loans

Lånelöfte

Jämför och hitta bästa lånelöftet

Menade du ?
Menade du ?
 • Erbjudanden från flera banker
 • 1 kreditupplysning hos UC
4,6 av 5 baserat på 20 892 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
A
Ali säger:

Det är mindre ränta kanske därför jag säger bra.

10 juni 2024
TE
Tony Eriksson säger:

Hjälpa min bror.

10 juni 2024
A
Agneta säger:

Snabbt beslut!

3 juni 2024

Jämför bolåneräntor med Zmarta

Zmarta Illustrations Submitting application 4

En enkel ansökan

Med en enkel och snabb ansökan får du erbjudande om bolån från flera banker med endast en kreditupplysning hos UC.

Zmarta Illustrations Aggregation of offers 7

Vi samlar in erbjudanden

Luta dig tillbaka medan vi samlar in erbjudande från flera banker.

Zmarta Illustrations Select an offer 9

Du väljer erbjudande

Du har nu möjligheten att välja det erbjudande som passar dina behov bäst.

Ansök om lånelöfte - så gör du för att låna till bostad

Går du i tankarna att köpa bostad? Osäker på hur ett bolån fungerar och vad du ska göra innan du ansöker om lån? Med ett lånelöfte får du en indikation på hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta.

Hur fungerar det att söka lånelöfte?

Att ansöka om ett lånelöfte är väldigt enkelt, speciellt via en tjänst som Zmarta, då du inte behöver göra något större arbete, utan bara fyller i dina uppgifter och skickar iväg din lånelöftesansökan. Du kommer kunna använda ditt lånelöfte till att köpa:

 • hus/villa

 • radhus

 • lägenhet

 • fritidshus

 • övriga bostäder som kan stå som säkerhet när du tar lånet.

När du får ditt lånelöfte så vet du precis hur mycket du har att röra dig med. Det gör det enkelt för dig att gå på visningar och buda på bostäder inom din budget.

Vad gör jag för att ansöka om lånelöfte?

Bland visningar och intresseanmälningar hittar vi lånelöften. Ett avtal mellan dig och banken och ett löfte att du kommer få ta ett lån för att köpa bostad. Genom att ansöka om lånelöfte, tar du första steget att hitta hem. När du ansöker om lånelöfte så är det smidigaste sättet att ansöka via en jämförelsetjänst, då kommer bankerna och långivarna utmana varandra och försöka erbjuda dig det bästa erbjudandet. Detta är bra, då du kan jämföra lånelöften innan du bestämmer dig för vilket du vill acceptera.

Ansök om lånelöfte med Zmarta

Med oss på Zmarta kan det inte bli mycket enklare att skaffa ett lånelöfte. Du har 5 steg där information ska fyllas i, och ju mer du kan fylla i desto högre är din chans att få ett lånelöfte:

 1. Du fyller i hur mycket du tror slutpriset kommer att bli, vad du kan lägga i kontantinsats (minst 15%), sedan väljer du vilken ränta du vill räkna på. Du får automatiskt ditt amorteringskrav samt belåningsgrad innan du klickar dig vidare i din ansökan.

 2. Fortsätt din ansökan och fyll i hur du vill bo, var i Sverige och hur du finansierar din kontantinsats.

 3. Har du andra hushåll, lån och krediter eller fordon? Fyll i detta under steg 3 – har du inget så klickar du bara i nej.

 4. När du fyller i informationen för ekonomi och hushåll är det viktigt att du är så detaljerad som möjligt. Ditt lånelöfte utgår från din huvudsakliga månadsinkomst. Om den inte är korrekt riskerar du att få ett lägre lånelöfte än förväntat.

 5. Innan du går vidare till sammanställningen av din lånelöftesansökan så måste du fylla i dina personuppgifter.

När du skickar din ansökan får du svar direkt. Skulle du inte få ett lånelöfte kommer en handläggare ringa dig och gå igenom hur du kan gå vidare om du vill låna pengar till att köpa en bostad.

Vad krävs för att få ett lånelöfte?

Innan du påbörjar din ansökan om lånelöfte så kan det vara bra att veta vilka krav du måste uppfylla. Ett lånelöfte är baserat på din inkomst, det är vad banken tittar på för att bedöma dina möjligheter att betala tillbaka lånet.

Man tittar även på om du har några betalningsanmärkningar eller skulder, detta kan påverka om du får ett lånelöfte eller inte.

Grundkrav för att ansöka:

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.

 • Du ska vara minst 18 år.

Tänk att ett lånelöfte är det första steget på ett bolån, så precis som vilket annat lån så kommer det finnas ovanstående grundkrav.

Kan jag skaffa lånelöfte trots betalningsanmärkning?

När du ansöker om lånelöfte är betalningsanmärkningar någonting som långivaren alltid kollar. Detta kan påverka dina chanser att få ett lånelöfte. Men det behöver inte betyda att det är omöjligt.

Vet du om att du har betalningsanmärkningar, kontakta oss på 0771-47 48 49 så kan vi se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Bra att tänka på gällande lånelöfte online

 • Ett lånelöfte ger dig en indikation på hur mycket du kommer kunna låna. Vad som är positivt med ett lånelöfte är att det inte är bundet till en specifik bostad, utan är en bedömning av din ekonomiska situation som sedan försäkrar dig att du kan buda på flera olika bostäder inom din budget.

 • Ett lånelöfte har en giltighetstid, detta beror på att din ekonomi kan förändras med tiden. Vanligtvis är ett lånelöfte online giltigt i 3 till 6 månader.

 • Ett lånelöfte är inget lån. När du går vidare och börjar buda är det viktigt att du pratar med den bank du valt att acceptera ett lånelöfte från.

 • Du kan behöva visa ytterligare bevis på varifrån din kontantinsats kommer ifrån. Har du ingen kontantinsats så är det bra att ta upp detta med långivaren.

 • Det är alltid bra att ha lite extra utrymme och planera eventuella renoveringar, därför är det smart att gå på visningar och börja buda på bostäder som ligger under din budget. Då har du inte bara extra över, du kan även vara med i eventuella budgivningar.

Kan jag ansöka om lånelöfte utan kontantinsats?

När du ansöker om lånelöfte och planerar att köpa bostad, så kan du ansöka om upp till 85 % av bostadens värde. Det betyder att du måste lägga till minst 15 % själv. Har du inget sparande eller pengar till själva kontantinsatsen, kan du låna till kontantinsatsen genom ett privatlån.

Långivare kan även erbjuda ett större bolån, i vissa fall kan du låna upp till 95 % för att sedan bara behöva lägga en kontantinsats på 5 %. Men det betyder även en högre ränta tillsammans med ytterligare ett lån, så det är viktigt att du räknar på vad som är värt mer och som passar din ekonomiska situation bäst.

Lånelöfte kalkyl – hur fungerar det?

Om du använder en kalkyl för att räkna ut hur mycket du kan få i bolån finns det några saker som du ska ha i åtanke. Det första är att du inte kommer att få den exakta lånesumman, utan endast ett ungefär. Detta är för att alla dina uppgifter inte är ifyllda, du gör en ungefärlig beräkning.

Använd Zmartas bolånekalkyl för att få en uppskattning om hur mycket du får låna.

Granskad av

Caroline Wedberg, produktägare på Zmarta
Caroline Wedberg, produktägare på Zmarta

Caroline Wedberg

Produktägare / Kundupplevelse och sälj

Caroline är produktägare på Zmarta och har jobbat inom finanssektorn i över 16 år med fokus på privatlån och bolån. Caroline har erfarenhet av flera olika roller inom finans och affärsutveckling, bland annat som säljare, försäljningschef och country manager. Hon har en examen inom marknadsförsäkring och ekonomi från Högskolan i Halmstad.

13 maj 2024

Andra tjänster

Hitta rätt bilförsäkring

Olika bilar behöver olika försäkringar, har du rätt försäkring till din bil?

 • Trafikförsäkring
 • Halvförsäkring
 • Helförsäkring

Skräddarsydda elavtal

Hitta och byt till elavtal utifrån dina behov.

 • Rörliga och fasta elpriser
 • Miljövänlig el
 • Sälj solel

Låna pengar

Hitta lånet med bäst ränta och villkor för dig.

 • Privatlån
 • Samlingslån
 • Bolån

Vanliga frågor och svar

 • Hur lång tid tar det innan jag får ett lånelöfte?
 • Hur länge är ett lånelöfte giltigt?
 • Kostar det något att få ett lånelöfte via Zmarta?
 • Vad är ett lånelöfte?
 • Lånelöfte – Kolla med flera banker eller Zmarta för bäst villkor
 • Du har vunnit budgivningen, vad händer nu?
 • Att tänka på inför budgivning

Hur kan vi hjälpa dig?

Bolånekalkyl

Få en uppskattning om hur mycket du kan låna med vår bolånekalkyl.

Flytta bolån

Flytta bolånet och sänk din månadskostnad.

Utöka bolån

Har du plats för att låna mer på din bostad?

Huslånskalkyl

Räkna på räntan för huslån och jämför långivare utan att binda dig till något.

Lånelöfte

Ansök, jämför och hitta det bästa lånelöftet för dig.

Bolån

Jämför och ansök om bolån kostnadsfritt.