Mc-försäkring för Aprilia

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Aprilia.

Om Aprilia

Mc-märket Aprilia grundades 1945 i Italien av Alberto Beggio. Aprilia producerar främst racing-motorcyklar och utbudet består av Scooter, Road och Off-road. De olika varianterna inom Scooter-segmentet är enkla, smidiga och snygga och passar för alla som vill ta sig fram i stadstrafik. De två andra varianterna, Road och Off-road är utvecklade på racingbanan och vänder sig främst till dig med mycket motorcykelerfarenhet som vill uppleva mc-action på hög nivå. Med andra ord är Aprilia inget för amatörer.

 • Tuono 660 kraftfull och lätt på en och samma gång.

 • Shiver 900 en intuitiv, kraftfull och lättmanövrerad “naked sport bike”.

 • RS 125 sportmotorcykel med racingkänsla som tilltalar den yngre föraren.

 • Tuareg 660 den ultimata äventyrsbågen som funkar på de flesta underlag.

Oavsett om du väljer en Scooter för stadskörning eller en off-road-modell för racingkänslan är en Aprilia en dyr motorcykel som kräver en bra försäkring.

Försäkra din Aprilia med ett bra skydd

Att hitta rätt försäkringsnivå är avgörande, men tänk också på att ju mer aktsam du själv är, desto lägre premie får du betala. Om du inte redan är medlem i Svenska MotorCyklister (SMC) är det något vi rekommenderar eftersom det ger dig 10 % rabatt hos de flesta försäkringsbolag. Men vi börjar med att ge dig info om de olika försäkringsnivåerna.

Trafikförsäkring för Aprilia

Trafikförsäkring är ett grundläggande skydd du enligt trafikskadelagen måste teckna för din Aprilia. Enda undantagen är om du kör inom ett begränsat område som även är inhägnat, alternativt ställt av din mc.

Trafikförsäkringen gäller för samtliga motordrivna fordon och ger dig, passagerare, och övriga trafikanter och egendom ett skydd vid en olycka. Dock finns inget skydd för din egen motorcykel inkluderat i en trafikförsäkring. Den som anses ansvarig vid olycka eller skada är den vars trafikförsäkring belastas, och du bör teckna en trafikförsäkring för din mc så fort som möjligt.
Läs mer om trafikförsäkring för Aprilia här

Halvförsäkring för Aprilia

Halvförsäkring rekommenderas om du har en aktuell vagnskadegaranti. Vagnskadegaranti följer vanligtvis med en fabriksny Aprilia under de tre första åren. Halvförsäkring är även lämplig för dig med en äldre mc som har ett lägre värde. Med en halvförsäkring ingår dels trafikförsäkringen men även dessa skydd är vanligtvis inkluderade:

 • allriskförsäkring

 • räddning

 • rättsskydd

 • brand

 • maskin- och elektronik

 • glas

 • stöld


En del försäkringsbolag uppdaterar halvförsäkringen till en helförsäkring automatiskt när vagnskadegaranti inte längre gäller. Därför ska du ha koll på vad som gäller för just din halvförsäkring genom att läsa igenom villkor noga.
Läs mer om halvförsäkring för Aprilia här

Helförsäkring för Aprilia

Vill du ha det bästa skyddet för din Aprilia? Då ska du kanske välja en helförsäkring. Då ingår både skydden från trafikförsäkring och halvförsäkring men även en vagnskadeförsäkring, vilket skyddar din mc mot yttre skador vid en krock eller olycka. Om du har en relativt ny Aprilia där vagnskadegarantin inte längre är aktiv rekommenderar vi en helförsäkring.
Läs mer om halvförsäkring för Aprilia här.

Märkesförsäkring för Aprilia

Med en märkesförsäkring för Aprilia kan du få ett skräddarsytt skydd som exempelvis snabbare ersättning vid stöld och stilleståndsersättning vid brand-, stöld-, maskin- eller vagnskada. Om du begär offert från de bolag som erbjuder märkesförsäkring kan du sedan jämföra med andra försäkringsnivåer och priser med hjälp av vår jämförelsetjänst för att se om en märkesförsäkring är rätt val för dig. Observera att just märkesförsäkring är den enda försäkring du inte kan teckna via Zmarta.

Snittpris på MC försäkring för Aprilia

Genomsnittspriset för en mc-försäkring ligger på drygt 3 000 kronor per år. Siffran är baserad på de kunder som tecknat försäkring via Zmarta, men viktigt att veta är att det är dina personliga förutsättningar som påverkar priset. En del faktorer kan du inte påverka, som till exempel din ålder och bostadsort. Men det finns en hel del du själv kan göra, genom att följa vissa aktsamhetskrav. Några exempel på aktsamhetskrav kan vara:

 • ha din mc säkert inlåst när den inte används

 • inte låna ut din hoj till någon annan

 • använda rätt hjälm och skyddskläder

 • ha ABS-bromsar

 • använda godkänt mc-lås

Zmartas samlade tips inför ditt val av MC försäkring

1. Jämför!

När du tecknar din mc-försäkring finns det visst förhandlingsutrymme som kan ge dig ett bättre pris. Det är framförallt de aktsamhetskrav vi nämnde tidigare som påverkar priset på premien. Ju mindre risk som försäkringsbolagen upplever att du tar, desto mer vågar de sänka kostnaderna. Men glöm inte att jämföra, det kan även vara bra att se över befintliga försäkringar regelbundet eftersom både försäkringsvillkor och ditt behov av skydd kan förändras.

2. Vilken Apriliatyp är du?

Du är troligtvis ingen nybörjare om du väljer en Aprilia, men det finns även modeller anpassade för dig som är i början av din “mc-karriär”. Allt ifrån city-scootrar till sportvarianter erbjuds, och om du tävlar är en Aprilia definitivt värd att satsa på.

3. Välj en försäkringsnivå anpassad efter dina behov

Är tanken att köra din Aprilia året runt? Finns det garantier som gäller fortfarande? Är du i behov av tilläggsskydd eller märkesförsäkring om du exempelvis kör mycket off-road eller tävlar? För många kan en halvförsäkring räcka, men valet ska alltid baseras på just dina individuella förutsättningar och behov av försäkringsskydd.

4. En båge kostar, den som spar kan spendera

Det kan lätt bli en del kostnader när du äger en motorcykel. Förutom kostnader för försäkring och stigande drivmedelspriser kan även andra kostnader tillkomma. Att spara ihop till en buffert för att täcka dina mc-kostnader är aldrig fel.

5. Få ut mer försäkring för pengarna genom att samla försäkringar

Väljer du att samla alla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag så kan du spara upp till 20 % på dina försäkringskostnader. Det brukar även ge smidigare hantering av självrisk samt förenklar dina betalningar. Du får också en bra översikt på dina försäkringsskydd om de finns samlade hos samma bolag.

Börja jämföra redan idag

Undvik att välja första bästa mc-försäkring utan att först jämföra dina alternativ. Det finns många olika försäkringsbolag och försäkringsnivåer du kan välja bland, och du vill ju inte betala en för hög premie för en försäkring som inte är anpassad efter dina behov, eller hur? Testa vår jämförelsetjänst som är kostnadsfri, så får du snabbt svar från våra samarbetspartners med endast en förfrågan. Självklart tecknar du din försäkring till samma pris hos oss, som du skulle betala om du tecknar direkt hos försäkringsbolaget.

Chatta