Mc-försäkring för Suzuki

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki.

Om Suzuki

Japanska fordonstillverkaren Suzuki tillverkar en rad olika fordon men är kanske mest kända för sina motorcyklar. Redan år 1954 tillverkade det familjeägda företaget hela 6 000 motorcyklar per månad, en ganska stor produktion på den tiden. I dagsläget ligger Suzuki i framkant vad gäller teknologi och kvalitet. Med sin långa historia av att tillverka pålitliga motorcyklar är Suzuki ett tryggt val. Suzuki finns i olika modeller och utföranden:

 • V-Strom en äventyrsbåge med elegant look och de senaste funktionerna.

 • Hayabusa 2022 enligt Suzuki själva “den ultimata sportmotorcykeln”.

 • GSX-S1000GT 2022 en grand touring street mc med hög komfort och prestanda.

 • GSX-R125 2023 nyhet i lättviktsklassen som lanseras 2023.

Suzuki är den första mc-märket i Sverige att erbjuda sju års garanti på alla nya, svensksålda motorcyklar från och med år 2022.

Mc-försäkring för din Suzuki

Det är mycket att tänka på när du ska försäkra din mc. Vi på Zmarta vill med denna artikel ge dig tips och info kring vad du bör tänka på och hur du väljer rätt mc-försäkring för din Suzuki. Och allt börjar med att välja den försäkringsnivå som passar dig och din Suzuki bäst.

Trafikförsäkring för Suzuki

Den första försäkringsnivån är trafikförsäkring. Enligt trafikskadelagen är det obligatoriskt för alla motorfordon att teckna en trafikförsäkring för att skydda både förare, passagerare och andra trafikanter om olyckan skulle vara framme. En trafikförsäkring skyddar även andras fordon och egendom men inte ditt eget.

Det enda undantagen från att teckna en trafikförsäkring är om du kör din mc inom ett avgränsat och inhägnat område, alternativt ställer av din motorcykel. Det är alltid den som orsakat en olycka vars försäkring belastas, och skydden kan minska om du är ansvarig för att en trafikolycka inträffat.
Läs mer om trafikförsäkring för Suzuki här

Halvförsäkring för Suzuki

Nästa nivå på försäkring är halvförsäkring som förutom trafikförsäkring vanligtvis inkluderar följande skydd:

 • brand

 • glas

 • stöld

 • maskin och elektronik

 • allrisk

 • räddning

 • rättsskydd


En halvförsäkring är lämplig för dig som har en vagnskadegaranti på din Suzuki som fortfarande gäller, alternativ om din mc är av äldre modell med lägre värde. Tänk på att försäkringsbolagen kan ha olika villkor för sina skydd, även om de skydd som ingår brukar vara i stort sett desamma.
Läs mer om halvförsäkring för Suzuki här

Helförsäkring för Suzuki

Vill du ha det allra bästa skyddet för din Suzuki? En helförsäkring kan vara det din Suzuki behöver, särskilt om din vagnskadegaranti är har löpt ut. Det som ingår i en helförsäkring, förutom trafik- och halvförsäkring, är just ett vagnskadeskydd. Många försäkringsbolag uppgraderar halvförsäkring till en helförsäkring automatiskt då din vagnskadegaranti löpt ut, eftersom skyddet i helförsäkringen istället skyddar din mc för yttre skador. Jämför alltid flera olika helförsäkringar och läs igenom vilka försäkringsskydd och villkor som gäller hos respektive bolag.
Läs mer om halvförsäkring för Suzuki här.

Märkesförsäkring för Suzuki

Med en märkesförsäkring får du ett skräddarsytt skydd för din Suzuki. Det kan ingå extra olycksfallsförsäkring för dig och din passagerare, nyvärdesersättning om din Suzuki skulle bli totalförstörd de första två åren och en del annat. Tänk på att det är du själv som får se över villkor och begära offert på märkesförsäkring, eftersom det är den enda typ av mc-försäkring som inte erbjuds via oss. Efter att du fått en offert kan du använda vår jämförelsetjänst för att jämföra med andra försäkringsalternativ för att ta reda på om en märkesförsäkring är rätt val för dig.

Genomsnittspriset för mc-försäkring via Zmarta

Generellt pris för en mc-försäkring ligger på lite drygt 3 000 kronor per år. Siffran är baserad på det Zmartas kunder betalat när de tecknat försäkring via oss. Men det är mycket som kan påverka kostnaden. Är du en yngre förare gör de flesta försäkringsbolag riskbedömningen att du har större sannolikhet att vara med i en trafikolycka eller råka ut för skada på grund av din låga ålder. Även din bostadsort kan påverkar priset. Dessa faktorer kan du inte göra mycket åt, men det finns andra aktsamhetsåtgärder du kan vidta för att sänka dina försäkringskostnader, som exempelvis ha rätt skyddsutrustning och lås på din Suzuki samt att låsa in den nattetid. Att bli medlem i Sveriges MotorCyklister (SMC) är ett annat hett tips för att få rabatt på premien.
Läs mer om snittpris på Mc-försäkringar här

Hitta en bra försäkring till din mc med våra tips

1. Jämför både pris och villkor innan du tecknar

Det är alltid en bra idé att noga läsa igenom och jämföra villkoren innan du tecknar din mc-försäkring. Vanligtvis innehåller exempelvis de flesta halvförsäkringar samma skydd, men just villkoren för skydden kan variera. Som vi nämnde tidigare finns det en del aktsamhetskrav som du kan uppfylla och på så sätt sänka priset på din premie. Exempelvis kan det handla om att ha stöldsäker förvaring av din Suzuki när den inte körs eller att du inte lånar ut din hoj till någon kompis.

2. Vilken Suzukityp är du?

Suzuki har många mc-modeller att välja bland, som exempelvis nya Hayabusa 2022 för den som är ute efter en sportig modell eller äventyrliga V-Strom som finns i flera varianter. Gemensamt för alla Suzukis modeller är att de har ett högt säkerhetstänk och riktigt bra och långa garantier.

3. Vilken nivå ska jag välja för att få det bästa skyddet för min mc

Tänk igenom ditt skyddsbehov och hur du tänkt använda din Suzuki. Utgå från den modell du valt, om den är en ny eller begagnad. Det finns inte en försäkringsnivå som är rätt för alla mc-åkare, men troligtvis hittar du en nivå som är rätt för dig, genom att fundera över ditt och din motorcykels behov.

4. Det kan bli dyrt att åka båge

Att äga och köra en mc kan vara bli dyrt. Till att börja med ska du ju hitta rätt försäkring, men du kan även behöva investera i specialutrustning, säker förvaringsplats, godkänt lås och regelbunden service. De stigande priserna på drivmedel kan också bli kostsamt om du kör regelbundet. Se därför till att spara en slant varje månad för de kostnader som kan uppstå när du äger en Suzuki.

5. Spara när du samlar dina försäkringar hos ett försäkringsbolag

Väljer du ett försäkringsbolag där du samlar alla dina försäkringar, kan du spara en hel del. Det kan handla om upp till 20 % på dina försäkringskostnader och du kan även få andra förmåner som bättre självrisk och villkor exempelvis. Det blir även smidigare för dig när det är dags att betala dina premier, om allt är samlat hos ett och samma bolag.

Jämför och teckna försäkring för Suzuki hos Zmarta

Det kan kännas tidskrävande och krångligt att behöva jämföra priser och läsa igenom en massa villkor hos olika försäkringsbolag för att hitta rätt mc-försäkring, men det är nödvändigt. Du riskerar annars att betala för mycket för din premie och kanske inte få det skydd som passar just dig. Därför ska du testa vår enkla jämförelsetjänst som gör det krångliga lätt. Med bara en sökning kan du jämföra många olika försäkringar och villkor som annars skulle ta onödigt lång tid. Det är kostnadsfritt att jämföra och du kan självklart teckna din mc-försäkring direkt när du hittat rätt!

Chatta