Summer 22 - Mobile Summer 22 - Mobile

Ansök om lånelöfte

Jämför och hitta bästa lånelöftet

?
?
 • Erbjudanden från flera banker
 • 1 kreditupplysning hos UC
?
?
 • Erbjudanden från flera banker
 • 1 kreditupplysning hos UC
?
 • Erbjudanden från flera banker
 • 1 kreditupplysning hos UC
?
 • Erbjudanden från flera banker
 • 1 kreditupplysning hos UC
SBAB Logotyp
bluestep
partner-nordax-bank-svg
Svea color logo
+

Skaffa lånelöfte idag, köp bostad imorgon

SET 2 step 1 phone and hand
Fyll i din kostnadsfria lånelöftesansökan.
BOLAN testa zmartas rantebetyg-01
Invänta erbjudanden från banker och långivare.
Jamfor bolan
Se dina eventuella lånelöften direkt.

Hitta det bästa lånelöftet med Zmarta

Går du i tankarna att köpa bostad? Osäker på hur ett bolån fungerar och vad du ska göra innan du ansöker om lån? Med ett lånelöfte får du en indikation på hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta.

Ansök om lånelöfte hos Zmarta genom att fylla i den relevanta informationen och skicka in, vi kommer göra grovjobbet så att du slipper, och bäst av allt – det är helt kostnadsfritt och du får svar direkt.

Hur fungerar ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är en indikation på vad du kan låna baserat på din angivna information om du planerar att köpa en bostad. Du kan använda ditt lånelöfte till att köpa:

 • hus/villa
 • radhus
 • lägenhet
 • fritidshus
 • övriga bostäder som kan stå som säkerhet när du tar lånet.

När du får ditt lånelöfte så vet du precis hur mycket du har att röra dig med. Det gör det enkelt för dig att gå på visningar och buda på bostäder inom din budget.

Hur skaffar man ett lånelöfte?

Med oss på Zmarta kan det inte bli mycket enklare att skaffa ett lånelöfte. Du har 5 steg där information ska fyllas i, och ju mer du kan fylla i desto högre är din chans att få ett lånelöfte:

 1. Du fyller i hur mycket du tror slutpriset kommer att bli, vad du kan lägga i kontantinsats (du behöver ha en kontantinsats på minst 15%), sedan väljer du vilken ränta du vill räkna på. Du får automatiskt ditt amorteringskrav samt belåningsgrad innan du klickar dig vidare i din ansökan.

 2. Fortsätt din ansökan och fyll i hur du vill bo, var i Sverige och hur du finansierar din kontantinsats. Vi samarbetar inte med några långivare som godkänner att du lånat pengar till en kontantinsats.

 3. Har du andra hushåll, lån och krediter eller fordon? Fyll i detta under steg 3, har du inget så klickar du bara i nej.

 4. När du fyller i informationen för ekonomi och hushåll är det viktigt att du är så detaljerad som möjligt. Ditt lånelöfte utgår från din huvudsakliga månadsinkomst, om denna inte är korrekt finns risk att du får lägre lånelöfte än förväntat.

 5. Innan du går vidare till sammanställningen av din lånelöftesansökan så måste du fylla i dina personuppgifter.

När du skickar din ansökan får du svar direkt. Skulle du inte få ett lånelöfte kommer en handläggare ringa dig och gå igenom hur du kan gå vidare om du vill låna pengar till att köpa en bostad.

Vad krävs för att få ett lånelöfte?

Innan du påbörjar din ansökan om lånelöfte så kan det vara bra att veta vilka krav du måste uppfylla. Ett lånelöfte är baserat på din inkomst, det är vad banken tittar på för att bedöma dina möjligheter att betala tillbaka lånet.

Man tittar även på om du har några betalningsanmärkningar eller skulder, detta kan påverka om du får ett lånelöfte eller inte.

Grundkrav för att ansöka:

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du ska vara minst 18 år.

Tänk att ett lånelöfte är det första steget på ett bolån, så precis som vilket annat lån så kommer det finnas ovanstående grundkrav.

Bra att veta om lånelöfte

 • Det positiva med ett lånelöfte är att det inte är bundet till en specifik bostad. Det är en bedömning av din ekonomiska situation och försäkrar dig att du kan buda på flera olika bostäder inom din budget.

 • Ett lånelöfte har ofta en giltighetstid, mycket då ens ekonomiska situation kan ändras. Vanligtvis är ett lånelöfte giltigt i 3 till 6 månader.

 • Ett lånelöfte är inte ett lån. När du går vidare och börjar buda är det viktigt att du pratar med den bank du valt att acceptera lånelöftet från.

 • Du kan behöva visa ytterligare bevis på varifrån din kontantinsats kommer från.

 • Det är smart att ha lite extra utrymme i din budget, vi skulle därför rekommendera att du budar på bostäder som är under din budget. Du kan då ha mer att röra dig med om det finns behov av renovering.

Vanliga frågor och svar om lånelöfte

Hur lång tid tar det innan jag får ett lånelöfte?
När du skickat din ansökan så kommer du få svar direkt om du är berättigad ett lånelöfte eller inte. Du behöver med andra ord inte vänta.
Hur länge är ett lånelöfte giltigt?
Vanligtvis är ett lånelöfte giltigt mellan 3 till 6 månader. Detta kan dock variera mellan olika banker och långivare men är något som alltid står med i villkoren för löftet.
Kostar det något att få ett lånelöfte via Zmarta?
Nej. Att ansöka och få ett lånelöfte via Zmarta är kostnadsfritt. Du behöver med andra ord inte betala någonting eller binda upp dig till någon bank eller långivare.
Vad är ett lånelöfte?
Kort och gott är det ett löfte från banken på hur mycket du får låna till att köpa en bostad.
Lånelöfte – Kolla med flera banker eller Zmarta för bäst villkor

Ofta kräver mäklare att du har ett lånelöfte från en bank innan du får lägga ett bud på en bostad, men detta betyder inte att du måste välja just denna bank för lånet som finansierar din affär.

Du kan då göra en ansökan hos Zmarta för att få lånerbjudande från flera banker och sedan välja det som passar dig bäst. För att göra en ansökan hos oss behöver du vara redo att lägga ett bud på en bostad, eller redan vunnit en budgivning.

Om du inte redan hittat objektet du vill köpa, men ändå vill ha hjälp med ett lånelöfte är du välkommen att ringa våra handläggare för mer information om hur du går till väga. Ring oss vardagar 8-17 på 0431 - 47 22 30.

Du har vunnit budgivningen, vad händer nu?
Vann du budgivningen? Nämen grattis! Eftersom lånelöftet är bankens bedömning av din ekonomi och alltså inte är kopplat till en specifik bostad så vill banken godkänna den innan köpet går igenom. Nu vill banken göra sin egen bedömning av bostaden och hämtar därför in relevant information om bostaden, kollar upp adress, vilken våning, storlek, om det finns balkong mm. Nu görs också en slutlig koll av din ekonomi. Lånelöften kan gälla upp till sex månader och banken är mån om att din ekonomiska situation inte har försämrats från den dag du fick löftet till dess att du faktiskt väljer att ansöka om lånet. Om banken tycker allt ser bra ut görs ditt lånelöfte om till en låneansökan.
Att tänka på inför budgivning

Åh, den här punkten är ju riktigt nervkittlande. Tänk på att sätta ett tak innan du ger dig in i budgivningen och avvik inte från det, det är nämligen lätt att man blir ivrig och dras med i hetsen. Hoppa av om budgivningen sticker iväg, blir det inte den här bostaden så blir det kanske nästa.

Den som lägger högsta budet vinner. Eller?

Att ge sig in i en budgivning kräver en stor portion list och nerver av stål. Tänk på att aldrig avslöja var din gräns går, varken till mäklaren eller övriga budgivare. Håll korten intill kroppen och låt aldrig dina konkurrenter tjuvkika. Det finns ingen mall för hur man ska göra för att vinna en budgivning. En strategi är att agera snabbt och tydligt för att visa att du inte ger dig, denna taktik kan dock uppfattas som något aggressiv. Ett annat sätt kan vara att ha lite is i magen, ge sig in i spelet lite senare och lägga irrationella bud för att förvirra motståndaren. Generellt kan man säga att det är bra att vänta med att lägga första budet, genom att inte dra igång budgivningen direkt slipper man den värsta hetsen. Å andra sidan kan det ibland gå väldigt for så var beredd. Det är bra om du kan vara flexibel med tillträdesdag. Säljaren bestämmer själv vem hen vill sälja till och ibland kan det vara den som har möjlighet att vänta med inflytt, alternativt kan flytta in direkt, som vinner budgivningen trots att hen inte lagt högsta budet.

 • Sätt ett tak innan du ger dig in i budgivningen
 • Konsekvent eller irrationellt – bestäm dig för strategi och kör!
 • Börjar det bli långt mellan buden kan det bero på att din motståndare börjar bli osäker eller närmar sig sin gräns. Samma sak gäller om intervallerna minskar.

Du har precis varit på visning, sen tar det inte många minuter innan telefonen ringer och du har en ivrig mäklare i örat som berättar att det redan kommit in bud på bostaden. Säg att du inte har hunnit fundera igenom det ordentligt och be att få återkomma. Det allra bästa är förstås om du kan gå på en andra visning innan du börjar buda, men ibland går det väldigt fort och då gäller det att du också är snabb i tanken. Det kan kännas märkligt att buda på något du sett under så kort tid, men det är faktiskt såhär det funkar. Det gäller speciellt i storstäderna där budgivningen ibland drar igång innan den första officiella visningen. Känner du dig säker på att du vill ha bostaden måste du våga släppa sargen och buda.

Senaste artiklar

Chatta med oss! Chatt