Du som äger din bostad har möjlighet till lån från 2.69%

De senaste åren har bostadspriserna skjutit i höjden - och detta innebär en chans för dig som äger och har ett övervärde i ditt boende. Du kan utöka ditt bolån för att tex. samla andra lån och krediter eller renovera till en förmånlig ränta.

?
  • Få pengar över till renovering
  • Samla & lös dina privatlån
  • Jämför utan kostnad
utoka-bolån

Så här hjälper Zmarta dig

Om du inte har använt hela bostadens låneutrymme kan det finnas ett alternativ som kan hjälpa dig sänka dina lånekostnader och samtidigt få pengar över till annat.
I vår nya bolånetjänst får du erbjudanden från flera långivare med endast en ansökan. Testa och välj det erbjudande som passar dig bäst.

Vanliga frågor och svar kring att utöka sitt bolån

Vad kostar det att ansöka om utökat bolån hos Zmarta?
Zmarta jämför lån helt kostnadsfritt och du betalar inga som helst avgifter för tjänsten.
Hur många kreditupplysningar registreras vid ansökan?

Trots att du kan få erbjudanden från flera banker, tas bara en kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen (UC) när du ansöker om bolån hos Zmarta.

Bankerna kan skicka en kopia av kreditupplysningen hem till dig, en så kallad omfrågekopia. Detta likt ett kvitto för dig som kund.
Du kan alltså få hem flera kreditupplysningar, trots att bara en förfrågan registreras hos Upplysningscentralen (UC).

Hur ansöker jag om lån på huset eller bostadsrätten?
Fyll i ansökan direkt här på sidan och få erbjudande från flera banker och långivare.
Vilka banker jämför Zmarta?

Hypoteket, SBAB, Bluestep, Nordax Bank och Svea Ekonomi är de långivare vi samarbetar med i nuläget, men fler tillkommer löpande.

Vi matchar de banker som passar dig bäst basererat på din ansökan och dina villkor. Detta betyder att du kanske inte kommer få erbjudande från alla banker.

Vad krävs för att få låna på huset eller bostadsrätten?
För att låna på huset krävs det att du äger en bostad, är 18 år och har någon form av inkomst. Din belåningsgrad måste dessutom ligga under 85 % av bostadens värde.
Kan jag ansöka om utökat bolån trots att jag inte har fast anställning?
Ja, du kan belåna din bostad utan fast anställning (tillsvidareanställning). Så länge du har någon form av inkomst som visar att du klarar av att betala av lånet, finns det inget som hindrar dig från att ansöka om utökat bolån.
Har redan bolån på en bank, kan jag utöka mitt lån hos en annan?
Har du ditt bolån hos en bank men sedan vill du utöka ditt bolån via en annan bank, behöver du flytta över ditt nuvarande bolån till den nya banken. När du ansöker om utökat bolån hos oss på Zmarta kommer du får erbjudande från flera banker. Banken du väljer kan hjälpa dig med en eventuell flytt av ditt bolån.
Hur mycket får jag låna på bostaden?
Du får låna max 85 % av bostadens marknadsvärde (75 % gäller för fritidshus).
Vad får jag för ränta på mitt bolån?
Långivarna tillämpar individuell räntesättning, vilket innebär att räntan du får baseras på dina personliga och ekonomiska förutsättningar.
Kan jag belåna huset eller bostadsrätten till renovering?
Ja. Det är en vanlig lösning att låna på huset för att förverkliga sina renoveringsdrömmar.
Kan jag belåna min bostad som pensionär?
Ja. För flera långivare räknas din pension som en valid inkomst vilket gör det möjligt för dig att ansöka om att belåna din bostad.
Kan jag ansöka om utökat bolån trots betalningsanmärkning?
Du kan ansöka om att utöka ditt bolån hos Zmarta även om du har betalningsanmärkningar. I vissa fall även vid aktiva skulder hos Kronofogden.
Chatta med oss! Chatt