Hypoteket

Om Hypoteket

Hypoteket är en digital bolånegivare som funnits sedan 2018. De hjälper svenska hushåll att sänka sina månadskostnader genom att erbjuda bolån med låg ränta. Hypoteket är en utmanare till storbankerna och erbjuder samma låga ränta till alla sina kunder, vilket de kan göra eftersom de inte har samma kostnader som storbankerna.

Bolån med låg ränta hos Hypoteket

Hypotekets bolåneräntor är låga och sträcker sig mellan 1,05–1,29% beroende på bindningstid. Eftersom Hypoteket erbjuder samma ränta till alla sina kunder behöver du inte oroa dig över att förhandla dig till en bra ränta. Som Hypoteket-kund kan du vara trygg med din ränta eftersom den alltid kommer vara konkurrenskraftig jämfört med andra banker och långivare. Hypoteket välkomnar kunder som vill låna upp till 75% av bostadens värde.

Genom att ta ett bolån hos Hypoteket lämnar du din bostad som säkerhet. Med andra ord pantsätter du din bostad om du flyttar ditt befintliga bolån eller tar ett helt nytt. Detta är ingenting specifikt för Hypoteket, utan gäller för alla typer av bolån från samtliga banker och långivare.

För att ta ett bolån hos Hypoteket behöver du:

  • Ha en inkomst i svenska kronor.

  • Vara folkbokförd i Sverige.

  • Belåna högst 75% av bostadens värde.

Flytta ditt bolån och minska månadskostnaden

Hypoteket eftersträvar alltid att erbjuda konkurrenskraftiga räntor så möjligheten att spara pengar är stor genom att flytta ditt bolån till dem. Att flytta bolånet är väldigt enkelt, det enda du behöver göra är att skicka in en ansökan via Zmarta så hjälper våra bolånehandläggare dig helt kostnadsfritt.

Vilken bolåneränta kan jag få?

Hypoteket erbjuder samma bolåneränta till alla sina kunder (1,05–1,29%). Det som avgör vilken ränta du får är om du vill ha en fast eller rörlig ränta, och hur länge du väljer att binda räntan. När bindningstiden går ut erbjuder Hypoteket de boräntor som de har tillgängliga då, vilka kan vara samma, lägre eller högre än de som angavs ovan.

Bolåneräntan är den kostnad du betalar en långivare eller bank för att få låna pengar till din bostad. Därför är vilken ränta du har viktig – ju högre den är, desto mer betalar du för ditt bolån. Se exempel nedan:

räntekalkyl-1-hypoteket

*Exempel i räntekalkylen inkluderar inte amortering.

Öka dina chanser med en medsökande

Att ha en medsökande på ditt bolån är ofta till en fördel. Då ni är två som delar på ansvaret på lånet tar Hypoteket bådas inkomster, kreditvärdighet och ekonomiska situation i åtanke när de ser över om ni kan få ett bolån eller inte. Det betyder att ni har en större chans att bli beviljade ett bolån om ni är två.

Att ha en medsökande ger också långivaren extra trygghet och säkerhet för lånet eftersom din medsökande har samma skyldighet som du har att betala tillbaka.

Hur mycket måste jag amortera på ett bolån hos Hypoteket?

Amorteringskraven innebär att du måste betala tillbaka en del av ditt bolån månadsvis om din bostad är belånad över 50% eller om du har ett bolån som är 4,5 gånger större än hushållets inkomst. Kraven är desamma oavsett vilken bank eller långivare du har och finns till för att du inte ska kunna ta ett större bolån än vad du har råd med. Hur mycket du behöver amortera baseras på hur mycket av din bostad som är belånad och därför minskar storleken på amorteringen i takt med att du betalar tillbaka bolånet. Procentsatsen av amorteringskravet är per år, men du amorterar månadsvis.

Såhär ser amorteringskraven ut:

  • Bolån på 50–70% av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 1 % av det totala lånebeloppet per år.

  • Bolån över 70% av bostadens värde ska amorteras med ett belopp motsvarande 2 % av det totala lånebeloppet per år.

  • Om du lånar mer än 4,5 gånger din årsinkomst före skatt behöver du även amortera 1% av det totala lånebeloppet per år. Det innebär det att du totalt behöver amortera 2-3% av det totala lånebeloppet per år.

Eftersom Hypoteket har ett krav på att du inte belånar din bostad mer än 75% innebär det att du som högst behöver amortera 2% per år när du är kund hos Hypoteket.

Ansök om bolån via Zmarta

När du ansöker om att flytta bolån via Zmarta skickas din låneansökan till Hypoteket och flera olika banker och långivare samtidigt på bara en kreditupplysning från UC. Ju färre kreditupplysningar som tas på dig, desto bättre är din kreditvärdighet.

Genom vår tjänst får du erbjudanden om bolån från flera aktörer samtidigt och kan enkelt se vilken långivare som kan ge dig det bästa bolånet utifrån de värden du tycker är viktiga. Det är inte alltid din gamla bank som kan ge dig det bästa lånet – därför är det bra att jämföra.

Zmarta är en helt kostnadsfri jämförelsetjänst inom bolån, men också privatlån, företagslån, elavtal och försäkringar.

Ansök om bolån idag på zmarta.se eller genom att kontakta våra experter inom bolån på kundtjänst.

Zmarta kundtjänst

Öppet alla vardagar 8–17
0431-47 22 30
bolan@zmarta.se

Välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa om hur Hypoteket hanterar dina personuppgifter.

Chatta med oss!