Lånelöfte
Jämför och hitta bästa lånelöftet
- Erbjudanden från flera banker
- 1 kreditupplysning hos UC
Går du i tankarna att köpa bostad? Osäker på hur ett bolån fungerar och vad du ska göra innan du ansöker om lån? Med ett lånelöfte får du en indikation på hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta.
Att ansöka om ett lånelöfte är väldigt enkelt, speciellt via en tjänst som Zmarta, då du inte behöver göra något större arbete, utan bara fyller i dina uppgifter och skickar iväg din lånelöftesansökan. Du kommer kunna använda ditt lånelöfte till att köpa:
När du får ditt lånelöfte så vet du precis hur mycket du har att röra dig med. Det gör det enkelt för dig att gå på visningar och buda på bostäder inom din budget.
Bland visningar och intresseanmälningar hittar vi lånelöften. Ett avtal mellan dig och banken och ett löfte att du kommer få ta ett lån för att köpa bostad. Genom att ansöka om lånelöfte, tar du första steget att hitta hem. När du ansöker om lånelöfte så är det smidigaste sättet att ansöka via en jämförelsetjänst, då kommer bankerna och långivarna utmana varandra och försöka erbjuda dig det bästa erbjudandet. Detta är bra, då du kan jämföra lånelöften innan du bestämmer dig för vilket du vill acceptera.
Med oss på Zmarta kan det inte bli mycket enklare att skaffa ett lånelöfte. Du har 5 steg där information ska fyllas i, och ju mer du kan fylla i desto högre är din chans att få ett lånelöfte:
När du skickar din ansökan får du svar direkt. Skulle du inte få ett lånelöfte kommer en handläggare ringa dig och gå igenom hur du kan gå vidare om du vill låna pengar till att köpa en bostad.
Innan du påbörjar din ansökan om lånelöfte så kan det vara bra att veta vilka krav du måste uppfylla. Ett lånelöfte är baserat på din inkomst, det är vad banken tittar på för att bedöma dina möjligheter att betala tillbaka lånet.
Man tittar även på om du har några betalningsanmärkningar eller skulder, detta kan påverka om du får ett lånelöfte eller inte.
Grundkrav för att ansöka:
Tänk att ett lånelöfte är det första steget på ett bolån, så precis som vilket annat lån så kommer det finnas ovanstående grundkrav.
När du ansöker om lånelöfte är betalningsanmärkningar någonting som långivaren alltid kollar. Detta kan påverka dina chanser att få ett lånelöfte. Men det behöver inte betyda att det är omöjligt.
Vet du om att du har betalningsanmärkningar, kontakta oss på 0771-47 48 49 så kan vi se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.
När du ansöker om lånelöfte och planerar att köpa bostad, så kommer du kunna ansöka om upp till 85 % av bostadens värde, det betyder att du måste lägga till minst 15 % själv. Har du inget sparande eller pengar till själva kontantinsatsen, kan du låna till kontantinsatsen genom ett privatlån.
Långivare kan även erbjuda ett större bolån, i vissa fall kan du låna upp till 95 % för att sedan bara behöva lägga en kontantinsats på 5 %. Men det betyder även en högre ränta tillsammans med ytterligare ett lån, så det är viktigt att du räknar på vad som är värt mer och som passar din ekonomiska situation bäst.
Om du använder en kalkyl för att räkna ut hur mycket du kan få i bolån finns det några saker som du ska ha i åtanke. Det första är att du inte kommer att få den exakta lånesumman, utan endast ett ungefär. Detta är för att alla dina uppgifter inte är ifyllda, du gör en ungefärlig beräkning.
Ofta kräver mäklare att du har ett lånelöfte från en bank innan du får lägga ett bud på en bostad, men detta betyder inte att du måste välja just denna bank för lånet som finansierar din affär.
Du kan då göra en ansökan hos Zmarta för att få lånerbjudande från flera banker och sedan välja det som passar dig bäst. För att göra en ansökan hos oss behöver du vara redo att lägga ett bud på en bostad, eller redan vunnit en budgivning.
Om du inte redan hittat objektet du vill köpa, men ändå vill ha hjälp med ett lånelöfte är du välkommen att ringa våra handläggare för mer information om hur du går till väga. Ring oss vardagar 8-17 på 0431 - 47 22 30.
Åh, den här punkten är ju riktigt nervkittlande. Tänk på att sätta ett tak innan du ger dig in i budgivningen och avvik inte från det, det är nämligen lätt att man blir ivrig och dras med i hetsen. Hoppa av om budgivningen sticker iväg, blir det inte den här bostaden så blir det kanske nästa.
Den som lägger högsta budet vinner. Eller?
Att ge sig in i en budgivning kräver en stor portion list och nerver av stål. Tänk på att aldrig avslöja var din gräns går, varken till mäklaren eller övriga budgivare. Håll korten intill kroppen och låt aldrig dina konkurrenter tjuvkika. Det finns ingen mall för hur man ska göra för att vinna en budgivning. En strategi är att agera snabbt och tydligt för att visa att du inte ger dig, denna taktik kan dock uppfattas som något aggressiv. Ett annat sätt kan vara att ha lite is i magen, ge sig in i spelet lite senare och lägga irrationella bud för att förvirra motståndaren. Generellt kan man säga att det är bra att vänta med att lägga första budet, genom att inte dra igång budgivningen direkt slipper man den värsta hetsen. Å andra sidan kan det ibland gå väldigt for så var beredd. Det är bra om du kan vara flexibel med tillträdesdag. Säljaren bestämmer själv vem hen vill sälja till och ibland kan det vara den som har möjlighet att vänta med inflytt, alternativt kan flytta in direkt, som vinner budgivningen trots att hen inte lagt högsta budet.
Du har precis varit på visning, sen tar det inte många minuter innan telefonen ringer och du har en ivrig mäklare i örat som berättar att det redan kommit in bud på bostaden. Säg att du inte har hunnit fundera igenom det ordentligt och be att få återkomma. Det allra bästa är förstås om du kan gå på en andra visning innan du börjar buda, men ibland går det väldigt fort och då gäller det att du också är snabb i tanken. Det kan kännas märkligt att buda på något du sett under så kort tid, men det är faktiskt såhär det funkar. Det gäller speciellt i storstäderna där budgivningen ibland drar igång innan den första officiella visningen. Känner du dig säker på att du vill ha bostaden måste du våga släppa sargen och buda.