Sveland Djurförsäkring

Vilka är Sveland?  

Hos Sveland Djurförsäkringar kan du försäkra hund, katt, häst och smådjur. Deras försäkringar tål att jämföras! Du kan alltid få hjälp av deras kunniga personal eller av deras försäkringsombud att välja rätt försäkring för dig och ditt djur.  

Sveland grundades år 1911 och har som vision att bli det bästa försäkringsbolaget för hållbart djurägande. Hållbart djurägande handlar om att förmedla expertkunskap, förebygga skador och undvika sjukdomar. Du ska känna dig trygg med att ha valt Sveland som ditt försäkringsbolag. De levererar när du behöver det, för att ge dig och ditt djur de bästa förutsättningarna, om olyckan är framme. 

Enda kundägda djurförsäkringsbolaget 

När du försäkrar dina djur hos Sveland Djurförsäkringar blir du delägare i Sveriges enda kundägda djurförsäkringsbolag. Eftersom de är kundägda tjänar ingen pengar på din försäkring. All vinst används för att hålla kostnaderna nere och för att skapa nytta för dig och ditt djur. Kunden och ägaren har också möjlighet att påverka företagets utveckling genom att engagera sig i deras fullmäktige. 

Försäkringar du kan teckna hos Sveland via Zmarta  

Via Zmarta kan du teckna din hund- eller kattförsäkring hos Sveland Djurförsäkring. De erbjuder gedigna försäkringsskydd och du kan välja bland flera ersättningsalternativ som ger dig rätt skydd utifrån dina behov.  

Hundförsäkring 

Hundförsäkringen går att teckna i flera olika omfattningar så att du kan hitta den som passar dig och din hund bäst. Utöver det kan du välja att lägga till en eller flera tilläggsförsäkringar. Du väljer också hur hög självrisk du vill ha.  

Hundförsäkring Favorit 

Hundförsäkring Favorit är Svelands populäraste hundförsäkring. Försäkringen ersätter både sjukdomar och olycksfall och kan ersätta kostnader för MR, CT, fluoroskopi och scintigrafi. Försäkrar du din hund innan den blir 4 månader ingår även skydd för ligament-, led- och skelettsjukdomar samt dolda fel. 

 • Veterinärvårdsförsäkring med upp till 100 000 kr i ersättning.   

 • Svelands Vårdguide och FirstVet.  

Hundförsäkring Maximal 

Hundförsäkring Maximal är den mest omfattande hundförsäkringen som passar dig som vill ha ett skydd utöver det vanliga. Försäkringen inkluderar skydd för ligament-, led- och skelettsjukdomar samt medfödda dolda fel även för vuxna hundar som du försäkrar.  

 • Veterinärvårdsförsäkring med upp till 140 000 kr i ersättning 

 • Medicinförsäkring med upp till 10 000 kr i ersättning 

 • Rehabiliteringsförsäkring med upp till 10 000 kr i ersättning 

 • Personolycksfallsförsäkring 

 • Avlivning och kremering 

 • Svelands Vårdguide och FirstVet. 

Hundförsäkring Olycksfall 

Olycksfallsförsäkring är en begränsad försäkring med låg kostnad som ger dig ett prisvärt skydd vid olycksfall. Det kan till exempel handla om trafikskador, bitskador och förgiftningar. Däremot ersätter den inte för sjukdomar.  

 • Veterinärförsäkringen ersätter dig med upp till 40 000 kr.  

 • Svelands Vårdguide och FirstVet ingår.  

Tilläggsförsäkringar för hund 

Om du vill ha ett mer omfattande skydd för din hund kan du teckna en eller flera tilläggsförsäkringar.  De här försäkringarna kan du teckna:  

 • Livförsäkring.  

 • Medicinförsäkring.  

 • Rehabiliteringsförsäkring.  

 • Personolycksfallsförsäkring. 

Kattförsäkring  

Kattförsäkringen går att teckna i flera olika omfattningar så att du kan hitta försäkringen som passar bäst för dig och din katt. Du kan också välja att utöka skyddet med en eller flera tilläggsförsäkringar. Du väljer också själv hur hög självrisk du vill ha.  

Kattförsäkring Favorit 

Kattförsäkring Favorit är Svelands mest populära kattförsäkring. Den ersätter både sjukdomar och olycksfall, dessutom ersätter den kostnader för MR, CT, fluoroskopi och scintigrafi. Försäkrar du din katt innan den blir 5 månader ingår även skydd för led- och skelettsjukdomar, samt dolda fel. Utöver detta kan försäkringen även ge ersättning för tandsjukdomen TR (FORL som den också kallas). 

 • Veterinärvårdsförsäkring med upp till 100 000 kr i ersättning.  

 • Svelands Vårdguide och FirstVet.  

Kattförsäkring Maximal 

Kattförsäkring Maximal är Svelands mest omfattande kattförsäkring som passar dig som vill ge din katt bästa möjliga skyddet. Försäkringen inkluderar även ett skydd för dolda fel och protesoperationer och implantat även för vuxna katter som du försäkrar. 

 • Veterinärvårdsförsäkring med upp till 140 000 kr i ersättning.  

 • Medicinförsäkring med upp till 10 000 kr i ersättning.  

 • Rehabiliteringsförsäkring med upp till 10 000 kr i ersättning.  

 • Avlivning och kremering.  

 • Svelands Vårdguide och FirstVet. 

Kattförsäkring Olycksfall  

Olycksfallsförsäkringen är en begränsad försäkring med skydd vid olycksfall som till exempel trafikskador, bitskador och förgiftningar. Däremot ersätter den inte för sjukdomar såsom urinsten, mag- eller njurproblem.  

 • Veterinärvårdsförsäkringen ger upp till 20 000 kr i ersättning. 

 • Svelands Vårdguide och FirstVet ingår. 

Tilläggsförsäkringar för katt 

Om du vill kan du teckna en eller flera tilläggsförsäkringar till kattförsäkringen för att få ett mer omfattande skydd för din katt.  

De här försäkringarna kan du teckna: 

 • Livförsäkring. 

 • Medicinförsäkring. 

 • Rehabiliteringsförsäkring.  

Så byter du försäkringsbolag till Sveland Djurförsäkring 

Vill du byta din djurförsäkring från ett försäkringsbolag till Sveland? Det är enkelt! Men innan du byter är det några viktiga saker du bör tänka på. 

 1. Ta reda på vilken uppsägningstid som gäller: För att säga upp din nuvarande försäkring måste du först kontrollera vilken uppsägningstid som gäller, din huvudförfallodag. Huvudförfallodagen hittar du i ditt försäkringsbrev. Oftast gäller djurförsäkringens avtal i ett år i taget och det är först när den perioden är slut som du kan byta till en annan försäkring, det vill säga på huvudförfallodagen. 

 2. Jämför din nuvarande försäkring med Sveland djurförsäkring: Ibland lockas man som kund att teckna en försäkring med en väldigt låg premie. Det kan kännas som en fördel, men ofta beror det på att försäkringen har en låg nivå av maxersättningsbeloppet, veterinärvårdsförsäkringen och/eller höga självrisker. Via Zmarta kan du jämföra både villkor och pris, snabbt och enkelt! 

 3. Ta fram information om tidigare djurförsäkring: Alla djur är tyvärr inte friska och Sveland kommer att behöva ställa en rad hälsofrågor i samband med att de tar över försäkringen. Tänk därför igenom vad ditt djur har varit med om. Detta gör de för att du som kund alltid ska få rätt försäkringsskydd. 

 4. Teckna Sveland djurförsäkring via Zmarta: När du har bestämt dig för att byta till Sveland Djurförsäkringar kan du enkelt skaffa din nya djurförsäkring via Zmarta. Priserna är samma som hos försäkringsbolaget och vi tar inga extra avgifter.  

 5. Avsluta din gamla försäkring: Kom ihåg att avsluta den tidigare försäkringen när du vet att den nya försäkringen har börjat gälla. Den tidigare försäkringen avslutas inte automatiskt när du har tecknat en ny försäkring. Tänk på att ta hänsyn till huvudförfallodagen så att du inte blir tvungen att betala för två försäkringar.  

Medlemsrabatt, mängdrabatt och bonus för skadefria år 

Sveland Djurförsäkringar samarbetar med flera rasklubbar. Genom samarbetet erbjuder de sina medlemmar 10 % bonus på veterinärvårdspremien vid nytecknad försäkring. På deras webbplats ser du genom vilka klubbar du får medlemsrabatt. Hos Sveland Djurförsäkringar lönar det sig att hålla sitt djur friskt. Har du inte använt din försäkring ger bonussystemet dig 5 % rabatt per skadefritt år. Två skadefria år ger dig maximal bonus på 10 % rabatt på veterinärvårdspremien. Har du en hel flock av djur hemma? Försäkra dem hos Sveland och få upp till 10 % i mängdrabatt på försäkringspremien. 

Så anmäler du en skada hos Sveland Djurförsäkringar 

Har ditt djur besökt veterinären eller avlidit? Då anmäler du det enklast via Svelands webbplats på “Mina sidor”, alternativt genom att fylla i skadeformuläret direkt på webbplatsen. 

Om du föredrar att skicka in skadeanmälan via post så är det möjligt att göra hos Sveland Djurförsäkringar. Men tänk på att det tar längre tid att handlägga skadeanmälan som skickas via post. För att underlätta handläggningen och undvika förseningar är det viktigt att följa samma instruktioner som vid en digital skadeanmälan och se till att alla relevanta uppgifter finns med. 

Du skickar din skadeanmälan till  

Sveland Djurförsäkringar  
Box 199  
221 00 Lund 

Direktreglering – slipp ligga ute med pengar 

Tack vare Svelands direktreglering slipper du ligga ute med pengar i väntan på veterinärvårdsersättningen. Direktreglering innebär att veterinären kontaktar Sveland för att få skadan reglerad innan du lämnar kliniken. Om Sveland godkänner din ansökan betalar de försäkringsersättningen direkt till veterinären och du behöver bara betala självrisken och eventuella kostnader som inte ersätts av försäkringen. 

Jämför djurförsäkringar via Zmarta 

Att byta djurförsäkring kan vara enkelt och lönsamt om du väljer rätt försäkringsbolag. Men innan du byter är det viktigt att du jämför priser och försäkringsvillkor för att hitta den bästa lösningen för dig och ditt husdjur. Sveland Djurförsäkringar är en pålitlig och erfaren aktör på marknaden som erbjuder hållbara och prisvärda försäkringar för djurägare.  

Via Zmartas jämförelsetjänst kan du jämföra dem mot andra försäkringsbolag och teckna försäkringen som är bäst för dig och ditt husdjur. Det är kostnadsfritt och du binder dig inte till något.  

Kontakt 

Telefon: 046-276 92 00 
Adress: Stora Södergatan 47, 221 00 Lund 

Öppettider:  

Skadeavdelningen 
måndag–fredag 9.00–17.00 
Kundservice 
Telefon: måndag–fredag 9.00–17.00 
Chatt: måndag–torsdag 9.00–19.00 och fredag 9.00–17.00 
Säljavdelningen 
Måndag–torsdag 9.00–19.00 och fredag 9.00–17.00 

Chatta med oss!