Mc-försäkring för Triumph

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Triumph.

Om Triumph

Triumph är en av världens äldsta motorcykeltillverkare och startades redan 1885, men från början tillverkade de trampcyklar. Engelska Triumph släppte 1905 sin första motorcykel med egentillverkad motor, och 1908 vann Triumph sin första av många segrar i välkända motorcykeltävlingen Tourist Trophy på ön Isle of Man. Sedan dess har många modeller lanserats men den mest välkända är Thunderbird, som kom 1949. Triumph delar upp sina motorcyklar i fyra olika kategorier:

  • Adventure en ultimat äventyrs motorcykel gjord för långa turer.

  • Roadster en riktigt sportig variant med trecylindrig motor.

  • Modern Classics modern variant på en klassisk Triumph.

  • Rocket 3 ett kraftigt muskelpaket fullpackad med den senaste teknologin.

Alla dessa motorcyklar finns i olika utföranden, och Triumph tillverkar förutom dessa modeller även olika specialupplagor av sina klassiska motorcyklar. 2022 firar triumph 120-års jubileum.

Försäkra en Triumph? Vi hjälper dig på vägen

Att hitta rätt mc-försäkring för din Triumph är viktigt. Men det kan också vara svårt, eftersom det är mycket man bör känna till vad gäller faktorer och förutsättningar som påverkar pris och villkor på försäkringen. Att välja försäkringsnivå kan också vara knepigt, men vi på Zmarta vill i denna artikel hjälpa dig med rätt info och tips inför ditt val av mc-försäkring.

Trafikförsäkring för Triumph

Den första försäkringsnivån är trafikförsäkringen. Oavsett vilken modell av Triumph du har är en trafikförsäkring obligatorisk, eftersom den ger ett grundskydd för dig och andra som vistas i trafiken. Den ger även skydd för andras egendom, exempelvis om du krockar med en bil eller kör in i ett staket. Dock är inget skydd för din egen motorcykel inkluderad i en trafikförsäkring, då måste du teckna minst en halvförsäkring. Det enda undantaget från att teckna en trafikförsäkring är om din mc är avställd eller endast körs inom ett begränsat, inhägnat område.
Läs mer om trafikförsäkring för Triumph här

Halvförsäkring för Triumph

De flesta mc-ägare väljer minst en halvförsäkring. Då ingår trafikförsäkringen samt även skydd för skador på din motorcykel, som exempelvis maskin- och elektronikskydd, brand, glas, och allrisk. Även utökat personskydd som räddning vid olycka samt rättsskydd vid eventuell rättstvist ingår.

Om det finns en aktuell vagnskadegaranti på din Triumph rekommenderas en halvförsäkring, men även du med en äldre mc med lägre värde kan i många fall välja en halvförsäkring. Tänk på att villkor för de olika försäkringarna kan vara olika hos försäkringsbolagen så läs igenom noga och jämför.
Läs mer om halvförsäkring för Triumph här

Helförsäkring för Triumph

Med en helförsäkring finns det ytterligare ett skydd som ingår, nämligen vagnskadeförsäkring. Att ha en vagnskadeförsäkring innebär att din Triumph är skyddad mot yttre skador. Det gäller både vid olycka, skadegörelse eller om du råkar välta med din mc. Självklart ingår det även trafik- och halvförsäkring. Om din vagnskadegaranti löpt ut rekommenderas en helförsäkring, eftersom den då ersätter vagnskadegarantin.

Oavsett försäkringsnivå kan skydden i försäkringen du väljer minska, om du är med om en olycka där du anses vara orsak till olyckan, eller på något sätt varit oaktsam i trafiken.
Läs mer om halvförsäkring för Triumph här.

Märkesförsäkring för Triumph

En del extra skydd, förmåner och snabbare service kan ingå om du väljer en så kallad märkesförsäkring till din Triumph. Exempelvis kan du få dygnet-runt-service vid driftstopp eller haveri, och reparation med originaldelar på auktoriserad märkesverkstad. Exakt det som ingår samt pris och villkor får du själv ta reda på av de bolag som erbjuder märkesförsäkring, eftersom det är den enda mc-försäkring du inte kan teckna via oss på Zmarta. Men använd gärna vår att jämförelsetjänst för att jämföra märkesförsäkring som erbjuds från andra försäkringsgivare, med övriga försäkringar som våra samarbetspartners erbjuder. Kanske räcker det med en helförsäkring för din Triumph?

Försäkra din Triumph med rätt skydd till rätt pris

Runt 3 000 kronor ligger snittpriset på per år för Triumph. Men det finns faktorer som kan göra försäkringspremien både dyrare och billigare. En del faktorer kan vara svåra att påverka, som exempelvis din ålder och var du bor. Samtidigt finns det mycket du själv kan göra för att pressa priset på din mc-försäkring, som exempelvis

  • skaffa garageplats eller annan förvaring som kan låsas och larmas

  • använda skyddskläder och hjälm när du kör din Triumph

  • inte låta någon annan person köra din mc.


Förutom de här så kallade aktsamhetskraven kan de olika försäkringsbolagen skilja sig åt en del när det gäller riskbedömning, så glöm inte att alltid jämföra villkor och pris innan du tecknar.
Så mycket kostar MC försäkringen där du bor

Försäkrings- och mc-tips från oss på Zmarta

1. Börja med att jämföra mc-försäkringar

Du har lite mer förhandlingsutrymme med en mc-försäkring jämfört med exempelvis en bilförsäkring. Om du uppfyller vissa aktsamhetskrav kan du sänka priset på din premie en hel del. Exempel på aktsamhetskrav kan vara som vi nämnde tidigare att använda skyddskläder, ha din mc inlåst nattetid. Två andra saker som kan ge rabatt är om du har ABS-bromsar på din Triumph, samt är medlem i Sveriges MotorCyklister (SMC).

2. Vilken Triumph-typ är du?

Är du äventyrstypen som gillar långa turer, en “Roadster” som gillar att glida fram längst vägen eller kanske föredrar du en modern klassisk Triumph som är smidig i stadskörning? Oavsett vilken mc-modell du föredrar har Triumph garanterat något för dig!

3. Välja försäkringsnivå? Tänk på det här!

Planerar du att använda din Triumph dagligen eller endast säsongsvis? Har du en vagnskadegaranti som gäller fortfarande? Välj den försäkringsnivå som passar dina förutsättningar, och tänk på att det finns tilläggsförsäkringar du kan teckna som avställningsförsäkring, för dig som använder din mc endast under sommartid.

4. En mc kan vara dyr i drift

Att äga en mc kan vara en dyr historia. Den kräver service, kanske en garageplats och även tillbehör som specialutrustning. Och många mindre utgifter kan lätt bli stora i slutändan. Att lägga undan pengar varje månad kan vara en bra idé då du får en buffert för medräknade och oförutsedda kostnader som kan uppstå med en Triumph.

5. Bli en samlare

Du kan spara ytterligare genom att samla flera eller alla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Det kan handla om att du sparar så mycket som upp till 20 % på dina försäkringskostnader. Det blir även smidigare för dig när du ska hantera betalningar och enklare den dag du eventuellt blir tvungen att använda en eller flera av dina försäkringar.

Försäkra din Triumph via oss och få mer tid på ute på vägarna

Visst vill du bege dig ut på vägarna i din Triumph så fort som möjligt? Glöm inte försäkringen! Om du använder vår jämförelsetjänst sparar du tid, men kan även spara på kostnader, och framförallt blir det lätt att hitta en mc-försäkring som passar just dig allra bäst. Om du inte jämför försäkringar är risken att du får betala en för hög premie eller kanske blir överförsäkrad och får skydd som inte är nödvändiga för just dig. Att jämföra via oss är kostnadsfritt och du får flera förslag med bara en enda förfrågan, så testa idag!

Chatta