Billån

Bästa begagnade bilen 2023

2023-04-18 Tone Westerholm
Bilar på en trafikfylld gata i Stockholm

Att hitta den bästa begagnade bilen kan vara en utmaning. Hur vet du vilken modell som är bäst och mest prisvärd? Det behöver dock inte vara en svår uppgift - det gäller att jämföra olika modeller och ta hänsyn till vilka faktorer som är viktigast för dig! I denna artikel kommer vi att guida dig genom de bästa begagnade bilalternativen för 2023. Oavsett om du letar efter en billigare bil, en mellanklass bil eller en dyrare modell, finns det en bra begagnad bil som passar just dina behov och preferenser.

På 9 minuter eller mindre kommer du att läsa om de bästa begagnade bilar för 2023, när det är bäst att köpa en begagnad bil och vilka faktorer du bör överväga när du väljer din nästa bil.

Bästa begagnade bilen under 30 000: Toyota Avensis 

Om du letar efter en billig, bra bil som är både pålitlig och prisvärd, är en Toyota Avensis ett utmärkt val! Några skäl bakom varför det är en bra begagnad bil är: 

 • Pålitlighet: Toyota är känt för sin höga kvalitet och pålitlighet, vilket innebär att en begagnad Avensis är mer benägen att hålla sig i gott skick och fungera problemfritt under en längre tid.

 • Låga driftskostnader: Toyota Avensis har förhållandevis låga driftskostnader, vilket inkluderar bränsleförbrukning, service och underhåll. Detta gör den till en ekonomiskt fördelaktig bil för dig som vill hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt.

 • Rymlighet: Avensis erbjuder gott om utrymme både för passagerare och bagage, vilket gör den till ett praktiskt val för familjer eller de som behöver transportera mycket prylar.

 • Säkerhet: Toyota Avensis har fått höga betyg i säkerhetstester och är utrustad med en rad säkerhetsfunktioner som hjälper till att skydda förare och passagerare vid en eventuell kollision.

 • Komfort: Avensis är känd för sin bekväma och tysta körupplevelse, vilket gör den till ett trevligt val för dem som spenderar mycket tid i bilen. Stötdämpning och styrning är utformade för att ge en smidig och stabil körning.

Olika återförsäljare kan såklart ha varierande priser på Toyota Avensis modeller beroende på specifik årsmodell, säteskapacitet och miltal, men generellt sett kan du hitta en begagnad Avensis för under 30 000 kronor. 

Bästa begagnade bilen för 50 000: Volkswagen Golf

När du har lite mer pengar att lägga på en begagnad bil kan du tänka på att investera i en Volkswagen Golf. Denna modell har varit en favorit i flera år på grund av flera skäl: 

 • Hållbarhet: Volkswagen Golf är välbyggd och har en hög kvalitet på både material och komponenter, vilket gör att du kan förvänta dig att bilen kommer att hålla länge. 

 • Säkerhet och komfort: Golfen har alltid haft ett gott rykte när det gäller säkerhet och komfort. Bilen har en stabil och bekväm körupplevelse med ett bra säkerhetssystem, vilket gör det till ett bra val för både långa och korta resor.

 • Tillgänglighet: Det finns ett stort antal begagnade Volkswagen Golf-bilar på marknaden, vilket gör det lättare att hitta en modell som passar just din budget och behov. Dessutom är bilen populär över hela världen, vilket innebär att det finns många verkstäder och mekaniker som är kunniga när det gäller att underhålla och reparera Golfen.

 • Variation av modeller: Volkswagen Golf har funnits på marknaden i flera decennier och det finns många olika modeller att välja mellan, från äldre till nyare modeller beroende på vilken du föredrar. 

 • Låg kostnad för underhåll och reparation: Bilen är enkel att underhålla och reparera. Reservdelar är lätta att hitta till rimliga priser, vilket gör det lättare att hålla bilen i gott skick utan att behöva spendera en förmögenhet.

För 50 000 kronor skulle vi absolut rekommendera en begagnad Volkswagen Golf när du vill ha bra kvalité för en rimlig mängd pengar!  

Bästa mellanklassbilen begagnad: Honda Accord

När det gäller mellanklassbilar är en Honda Accord den bästa begagnade bilen att köpa för att det finns så många olika prisvärda modeller att välja inom en bred prisklass. Detta gör den till den perfekta bilen för dig som söker en bra balans mellan pris, prestanda och komfort. Utöver dessa kvalitér är det en bra mellanklassbil på grund av dess: 

 • Tillförlitlighet: Honda är känt för att bygga pålitliga bilar, och Accord är inget undantag. Bilen har ett rykte om sig att vara robust och pålitlig, vilket innebär att du kan förvänta dig att den kommer att hålla länge.

 • Bra bränsleekonomi: Honda Accord har en bränsleekonomi som ligger över genomsnittet i sin klass. Detta innebär att du kan spara pengar på bränslekostnaderna på lång sikt.

 • Utrymme: Bilen har en rymlig interiör och bekväma stolar. Det finns gott om utrymme för både passagerare och last, vilket gör det till en utmärkt familjebil eller en bil för längre resor.

 • Bra prestanda och högre säkerhet: Accord har en stark motor och ett smidigt växellåda, vilket ger en snabb och smidig körupplevelse. Den har dessutom höga säkerhetsbetyg från flera olika transportmyndigheter i USA. Bilen har ett antal säkerhetsfunktioner som standard, inklusive krockkuddar, antisladdsystem och backsensor.

 • Låg underhållskostnad: Honda Accord är enkel att underhålla och reparera, vilket gör den till en utmärkt begagnad bil. 

En begagnad Honda Accord går att hitta för ett pris mellan ungefär 20 000 och 90 000 kronor beroende på årsmodell och återförsäljare. 

Bästa begagnade bilen för 100 000: Kia Ceed

För en större budget på 100 000 kronor rekommenderar vi Kia Ceed som det bästa begagnade bilvalet av några anledningar: 

 • Kvalitet: Kia har förbättrat sin kvalitet och pålitlighet avsevärt under de senaste åren. Ceed-modellen är byggd med robusta material och dessutom rapporteras mekaniska problem väldigt sällan, vilket innebär att du kan förvänta dig en pålitlig körupplevelse med denna bil!

 • Bränsleeffektivitet: Kia Ceed erbjuder en bra bränsleekonomi tack vare sina effektiva motoralternativ. Detta innebär att du kan spara pengar på bränslekostnader över tid, vilket alltid är en viktig faktor att överväga när du köper en begagnad bil.

 • Säkerhet: Ceed har fått höga betyg i säkerhetstester och är utrustad med en rad säkerhetsfunktioner, såsom antikollisionssystem, filhållningsassistans och adaptiv farthållare. Dessa funktioner ger förare och passagerare ett extra lager av skydd och bidrar till en säkrare körupplevelse.

 • Komfort: Kia Ceed erbjuder en bekväm och rymlig interiör, med välstödda säten och gott om benutrymme för både framsätes- och baksätespassagerare. Bagageutrymmet är också generöst, vilket gör det praktiskt både för långa resor och vardagliga ärenden.

 • Moderna funktioner: Denna bil kommer med en rad moderna funktioner och teknik, såsom infotainmentsystem med pekskärm, Apple CarPlay och Android Auto, samt backkamera och parkeringsassistans. Med moderna funktioner som dessa blir bilen mycket mer användarvänlig. 

När det är dags att investera en större summa pengar i en begagnad bil kan Kia Ceed vara ett utmärkt val, speciellt för dig som vill ha en bil med moderna funktioner och är både säkerhetsutrustad och bränsleeffektiv!

Bästa begagnade bilen för 200 000: Volvo V60

En Volvo V60 är en lyxig vardaglig bil som du kan få begagnad till ett lite högre pris än de andra modellerna vi har kollat på. Om du är beredd att spendera upp till 200 000 kronor på en begagnad bil, är en Volvo V60 det bästa valet för dig på grund av dess:

 • Utmärkt kvalitet och design: Volvo V60 är en svensk bil, vilket innebär att den är designad och konstruerad med tanke på det svenska klimatet och vägarna. Detta gör den lämplig för förhållandena i Sverige och ger föraren en trygg och bekväm körupplevelse!

 • Prestige och status: Volvo är känt för sin höga kvalitet och status, vilket gör att en begagnad V60 kan ge dig en känsla av lyx och prestige utan att du behöver betala priset för en sprillans ny bil. 

 • Utmärkt familjebil: Bilen är en rymlig kombi som passar perfekt för familjer. Den har gott om plats för passagerare och bagage samt smarta förvaringslösningar som underlättar för familjer på språng.

 • Miljövänliga alternativ: Volvo V60 finns i både bensin-, diesel- och hybridversioner, vilket innebär att du kan välja en modell som passar dina miljöpreferenser och bränsleekonomiska behov.

 • Anpassningsbar kördynamik: V60-modellen erbjuder olika körlägen, såsom Eco, Comfort och Dynamic, vilket ger föraren möjlighet att anpassa bilens köregenskaper efter sina preferenser och vägförhållanden.

 • Innovativa teknikfunktioner: Volvo V60-modeller kan komma med olika innovativa teknikfunktioner, såsom adaptiv farthållare och dolda vinkel-varningssystem, vilket ger en modern och trygg körupplevelse.

Lyxigare modeller än Volvo V60 blir svåra att få tag på till ett relativt rimligt pris. Att köpa en begagnad modell låter dig lyxa till vardagen! 

När är det bäst att köpa en begagnad bil?

Det är smartast att köpa en begagnad bil under perioder då bilförsäljningen generellt är låg, som till exempel i januari och februari eller under sommarmånaderna. Under dessa perioder kan du ofta hitta bättre erbjudanden och större urval, vilket ökar dina chanser att hitta den bästa begagnade bilen för just dina behov, budget och önskemål.

Vilken begagnad bil är bäst?

Vilken bil är bäst att köpa begagnad? Det finns tyvärr ingen enkel svar på denna fråga - det beror helt på dina personliga preferenser, budget och behov. För att ta reda på vilken begagnad bil är bäst för just dig är det viktigt att du jämför olika modeller och märken baserat på faktorer som pris, pålitlighet, säkerhet och komfort! 

Genom att överväga de modeller och prisklasser som vi har gått igenom här, samt ta hänsyn till tidpunkten för ditt köp, kan du förbättra dina chanser att hitta den perfekta bilen för dig. 

Vill du ha mer tips på hur du väljer rätt bil för dig? Läs också våra tips på det bästa med en begagnad bil jämfört med en ny bil för att hjälpa dig fatta rätt beslut. 

Billån och bilförsäkring

Ska du ta ut ett lån till ditt nya köp? Med Zmarta kan du jämföra olika billån och hitta det bästa för just dig. Läs även mer om hur du kan finansiera ditt bilköp med hjälp av ett privatlån hos Resurs via Zmarta

Kom också ihåg att skaffa rätt bilförsäkring för din nya bil, eftersom detta är en viktig del av den totala ägarkostnaden. En bra och prisvärd försäkring kan göra en stor skillnad i din plånbok, så det är klokt att jämföra olika försäkringsalternativ innan du bestämmer dig.

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna i vit skjorta och blåa jeans står utanför en vit familjebil med sitt barn i en röd barnvagn
Billån Bästa familjebilen
Ta reda på den bästa bilen för dig och din familj och det viktigaste att tänka på inför ett nytt bilköp!
Husbil, sten och snö.
Billån Bo i husvagn året om
Tiny living, vanlife eller campingliv året om? Här har du guiden för att bo i husvagn året om.
43 guide till bilköp
Billån Köpa ny bil eller begagnad bil – tips!
Zmarta har skapat en bilguide med all information du behöver för att hitta rätt i bilköpsdjungeln.