Privatekonomi

Förbetalt kreditkort

2019-10-22 Johanna Westerlund
kreditkort.jpg

Ett förbetalt kreditkort eller betalkort är ett kort som man sätter in pengar på i förskott. Till skillnad från ett vanligt kreditkort får du därmed ingen faktura och det är heller ingen risk att överbelasta kortet.

Istället för kontanter

Kreditkort har funnits i över 50 år men en mer modern uppfinning är de förbetalda korten. Det förbetalda erbjuder många fördelar jämfört med det traditionella kreditkortet och är ett utmärkt alternativ till att bära kontanter. En annan fördel är att det inte är någon risk att överbelasta kortet. Den som har betalningsanmärkningar riskerar därmed inte att samla på sig ytterligare skulder men kan samtidigt få ett kreditkort och nyttja alla fördelar med det. Vill du ha hjälp med att hitta ett kreditkort som passar just dig? Låt Zmarta jämföra och rekommendera det kort som passar dig och dina önskemål bäst genom att svara på fem enkla frågor.

Säkerhet

Ett problem med förbetalda kreditkort är att det möjliggör för anonyma betalningar något som utnyttjas i kriminellt syfte. Med ett förbetalt kreditkort är det lätt att dölja sin identitet vid betalning på nätet. Samtidigt minskar kortet på sätt och vis även kriminalitet ifall du skulle bli bestulen. Blir du utsatt för stöld och har massa kontanter på dig så förlorar du alla pengar. Kanske särskilt när du är ute och reser och vill ha extra kontroll är det perfekt att i förhand kunna överföra pengar till ett kreditkort. Skulle du då råka ut för stöld eller tappa kortet så gör det ingenting – kan du bara spärra kortet och få ditt saldo överfört till ett nytt.

Hitta bästa kreditkortet för dig

Det finns i dag exempel på där förbetalda kreditkort ges ut som lön. Alla fördelar med säkerhet, att slippa kontanter och månadsfaktura är något som lockar. För många känns det även bra med ett kort som inte är direktkopplat till bankkontot. Förbetalda kreditkort är dessutom en smart lösning för par som vill dela på kostnader för till exempel matinköp. Ett kreditkort är alltså användbart till mycket inom många olika områden. Zmarta hjälper dig att hitta det kreditkort  som passar bäst för dig och dina behov. Här har vi samlat de flesta kreditkort som finns tillgängliga på marknaden för att du ska kunna hitta det som uppfyller dina önskemål. När du har valt ett kort besöker du kortutgivarens hemsidan och fyller i en ansökan.

Läs även: Därför borde alla skaffa ett utgiftsskydd

photo-1612351978641-ecdafe9caaa5

Fler i samma kategori

Se alla
kvinna söker på mobilen
Privatekonomi Lån utan inkomst - så lyckas du
Pension, A-kassa, sparkapital, du behöver inte ha en tillsvidareanställning för att låna utan inkomst?
betala skuld lapp på borde med penna.
Privatekonomi Lån trots Kronofogden - går det?
Lån hos Kronofogden och planerar att ta lån?