Vilka är Nordax Bank?

Nordax Bank är en specialistbank med fokus på bolån, privatlån och sparande. De grundades 2005 och har privatkunder i Sverige, Norge, Finland. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Bolån med personliga lösningar hos Nordax Bank via Zmarta

Nordax Bank erbjuder sina kunder en ränta mellan 5,49–6,99% på sina bolån. I bolånet lämnar du din bostad som säkerhet, oavsett om du köper en helt ny bostad eller utökar lånet på bostaden du redan har.

För Nordax Bank är målet att anpassa bolånet efter din betalningsförmåga och ekonomiska situation. Därför behöver du inte ha en fast anställning så länge du har en stabil inkomst. Det kan exempelvis vara projekt-, timanställning, vikariat eller att du är egenföretagare. Till skillnad från andra storbanker är det möjligt att ansöka om bolån hos Nordax Bank om du har betalningsanmärkningar. Nordax gör alltid individuella bedömningar på alla typer av låneansökningar.

För att kunna ansöka om ett bolån hos Nordax Bank behöver du:

  • Vara minst 18 år gammal.

  • Ha en inkomst i svenska kronor.

  • Bosatt i Sverige med ett svenskt personnummer.

Utöka ditt bolån med hjälp av Nordax Bank

Behöver du utöka ditt bolån för att samla lån, renovera din bostad eller något annat? Nordax Bank hjälper sina kunder att utöka sina bolån så länge du har ett övervärde på din bostad. Alltså att din bostad är belånad mindre än 85%.

När du utökar ditt bolån behöver du även flytta ditt tidigare bolån till Nordax. Självklart så hjälper de dig med flytten. Vid vissa undantag kan de göra en individuell bedömning på om du måste flytta hela lånet eller inte. Om du äger din bostad tillsammans med någon annan måste den personen vara med på ansökan.

Samla dyra smålån i ett bolån med Nordax Bank

Att samla på sig flera smålån eller krediter är inget ovanligt, men blir ofta dyrt. För att minska månadskostnaderna kan lösningen vara att samla dina smålån i ett bolån. Då lämnar du din bostad som säkerhet för lånet samt har längre återbetalningstid, vilket gör att du kan få bättre ränta och en lägre månadskostnad. Detta är också en bra lösning om du har blivit nekad ett privatlån. Bolån har generellt sett lägre räntor än privatlån.

När du samlar dina smålån i ett bolån får du också en bättre överblick på din ekonomi eftersom du har färre lån att hålla koll på, samtidigt som du får mer pengar över till annat.

När du ansöker om att samla lån i ett bolån hos Nordax Bank är det viktigt att du uppger alla tidigare skulder för att kunna få ett så fördelaktigt bolån som möjligt.

Vilken bolåneränta erbjuder Nordax Bank?

Nordax Bank erbjuder bolåneräntor mellan 2,95–6,99%. Det görs en individuell bedömning på varje låneansökan som kommer in till Nordax. Det betyder att varje bolåneränta bestäms individuellt. Det som avgör vilken ränta du får är bland annat din inkomst, ekonomiska bakgrund, om du har en medsökande eller ej och hur mycket av bostadens värde som belånas.

Så ökar du chanserna att få ett bolån med en medsökande

Att ha en medsökande på bolåneansökan är en fördel då bådas inkomster och ekonomiska förutsättningar blir grunden för lånet. Det betyder att ni båda har lika stort ansvar att betala tillbaka lånet, vilket även gör din medsökande till en extra säkerhet för banken. En medsökande kan vara din partner, sambo eller make/maka. Vid vissa undantag går det även att ha en förälder som medsökande.

Eftersom bådas inkomster och ekonomiska förutsättningar tas i åtanke av banken så kan ni få en lägre ränta, högre lånebelopp och bättre villkor, samt att chansen att ni får lånet ökar än om du står själv på låneansökan.

Hur fungerar amorteringskraven på ett bolån?

Amorteringskraven finns för att skapa balans mellan bostadsmarknaden och hushållens inkomst. Det är för att du inte ska kunna ta ett större lån än vad du faktiskt kan betala. Amorteringskraven gäller oavsett bank eller typ av bolån och baseras på hur mycket av bostadens värde som är belånat.

Hur mycket du behöver amortera varje månad och år baseras på hur stor del av bostadens värde som är belånat.

  • Bolån under 50% av bostadens värde behöver amorteras med ett belopp motsvarande 0% av det totala lånebeloppet per år.

  • Bolån på 50–70% av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 1% av det totala lånebeloppet per år.

  • Bolån över 70% av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 2% av det totala lånebeloppet per år.

  • Om du lånar mer än 4,5 gånger din årsinkomst före skatt behöver du även amortera 1% av det totala lånebeloppet per år. Det innebär att du behöver amortera 2-3% av det totala lånebeloppet per år.

Du amorterar månadsvis, men procentsatsen av amorteringskravet är baserat per år.

Ansök om ditt bolån via Zmarta

När det gäller bolån bör du alltid jämföra bolån hos flera banker och långivare samtidigt. Det kan vara tidskrävande om du gör det själv, men det är där Zmarta kommer in i bilden. När du ansöker om ett bolån via Zmarta jämför vi flera banker och långivare samtidigt. På bara en kreditupplysning från UC skickar vi din låneansökan till Nordax Bank och andra långivare som vi samarbetar med. På så vis får du erbjudanden om bolån från flera långivare och banker samtidigt.

Det gör att du enkelt kan se vilken långivare som kan erbjuda dig den bästa räntan och villkoren – för det är inte alltid banken som du varit kund hos i flera år som kan ge dig det bästa lånet.

Förutom bolån jämför Zmarta även privatlån, elavtal, företagslån, bil-, hem- och villaförsäkringar.

Ansök om bolån idag på zmarta.se eller genom att kontakta våra experter inom bolån på kundtjänst.

Zmarta kundtjänst

Öppet alla vardagar 8–17
0431-47 22 30
bolan@zmarta.se

Välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa om hur Nordax Bank hanterar dina personuppgifter.

Chatta med oss!