseras också på var i landet du bor och hur gammal du är. Om du är under 26 år, blir det för det mesta en högre premie, eftersom försäkringsbolagen gör riskbedömningen att en yngre förare är mer olycksbenägen.

Det finns dock saker du kan göra för att komma undan med en billigare försäkring, nämligen om du uppfyller vissa aktsamhetskrav. Exempelvis kan det handla om att ha din mc inlåst nattetid, att du som förare har rätt skyddsutrustning, samt att du inte låter någon annan köra din Kawasaki. Glöm inte heller att ett medlemskap i Sveriges MotorCyklister (SMC) även sänker din premie.
Så mycket kostar MC försäkringen där du bor

Försäkra din mc med Zmartas 5 smarta tips!

1. Jämför villkor och pris på din mc-försäkring

När du tecknar en mc-försäkring bör du alltid jämföra olika försäkringar och försäkringsbolag innan du väljer, eftersom både villkor och priser skiljer sig åt mellan de olika försäkringsgivarna. Tänk också på att det finns chans att förhandla om försäkringspremien om du uppfyller de aktsamhetskrav som försäkringsbolagen efterfrågar. Ju fler säkerhetsförebyggande åtgärder du tar för dig och din Kawasaki, desto lägre premie.

2. Vilken Kawasaki-typ är du?

Kawasaki har många riktiga “värstingmodeller” så har du valt en Kawasaki är du troligen en person som gillar när det går undan. Kanske är ZX–10R något för dig? Men glöm inte en bra försäkring, skyddskläder och bra bromsar!

3. Nå rätt nivå på din mc-försäkring

En bra idé när du ska välja nivå är att utgå från dig, din mc-modell och hur du planerar att använda den. Välj exempelvis en helförsäkring om vagnskadegarantin inte gäller längre. Att teckna en tilläggsförsäkring kan även vara ett alternativ för att komplettera en lägre försäkringsnivå och på så sätt få en mc-försäkring som passar din Kawasaki.

4. Spara till en mc-buffert

Äga motorcykel kan kosta en hel del. Den kräver regelbunden service och en säker plats till förvaring när den inte används. Utrustning för dig och din mc är även det en stor utgift. Att lägga undan pengar varje månad kan vara ett sätt att samla till en buffert för de olika kostnader som kan uppstå i samband med att du äger en mc.

5. En försäkringsgivare till alla dina försäkringar

Du sparar pengar genom att samla flera eller alla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Du har chans att spara upp till 20 % på dina försäkringskostnader, och även hanteringen förenklas när du ska att betala dina försäkringspremier. Och om du av någon anledning behöver utnyttja en försäkring blir det enklare om allt är samlat på ett och samma ställe.

Det är lätt att jämföra mc-försäkring hos Zmarta

Använd Zmartas jämförelsetjänst när du vill jämföra olika mc-försäkringar så minskar du risken att betala en dyr premie för en försäkring som inte är den bästa för just dig och din Kawasaki. Genom att jämföra hittar du snabbt olika förslag och kan sedan teckna din försäkring direkt via oss på Zmarta. Du sparar tid och krångel genom att slippa ringa runt eller mejla och begära offert från flera bolag, istället får du flera förslag baserat på dina förutsättningar med endast ett knapptryck.

Chatta